Arizona Dream

by 18:02 2 Φώναξαν


Αυτός ο τόπος δεν θα πάει ποτέ μπροστά όσο υπάρχουν άτομα σαν εμένα και τον Δήμο Καλλικράτειας.

Μια ωραία πρωία τα γεροντάκια του οικισμού Αριζόνες όπου παραθερίζουν άκουσαν κραυγές απο την παραλία. Όπως είναι φυσικό έτρεξαν όλοι στην παραλία να δούνε τι συμβαίνει και εκεί προς μεγάλη τους έκπληξη και φρίκη είδαν τα οχήματα του Δήμου Καλλίκράτειας να βιάζουν την όμορφη και πάντα φιλόξενη παραλία τους.

Με τον Αριθμό Άδειας 82/2008 οι μπολντόζες προχώρισαν στην λείανση της παραλίας και τον αφανισμό των φυσικών ορίων ανάμεσα στην παραλία των Αριζόνων και της Χρυσής Αμμουδιάς και την δημιουργία αναψυκτήριου.... Έτσι εδώ και μερικές μέρες η παραλία των Αριζόνων και της Χρυσής Αμμουδιάς φιλοξενεί ένα άσχημο κτίριο (σε βρεφικό στάδιο) το οποιό θα λειτουργεί σαν αναψυκτήριο....

Οι παραθεριστές τις περιοχής, μαζί τους και εγώ, έχουν πάθει σοκ. Όλοι περίμεναν μια πρόχειρη κατασκευή, η οποία θα αφαιρείτε τον χειμώνα... Ωστόσο ο πίνακας με το σχέδιο του Δήμου για την ανέγερση αναψυκτηρίου μας δείχνει ξεκάθαρα οτι η κατασκευή θα είναι μόνιμη. Οπότε και θα πάψει η παρθένα μας παραλία να είναι παρθένα και θα εξαναγκαστεί σε ομαδικούς και συνεχείς βιασμούς.

Η λογική για την κατασκευή αυτού του αναψυκτήριου δεν υπάρχει (όπως έχω ξαναπεί η λέξη ΛΟΓΙΚΗ δεν υφίστατε δίπλα στην λέξη Χαλκιδική). Ένας προβληματισμός μου είναι η περιβαλλοντική μελέτη του έργου... Η οποία είναι ανύπαρκτη αφού το χτίσμα δημιουργήθηκε σε περιοχή η οποία το χειμώνα βρίσκεται κάτω απο το νέρο...!!!!!.... σε περιοχή χωρίς αποχέτευση .....(όλα τα σκατά στη θάλασσα λοιπόν;) . Ενώ τα προβλήματα άρχισαν να παρουσιάζονται ήδη απο τώρα, αφού η παραλία των Αριζόνων γέμισε ξαφνικά νερό (απο εκεί που δεν μάζευε ποτέ νερό) και η άμμος άρχισε ήδη να φεύγει... βέβαια βοηθάει και ο καιρός που αυτές τις μέρες είναι εντελώς άθλιος...

Αλλά ο φόβος όλων των κατοίκων της περιοχής δεν έχει τοσο οικολογική προσέγγιση...Απλά όλοι φοβούντε μη καταντήσει η παραλία όπως η παραλία στην περιοχή Μυκονιάτικα .... Κοινώς μια περιοχή με beach bar μη φιλική προς στον οικογενιάρχη χρήστη και τους κατοίκους που μέχρι τώρα παραθέριζαν. Φόβος που με τυλίγει κάθε μέρα.

Οι Αριζόνες ήταν το ιδανικό μέρος για τους 2000 κατοίκους του οικισμού. Η παραλία ήταν πάντα άδεια τις καθημερινές και τα ρηχά νερά της παραλίας ήταν ιδανικά για τους μικρούς κατοίκους του οικισμού. Όμως ο πολιτισμός την άγγιξε....

Εννοείτε οτι σαν παιδιά των Αριζόνων χαιρόμαστε κάθε προσπάθεια αναβάθμισης της περιοχής απο τον Δήμο Καλλικράτειας...Ωστόσο κοιτάμε με επιφύλαξη αυτή τη νέα πρόσπαθεια... ειδικά οταν βλέπουμε ότι αριστερά της παραλία κοντεύουμε να πάθουμε σαλμονέλα και καρκίνο απο την ποσότητα των σκουπιδιών που έχουν μαζευτεί...ενώ δεξιά της παραλίας δημιουργείτε ...κτίσμα το οποίο θα φιλοξενεί τους λουόμενους που δεν ανοίκουν στην περιοχή και δεν θα την σεβαστούν ποτέ όσο εμείς που μένουμε εκεί περα...

Επανέρχομαι λοιπόν στην εισαγωγική πρόταση αυτής της ανάρτησης.... Αυτή η χώρα δεν θα πάει ποτέ μπροστά... Αρχικά επειδή ο Δήμος Καλλικράτειας προχώρησε σε αυτή τη πράξη ενώ ακόμη συζητήτε το θέμα του Καλλικράτη (ειρωνικό που έχουν ίδιο όνομα;), επειδή διαχειριστής του αναψυκτηρίου θα είναι ο γιος Αντιδημάρχου και συνέτερος του ο γιος μεσίτη της περιοχής (Λογικό κιόλας αφού εδώ πέρα όλοι είναι συγγενείς...ενώ οι υποψίες αιμομικτικής κοινότητας ακόμη πετάνε στον αέρα) και επειδή υπάρχουν άτομα σαν εμένα που ενώ έχουν χρόνο και ικανότητα να διάκοψουν τον βιασμό αυτού του έργου (είμαι σίγουρη ότι αν αρχίσω και ψάχνω μπορώ να σταματήσω αυτό το έργο με όπλο στο χέρι μου την τουριστική νομοθεσία, τους νόμους περις προστασίας των παράκτιων περιοχών και τους πολιτικούς φίλους μας) απλά κάθομαι και στεναχωριέμαι και δεν κάνω τίποτα γι αυτο.

Έτσι με αυτό το post Πενθώ σήμερα μαζί με τους νεκρούς ποντίους και τον Θάνατο του δικού μου Arizona Dream.... Αντίο παραλία του οικισμού Αριζόνες. Σ'ευχαριστώ που με μεγάλωσες εδώ και 30 χρόνια με την θέρμη σου και τα ρηχά νερά σου. Σε σεβάστηκα, σε καθάρισα, αλλά τώρα που με χρειάζεσαι περισότερο απο κάθε άλλη φορά... σε πούλησα γκρινιάζοντας απλά σε ένα Blog και σε αφήνω να σε βιάσει ο πολιτισμός της υποκολτούρας, του ωχαδελφισμού και του φραπέ.

Αντίο ήρεμη παραλία.... έφτασε και σε εσένα ο πολιτισμός.

Κρυφή μου ελπίδα είναι
οι κάτοικοι της Νέας Ηράκλειας
που είναι κατάλληλα εκπαιδευμένοι
για να διώχνουν τους παραπανίσιους
τουρίστες με χάρη και περίσσιο ταλέντο.

Χορηγός των ορθογραφικών μου λαθών ειναι η ανυπαρξία λεξικού στον υπολογιστή και της μόνιμης δυσλεξία μου.

Erisadesu

Developer

Ιερή Δούλη της Θεάς Καφροδίτης, το όνειρό της εινα να γίνει blogger, να ζήσει στην Ιαπωνία και να μάθει ορθογραφία

2 Φώναξαν:

Γουφ είπε...

σε νοιώθω, πρωτογνωρισα τη Χαλκιδική βήμα-βήμα, γυαλό το γυαλό με το σκηνάκι απο το 1972 και εκανα διακοπές στην Καλλικράτεια πολύ πριν γεννηθείς, τωρα, δε θελω να την ξαναδω, αλλά μην κανεις ετσι, πάλι με χρονια με καιρούς θα γινουν σκόνη τα τσιμέντα της, θα ξαναγεννηθει πιο ομοφη και αγνή, φροντισε να κρατας τη δικη σου εσωτερική ομορφια ενεγγιχτη και προχώρα.

Erisadesu είπε...

μακάρι ρε γουφ...καταλαβαίνω αυτό που λες...είναι και αυτό μέρος της ζωής.