Blur

by 00:21 12 Φώναξαν
... και μια μέρα είσαι πιτσιρίκι, ίσα που καταλαβαίνεις αγγλικά και ανυπομονείς να μάθεις για να μπορέσεις να καταλάβεις τι λέει αυτός ο παράξενος τύπος στην εκπομπή Mtv Most Wanted και επιτέλους γιατί η Davina σε κάνει να γελάς. Έτσι όπως κάθε μέρα που είσαι απογευματινή στο σχολείο ξυπνάς σε ένα άδειο σπίτι μόνη σου, ανοίγεις την τηλεόραση και ξαφνικά εμφανίζονται μπροστά σου στο Mtv κάτι χαρούμενα προσωπάκια που τραγουδάνε ένα τελείως γελοίο τραγούδι, που ωστόσο καταλαβαίνεις με τα λιγοστά αγγλικά σου και φυσικά αμέσως ακούς την λέξη Greece στα λόγια τους.



Βλέπεις το ολιγόλεπτο βίντεο και μένεις απορημένη και άφωνη από τον νεαρό τραγουδιστή που η ομορφιά του, στα δικά σου μάτια, είναι παραμυθένια. Αργότερα θα μάθεις ότι αυτό το τραγούδι γράφτηκε μετά από διακοπές στην Ελλάδα. Το τραγουδάς για πολλές ημέρες αυτό το τραγούδι και δεν έχεις ιδέα τι είναι αυτό το Blur και από που ήρθε. Το κοιτάς στο λεξικό σου και δεν υπάρχει, το κοιτάς στο λεξικό του σχολείου και δεν καταλαβαίνεις τι σημαίνει.
Απορείς που κανείς δεν τους ξέρει και κανείς δεν τους ακούει αλλά εσένα σου αρέσουν και ας σε κοροϊδεύουν οι φίλες σου.

... και ένα βράδυ τους βλέπεις στην εκπομπή Most Wanted οπότε και πλέον βεβαιώνεσαι ότι αυτοί για να είναι εκεί είναι πολύ διάσημοι, αλλά γιατί κανείς δε τους ξέρεις και τι ηλίθιο τραγούδι είναι αυτό... Ώμος το λατρεύεις και αυτό σε κάνει να γελάς έτσι δεν είναι; Αρκετά χρόνια αργότερα θα βρεις αυτό το βίντεο και το βάζεις στο ημερολόγιο σου.



Αρχίζεις τους ψάχνεις σιγά σιγά και βρίσκεις ακόμη ένα αστείο τραγούδι τους, το λατρεύεις και είναι το πρώτο αγγλικό τραγούδι που μαθαίνεις ολόκληρο.



Ναι αλλά ακόμη δεν τα έχεις μάθει καλά και τους μπερδεύεις με άλλο συγκρότημα, δεν φταις εσύ που έμοιαζε η τραγουδίστρια με έναν από τους blur.



Μερικά χρόνια αργότερα θα αναρωτηθείς τι σκατά είχες στο μυαλό σου μικρή και γιατί δεν υπάρχει πουθενά εκείνο το video που είχες δει.

.... και μια μέρα οι blur μεγάλωσαν, και εσύ πείρες το σοβαρό σου ύφος για να ακούσεις το τραγούδι τους, που για να το έκαναν αυτοί και ο κύριος All Bran (ναι έμαθες το όνομα του από το ποπ κορν Damon Albarn ή κύριος All Bran) θα είναι αριστούργημα.

Το ακούς και το ξανακούς, το σοβαρό σου ύφος δεν ωφέλησε σε τίποτα, ήσουν πολύ μικρή για να καταλάβεις το τραγούδι τότε και τι σου θυμίζει αυτό το μάτι, που το έχεις ξαναδεί.... γιατί σε τρομάζει τόσο; Ξεχνάς το μάτι βγάζεις το πόρισμα ότι είναι ωραίο τραγούδι και δεν το ξανακούς μέχρι να μεγαλώσεις.

Εκείνη την περίοδο το cd τους Great Escape σε αφήνει αδιάφορη, είσαι πολύ μικρή για να το καταλάβεις και έτσι ασχολείσαι με άλλα συγκροτήματα και άλλα ακούσματα αλλά κάθε φορά που συναντάς τον Damon και την παρέα του στο Mtv κάθεσαι και τους χαζεύεις, δηλώνεις σε όλους ότι είναι το αγαπημένο σου συγκρότημα και όλοι σε κοιτάν απορημένοι.

... και μια μέρα είσαι φοιτήτρια και το Μtv έχει φύγει εδώ και πολλά χρόνια από την ζωή σου. Αλλάζεις ζωή μετακομίζεις σε ένα μέρος που βλέπεις πρώτη φορά και όλο το σύμπαν ξέρει τους blur, όλοι τους έχουν ακούσει και όλοι λατρεύουν τα νέα τους τραγούδια, εσύ απλά κοιτάς τον κόσμο γύρω απορημένη και αναρωτιέσαι πως στο διάολο έγινε κάτι τέτοιο και εγώ που ήμουν τόσο καιρό; Τότε θυμάσαι ότι το τελευταίο τους cd ήταν πιο εντυπωσιακό και έτσι πολλοί, έχοντας ακούσει μόνο δύο τραγούδια, τους ξέρουν. Εσύ λατρεύεις το πρώτο τους τραγούδι από αυτό το Album


αλλα σου αρέσει να χορεύεις με το επόμενο



... και ναι το συγκρότημα σου είναι διάσημο επιτέλους όλοι τους ξέρουν, όλοι τους αναγνωρίζουν και εσύ ανακαλύπτεις ένα παλιό τους τραγούδι και σου λείπουν οι παλιοί blur που ήξερες.



... και μια μέρα οι Blur βγάζουν νέο cd με νέο ύφος και εσύ το λατρεύεις πόσο το λατρεύεις...


οι γύρω σου δεν το ξέρουν και ακόμη ασχολούνται με το παλιό αλμπουμ.

... και τότε το μαθαίνεις, μαθαίνεις ότι οι Blur έρχονται στην Ελλάδα για μία εμφάνιση στο Rockwave η καρδιά σου σχίζεται στα δύο, δεν μπορείς να πας να τους δεις, θεωρείς τον 18χρονο εαυτό σου πολύ μικρό και πολύ φτωχό για να πάει να τους δεις. Την ημέρα της συναυλίας κλαις και ελπίζεις ότι οι αυτοί που πήγαν θα σου πούνε τα καλύτερα. Αλλά οι γύρω σου δεν αγαπάνε τους blur όπως εσύ και απογοητεύονται από την παρουσία τους. Είχαν ξεχάσει ότι οι Blur προωθούσαν τον νέο φρέσκο υλικό τους, πιο ώριμο από ποτέ, και αγνόησαν τα τραγούδια που τους ανέδειξαν. Στεναχωριέσαι, δεν τους άρεσε, φοράς τα ακουστικά και συνεχίζεις





Όμως τα τραγούδια τους δεν είναι αυτά που ήξερες και έτσι απλά σταματάς να ασχολείσαι
και τους ξεχνάς όπως και αυτοί εσένα και έτσι το γκρουπ χωρίζει μάλλον βρίσκετε σε μια κατάσταση λήθαργου... όμως τώρα είναι 2001 είναι η εποχή που βλέπεις Xάκερς στο Alter και του "έρωτα" σου με τον Σωτήρη (αργότερα θα τον δεις σε μια διαφήμιση του ΟΤΕ και λίγο πιο μετά στο Mega Star και ακόμη τον κοιτάς σαν να είναι το πιο όμορφο πλάσμα του κόσμου παρόλο που ξέρεις ότι δεν είναι) και εκεί μαθαίνεις ότι η μουσική του κύριου Albran είναι μαζί σου, παρέα με την Noodle και των Mad Dog και έτσι αγοράζεις αυτό το νέο πείραμα που ακούει στο όνομα Gorrillaz.

....και το 2003 τη χρονιά που ο πόλεμος στο Ιράκ άρχισε την μέρα των γενεθλίων σου, την χρονιά που έκανες λάθος επιλογές, τη χρονιά που άρχισες να πεθαίνει το tomboy μέσα σου, οι Blur σου δίνουν μια ελπίδα με το νέο τους δίσκο, που ποτέ δεν άκουσες.



Τέσσερα χρόνια αργότερα θα βρεις το γνήσιο τραγούδι και θα γράψεις ένα ποστ γι' αυτούς στο blog σου. Έτσι θα καταλάβεις ότι τελικά οι Blur ήταν μαζί σου όλα αυτά τα χρόνια, ότι ενώ εκείνοι μεγάλωσαν και ωρίμασαν μουσικά εσύ δεν έχεις αλλάξει.
... και θα νιώσεις όπως τότε, όπως εκείνη την εποχή που μισείς, και θα καταλάβεις ότι ήσουν τόσο απασχολημένη τελευταία που δεν βρήκες τον χρόνο να ανοίξεις το μυαλό σου και να δεις τον κόσμο να γυρίζει ...

Να μη ξεχάσω να σου πω ότι εκείνος ο πόλεμος που ξεκίνησε την την ημέρα των γενεθλίων σου συνεχίζεται ακόμη και ότι εκείνο το αγοροκόριτσο, σου λείπει πολύ.

Erisadesu

Developer

Ιερή Δούλη της Θεάς Καφροδίτης, το όνειρό της εινα να γίνει blogger, να ζήσει στην Ιαπωνία και να μάθει ορθογραφία

12 Φώναξαν:

Zealot Ape είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Zealot Ape είπε...

Ωραίο τ' οδοιπορικό. Οι Blur είχαν τις περισσότερεες πιθανότητες να κατακτήσουν τον κόσμο. Ίσως να μην ήταν έτοιμος ο κόσμος τότε. Κι εγώ άλλωστε τους σνόμπαρα...Μέχρι που το "13" με σακάτεψε.
Καλή σου μέρα.

Cookie Basher είπε...

Θα μπορούσα να το είχα γράψει κι εγώ αυτό, μόνο που θα ξεκινούσε από το country house :)

Erisadesu είπε...

Zealot ape : το σχόλιο σου ήταν πολύ όμορφο, λυπάμαι που σακατεύθηκες αλλά χαίρομαι που το έζησες

Cookie Basher: μόνο που εσύ δεν υπήρξες ποτέ μικρή και χαζή :P

APSOY είπε...

τι ωραίο αφιέρωμα! :D

Zealot Ape είπε...

Καλημέρα.
Με σακάτεψε με την έννοια μου έβαλε μυαλό, δε μπορούσα να μείνω αμέτοχος με τέτοια δουλειά ούτε καν τα στραβά τα μάτια να κάνω!
Απλά υπέκυψα...
13...το έχω σε βινύλιο :P

Love and Poison είπε...

Ως γνήσιος οπαδός των Suede (αιωνία τους η μνήμη), ποτέ μου δε συμπάθησα τους Blur... 2-3 τραγούδια άξιζαν σε κάθε δίσκο and that's all... "Χαζοπόπ για την φτηνή ελίτ"...

Απεταξάμην τους Blur, απεταξάμην...

xipasmenos είπε...

I had my head done
When i was young too.....

Αγαπώ αγαπω αγαπώ

Erisadesu είπε...

apsoy να σου κάνω και εσένα ένα.

Zealot Ape τώρα κατάλαβα τι εννοείς.

xipaki χαίρομαι που σου άρεσε.

Love and Poison απο εσένα περίμενα καλύτερη αντίδραση.

APSOY είπε...

να μου κάνεις! :)

nikisot είπε...

teleio post
kai h8ela na kanw egw gia tous blur alla me kalypses mporw na pw
ektos aytoy i love damon

The_Kind_Of_Man_Who_Loves_The_Dark είπε...

Hmoun ki egw to 99 sto rockwave an kai molis 16 xronwn giati oi blur htan kai einai to agapimeno mou group.. Den tous exw vgalei pote apo th zwh mou kai elpizw na kanoun kati syntoma.. Htan ena apo ekeina ta liga group pou eixan kati to idiaitero kai pou ligoi katalavainan eparkws.. Ola ayta ta xronia den exw vrei enan alithino fan twn blur.. Eisai to plisiestero s'ayton ton xarakthrismo.. Poly kalo to post sou.An thes na ta poume mail me