Δεν καταλαβαίνω τιποτα...

by 00:08 6 Φώναξαν
σου λένε κάνε την πτυχιακή σου....εκεί που αρχίζεις να τη κάνεις και περιμένεις ότι θα τελειώσεις σε μία εβδομάδα ξαφνικά όλοι σε ρωτάνε αν ψάχνεις δουλειά.

Οπότε εκεί που γράφεις την πτυχιακή σου αρχίζεις και στέλνεις βιογραφικά. Το αποτέλεσμα να καταλήγεις να τρέχεις κάθε μέρα σε ψυχοφθόρες συνεντεύξεις αμφίβολης αποτελεσματικότητας.

Έτσι ξαφνικά εκεί που είχες χρόνο για να διαβάσεις και να γράψεις και να τελειώσεις το μπουρδέλο που λέγετε πτυχιακή.... δεν έχεις χρόνο ούτε για κατούρημα....και κανένα να μη σε βοηθάει...

Μέχρι τώρα ο daddy γκρίνιαξε που δεν έψαχνα δουλειά τώρα που πάω σε συνεντεύξεις δεν θέλει να με πετάξει με το αμάξι...ΔΗΛΑΔΗ ΕΛΕΟΣ....άσε που οι απαντήσεις του είναι τύπου:
"Συνέντευξη σε ξενοδοχείο; Δεν έχεις καμία δουλειά σε ξενοδοχείο σε γραφείο θα πας"

"Συνέντευξη σε camping; Τι δουλειά έχεις εσύ εκεί; Άσε τις μαλακίες"

"Συνέντευξη σε εταιρεία χημικών; Στην ΤΕΚΟΣΑ θα πας;" (παραδόξως έστειλα και εκεί βιογραφικό) "Εσύ κοίτα να κάτσεις στον κλάδο σου, βρες καμία δουλειά στο κέντρο, σε τουριστικό γραφείο" ....ότι τι ρε πατέρα ;

Και δεν θέλει να πάω σε δουλειά σαν αυτές του κλάδου μου, και δεν θέλει να πάω σε ξενοδοχείο, και δεν θέλει να φύγω από την Θεσσαλονίκη και όταν επιτέλους με παίρνουν τηλέφωνο από μία δουλειά που ΔΕΝ είναι του κλάδου μου (είπα μπας και καταφέρω και δουλέψω σαν φυσιολογικός άνθρωπος) για συνέντευξη, που φαίνεται και πολύ καλή εταιρεία,
ΔΕΝ είναι στη Χαλκιδική...ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΕ ΠΑΕΙ ΜΕ ΤΟ ΑΜΑΞΙ!!!!!!!!!!!!!!

Πως σκατά θα πάω στην συνέντευξη αύριο; μου λέει κανείς;
Εμένα θα με ρωτήσει κανείς τι θέλω να κάνω ή απλά να συνεχίσω να προσπαθώ να κάνω τους άλλους ευτυχισμένους;

Θέλει κανείς να με πετάξει στην ΒΙΠΕΘ αύριο για να πάω για συνέντευξη και μετά να με πάει στα Ιαπωνικά επειδή δεν με βλέπω να προλαβαίνω;...Θέλει να με πάει κανείς εκεί αλλά να μη με σκοτώσει, κακοποιήσει και κάνει και άλλα πράγματα που έχω στο μυαλό μου όταν βλέπω ωραίο ταξιτζή και σκέφτομαι δρομολόγιο στην Σίνδο;

Λοιπόν από την ώρα που άρχισα να ψάχνω δουλειά πήγα σε 2 συνεντεύξεις.

1η Συνέντευξη σε Ξενοδοχείο στην επαρχία... μετά από ταλαιπωρία για να φθάσουμε στον προορισμό μας... στη μέση του πουθενά...Συναντώ τον διευθυντή... μου ρίχνει την πιο ακατάδεκτη ματιά του κόσμου και είμαι σίγουρη ότι σκέφτεται "Μα καλά δεν είδε τα χάλια της; Με τι θράσος ΤΟΛΜΗΣΕ να έρθει στην συνέντευξη"...στην οποία αυτός με κάλεσε....Με ύφος λυπάμαι που ήρθατε ως εδώ μου λέει ότι χρειάζονται Ρώσικη Γλώσσα... μου ήρθε να του πω... Ρώσικη γλώσσα δεν ξέρω αλλά η Γιαγιά μου γεννήθηκε στην Ρωσία και το όνομα μου είναι κατά βάση Ρώσικο άρα και η γλώσσα μου είναι κατά ένα μικρό μέρος Ρώσικη...αλλά κρατήθηκα. Έτσι τελείωσε η πιο γρήγορη συνέντευξη για δουλειά που έκανα ποτέ. Αλλά όπως είπε και η Dannossiel "καλύτερα κιόλας που δεν θα σε πάρουν για φαντάσου να είχες αυτό τον ξινό για αφεντικό". Η αλήθεια είναι ότι δεν με ενδιαφέρει να εργαστώ σε ένα ξενοδοχείο με Ρώσους πελάτες, καλύτερα να κυνηγάω τους Άγγλους που τρέχουν γυμνοί στο διάδρομο και σφάζονται στην πισίνα παρά να έχω τους νεόπλουτους Ρώσους. Με τα πολλά η αυτοπεποίθηση μου γκρεμίστηκε και έσπασε σε χίλια κομμάτια. Με τόσες γλώσσες και προσόντα δεν πείρα τη δουλειά, την οποία δεν ήθελα γιατί εδώ που τα λέμε όρεξη είχα να τραβιέμαι κάθε μέρα ως εκεί.


2η Συνέντευξη μεγάλη εταιρεία ζητάει άτομα για να επανδρώσει το νέο τμήμα του γραφείου της. Η δουλειά μου φάνηκε πολύ εύκολη να πω την αλήθεια αλλά δεν ήθελα να τους το πω.
Στην συνέντευξη υπήρχαν δύο πολύ ενδιαφέροντες κύριοι... Από εκείνους που σε κάνουν να λες θα βάλω τα δυνατά μου για να μην απογοητεύσω το αφεντικό μου. Η συνέντευξη κράτησε αρκετή ώρα αυτή τη φορά, μπορώ να πω ότι την ευχαριστήθηκα. Νομίζω θα μου άρεσε να δουλέψω εκεί πέρα αν εξαιρέσεις του ότι μύριζε τσιγάρο και ο χώρος δεν φωτιζόταν από φυσικό φως. Μου άρεσε που όταν έφυγα από εκεί έφυγα σαν άνθρωπος και όχι σαν κομμάτι κρέας όπως γίνεται συνήθως μετά από συνεντεύξεις στον κλάδο μου.

Όμως... αυτό που πραγματικά θέλω είναι να τελειώσω την πτυχιακή πριν αρχίσω να ψάχνω για δουλειά....είμαι πολύ μπερδεμένη... πάρα πολύ... και το πιο σημαντικό άφραγκη.

Erisadesu

Developer

Ιερή Δούλη της Θεάς Καφροδίτης, το όνειρό της εινα να γίνει blogger, να ζήσει στην Ιαπωνία και να μάθει ορθογραφία

6 Φώναξαν:

KitsosMitsos είπε...

Έχεις δίκιο. Καλύτερα ένας-ένας οι στόχοι γιατί αλλιώς μπορεί να εκτροχιαστείς ;-)
Και θα έρθουνε και τα άλλα.
Καλησπέρα και καλή δύναμη.

palalos είπε...

πάω εγώ στη συνέντευξη ξεχνά το.. :) Αθηνά μένω...

χωρίς πλακά τώρα, ιεράρχησε αυτά που θες να κάνεις...μια δουλεία που δεν θα σε απορροφά από τις ζωτικές σου λειτουργίες στο έπακρο, θα ήταν καλή διότι θα σου έδινε χρόνο να ασχοληθείς και με την πτυχιακή σου!

καλώς σε βρήκα!

desa είπε...

Χαίρομαι που άρχισες να ψάχνεις πάλι για δουλειά. επειδή στις κοινωνίες μας το χρήμα είναι ενέργεια νομίζω είναι καλύτερα να δώσεις προτεραιότητα στη δουλειά. Στις μέρες μας είναι πολύ σημαντικό να βγεις απο το τέλμα της ανεργίας (έτσι το βλέπω εγώ). επίσης αγνόησε τον πατέρα σου και κάνε αυτό που θεωρείς καλύτερο για σένα.

ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΕΥΧΕΣ ΜΟΥ ΓΙΑ ΣΥΝΤΟΜΗ ΠΡΟΣΛΗΨΗ

tzonakos είπε...

Δεν το ειχα διαβάσει αυτό.
Ομολογώ οτι θυμήθηκα τα δικά μου, κάποτε.
Αλλα τότε έβρισκες δουλειά, αρκει να έψαχνες καλά αν και μη νομίζεις οτι πάντα ηταν κατι πολυ καλόαυτο που έβρισκες. Στην αρχή συμβιβασμός, μετά βλέπουμε κατι άλλο.
Οπως σε βλέπω, καλύτερα πρώτα την πτυχιακή και μετά τα υπόλοιπα.
Αντέχεις ωσπου να τελειώσεις την πτυχιακή ;
Σου ευχομαι να αντέξεις και μετα θα εχεις πιο καθαρό μυαλό και χρόνο να ψάξεις.

Να εισαι δυνατή.

ΑΝΩΝΥΜΗ είπε...

Mην γίνεις ξενοδοχουπάλληλος κοπέλα μου αν θες μια φυσιολογική ζωή.. Σκατά ωράρια, σκατά λεφτά.. Πάντως έχω πτυχιακή με θέμα e-tourism Και η εφαρμογή του στον 12νησιακό χώρο.. με 9αξιολογηθηκε..

Erisadesu είπε...

i will do my best ευχαριστώ για την πτυχιακή αλλα θέλω να κάνω την δική μου.