Athens Voice Vs Σήμερα σημειώσατε 1

by 18:41 23 Φώναξαν
Πάντα αναρωτιόμουν γιατί είναι τόσο δύσκολο να βρω στην Θεσσαλονίκη την Athen's Voice. Τέλος πάντων άρχισαν και στην Θεσσαλονίκη να κυκλοφορούν αρκετά δωρεάν περιοδικά, φυσικά δεν έχουν την ποιότητα της Athen's Voice, ένα απο αυτά που υπεραγάπησα ήταν αυτό του Aγγελιόφορου. Που ο τύπος a.k.a εκδότης δεν έκανε τίποτα αλλο παρά να εκδίδει διάφορα άρθρα που τα μάζευε απο τα blogs. Αυτό ήταν πραγματικά καλό και ενδιαφέρον.
Έτσι η μικρή εφημερίδα που θα την βρείτε εύκολα στις στάσεις του λεωφορείου. Την λάτρεψα αμέσως μου έκανε κάθε μέρα παρέα στον δρόμο για την δουλειά. Αυτή η εφημερίδα με έκανα να ασχοληθώ με το βλογκ αφού σκέφτηκα ότι ίσως έτσι κάτι δικό μου να εκδοθεί και να χαρώ. (ναι την είχα αυτή την αφέλεια). Το ωραίο με αυτή την εφημερίδα είναι ότι μπορεί να έχει άθλιο illustration αλλά τουλάχιστον είναι η μοναδική που εκτυπώνεται σε ανακυκλωμένο χαρτί και είναι η μοναδική που θίγει σοβαρά, μη σοβαρά και εντελώς κουλά θέματα. Δεν είναι απλά ποικίλης ύλης, είναι όλα και τίποτα μαζί. Σταθερός χώρος είναι μόνο τα movies previws και οι συνταγές μαγειρικής (τα οποία και αυτά είναι από Blog μόνο) ενώ έχει μόνο μία μικρή φωτογραφία και παράγραφο για τα κοσμικά. Το μόνο κακό είναι ότι αρκετές εκδόσεις του ίδιου εκδότη είναι εντελώς άχρηστα και απλά δημιουργούν ρύπανση, επειδή οι περαστικοί τα πετάνε κάτω αντί για τον κάδο.

Με τα πολλά, το Λιζάκι για ακόμη μια φορά έχασε τη δουλειά του και έτσι έχασε και την εφημερίδα του. Αφού τώρα η νέα δουλειά είναι κοντά και όταν πάω να πάρω την εφημερίδα έχει εξαφανιστεί, συγνώμη εξαντληθεί. Όμως την ίδια μέρα που άρχισα δουλεία άρχισε να κυκλοφορεί μια νέα εφημερίδα με το όνομα Σήμερα στη Θεσσαλονίκη. Με πολύ εντυπωσιακό ilustration με ανάλογο μέγεθος εφημερίδα και όλα τα καλά. Έτσι για ακόμη μια φορά πείρα να τη διαβάσω σήμερα. Αφού προσφάτως έχω διαβάσει μια παλιά Athens's Voice. Εντάξει απλά κατάλαβα γιατί δεν επέτρεψαν την Athen's Voice να βάλει stand στην Θεσσαλονίκη. Απλά επειδή κάθε προσπάθεια από εδώ πάνω είναι λίγη μπροστά της... Όχι δεν είναι αυτο.. μάλλον επειδή το να βλέπει ένας Θεσσαλονικιός την ποικιλία της Αθήνας θα τον κάνει να ντραπεί για την δική του κατάντια. Αφού το μόνο πράγμα που έχει ποικιλία εδω πάνω είναι τα μπουζούκια.

Τέλος πάντων, η σημερινή εφημερίδα με το όνομα Σήμερα είχε στο σαλόνι της γύρω στις 4 κεντρικές σελίδες για τα γενέθλιας μιας ξανθιάς, πιθανός χαζής, πολύ σίγουρο wannabe, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης. Δηλαδή... αυτή είναι ενημέρωση.. ποιος θα μου δώσει χρήματα για να τον διαφημίσω μέσα απο την δωρεάν εφημερίδα μου.Καταλαβαίνω ότι μια εφημερίδα χρειάζεται διαφημίσεις, αλλά όχι έτσι. Περιττό να γράψω για το ανακάτωμα στο στομάχι, (για να μην γράψω αναγούλα) που μου ήρθε μόλις είδα τις φώτο. Έτσι σιγουρεύτηκα ότι καμία εφημερίδα δεν θα φτάσει την Athen's Voice στην Θεσσαλονίκη. Επειδή απλά είμαστε πολύ ματαιόδοξοι.

Τελευταίο δωρεάν έντυπο είναι ένα άλλο που ουτε καν θυμάμαι πως λέγεται έχει την μορφή περιοδικού και από κάτω λέει το πρώτο δωρεάν Glamour περιοδικό; το πρώτο δωρεάν περιοδικό για τους glamorous People; (Ελληνιστί : το πρώτο δωρεάν περιοδικό φτιαγμένους για την προώθηση των πλουσίων οικογενειών της Θεσσαλονίκης;) Αφού εκεί μέσα μοστράρουν μόνο τα ονόματα νεόπλουτων (τύπου Μαλέ, ξεχνάει ότι όλοι ξέρουμε απο που ξεκίνησε) και ανθρώπων wannabes. Γιατί γράφω νεόπλουτους; Επειδή μερικά απο τα παλιά τζάκια της Θεσσαλονίκης έχουν πλεόν ξεπεράσει το θέμα του να δείχνω πόσο πλούσιος είμαι.

Αυτά κάνει αυτή η πόλη και με ξενερώνει και έτσι καταλαβαίνω γιατί ο Ψωμιάδης είναι ο Νομάρχης που μας αξίζει.

Υ.Γ. : "Δανάη είσαι γαμάτη"

Erisadesu

Developer

Ιερή Δούλη της Θεάς Καφροδίτης, το όνειρό της εινα να γίνει blogger, να ζήσει στην Ιαπωνία και να μάθει ορθογραφία

23 Φώναξαν:

alex.00 είπε...

Πραγματικά αυτα τα αφιερωματα της συγκεκριμένης εφημεριδας στις εκδηλωσεις των βλαχοglamour της Θεσσαλονικης και των πλλουσιων γιδοβοσκων της πολης μας ειναι για τα κλαματα...Την ειδα και γω τη σημερινη εφημεριδα.
Βy the way, την Αthens Voice συνηθως την εχει στην καφετερια Θερμαϊκος στη παραλια.

Erisadesu είπε...

ναι και εκεί δεν μαζεύονται οι βλαχογκλάμουρ δήθεν ψαγμένοι;

alex.00 είπε...

well said...εγω παω πρωι πιο πολυ εκει που ειναι πιο ηρεμα τα πραγματα.

alex.00 είπε...

well said...εγω παω πρωι πιο πολυ εκει που ειναι πιο ηρεμα τα πραγματα.

Giannis Michalopoulos είπε...

Η Athens Voice στη Θεσσαλονίκη. Ακούγεται λίγο αντισυμβατικό, αλλά μου αρέσει ;) Τα πομπώδη γενέθλια έχουν γίνει πολύ της μόδας τελευταία, κοίτα το τελευταίο μου post και θα καταλάβεις τι εννοώ. Α, και καλή τύχη με τη νέα σου δουλειά Λιζάκι!!

Erisadesu είπε...

Shattered Heavens: Δεν ακούγεται αντισυμβατικό, απλά θα ξεσήκωνε το feeling κατωτερότητας και πατριωτισμού της πόλης.

Zelot είπε...

Δυστυχώς δεν έχω διαβάσει την συγκεκριμένη εφημερίδα (επαρχία βλέπεις...)!Δυστυχώς όμως στην Ελλάδα μπορούν να συμβούν τα πάντα, αυτό δεν θα συνέβαινε;;;
Ευχαριστώ για τη φιλοξενία!

Erisadesu είπε...

zelot - kun εγώ ευχαριστώ

match είπε...

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της Ελλάδας, είναι η ανάληψη της ατομικής ευθύνης. Δηλαδή: κάνω κάτι και αναλαμβάνω τις ευθύνες μου. Αν οι μισοί πολίτες τις χώρας κρατούσαν μια τέτοια στάση, τότε η Ελλάδα θα ήταν μια άλλη χώρα. Εξηγούμε όμως αμέσως. Διάβασα κάποια blogs σχετικά με την εφημερίδα freepress σήμερα στη Θεσσαλονίκη και εντύπωση μου έκανε η άμεση σύγκριση με την Αθήνα και εν προκειμένω την Athens voise. Έχει καθημερινή πολιτική επικαιρότητα της Θεσσαλονίκης η Athens voise? Έχει λόγο ύπαρξης το εν λόγο φύλλο στην Θεσσαλονίκη; Αν είχε η έκδοση θα ήταν ήδη στην πόλη αλλά νομίζω πως είναι λίγο άσκοπο. Αυτή είναι απορία και όχι εξήγηση της πρώτης φράσης οπότε μπαίνω στο θέμα. Καλή, διάβασα να χαρακτηρίζεται, η κίνηση κάποιου δημοσιογράφου που δημοσιεύει κείμενα από blogs. Τρόμος και πανικός με έπιασε. Ξέρω ότι βαριούνται οι δημοσιογράφοι να κάνουν ρεπορτάζ, όπως και να συντάσσουν τη γνώμη τους, ειδικά εναντίων ισχυρών ανθρώπων ή ενώπιον κρίσιμων ζητημάτων. Το να αποδέχεται και να επικροτεί κανείς μια τέτοια στάση είναι σοκαριστικό. Ανώνυμα ή με ψευδώνυμο δεν φέρεις την ευθύνη των κειμένων, οπότε λες ότι σου κατέβει και δε τρέχει τίποτα. Άκουσα ή μου είπαν δεν είναι άποψη, αλλά πασατέμπο να περνάει η ώρα. Δε μπορεί λοιπόν να ανεχόμαστε, να μας δουλεύουν ξεδιάντροπα και να μας αρέσει κιόλας. Όπα!!! Τράβα στο καφενείο ή στη σύγχρονη μορφή του, το internet café και μην ενοχλείς τον κόσμο με φήμες. Όχι στον κίτρινο τύπο!!! Μαστίζει τη χώρα δημιουργώντας ανεύθυνους πολίτες. Δίνει αέρα στους πολιτικούς να δημαγωγούν και χειραγωγείται ο δημόσιος λόγος. Ονοματάκι μεγάλε αλλιώς έχω και εγώ είδηση, πληρώστε με για να πω ότι ο Καραμανλής κλέβει, όπως μου είπε ένας κύριος Θανάσης στο λεωφορείο το πρωί της προηγούμενης Πέμπτης!!!

Erisadesu είπε...

Match λίγο υπερβολικό σε βρίσκω.
Σχετικά με την Athen's Voice γιατί να μην υπάρχει και στη Θεσσαλονίκη; Μήπως τα άλλα έντυπα στα περίπτερα δεν επικεντρώνονται στα γεγονότα της Αθήνας; Στην τελική δεν ζητήσαμε να γεμίσει η Θεσσαλονίκη με Athen's Voice.
Για όλα τα άλλα ανοίγεις μεγάλο θέμα και θα χρειαστεί ολόκληρο φόρουμ για να το αναλύσουμε.
Το κακό είναι οτι η Σήμερα εξακολουθεί να παπαρολογεί στα κεντρικά της σαλόνια. Αλλά μετά απο ερωτήσεις που έκανα σε φίλους και συναδέλφους. Τελικά αυτή είναι η εφημερίδα που τους αξίζει στη Θεσσαλονίκη. Ένα ακόμη ματαιόδοξο σκουπίδι.

match είπε...

Sorry αλλά δεν είπα να μην υπάρχει η Athens voice. Είπα τη γνώμη μου, που είναι υπέρ της free press πολιτικής εφημερίδας. Στα περίπτερα υπάρχουν αρκετές εφημερίδες που καλύπτουν όλα τα «χρώματα» της ενημέρωσης. Τα κοσμικά σαλόνια, ούτε της σήμερα ούτε καμιάς άλλης εφημερίδας , δε με απασχολούν. Το lifestyle είτε είναι τοπικό, είτε εθνικό, είτε παγκόσμιο, για μένα είναι άχρηστο. Μακάρι να δίνεται η ευκαιρία σε όλους να πληροφορούνται για τα βασικά που συμβαίνουν γύρω τους ( και πρωτίστως στην πόλη τους ) δωρεάν και μετά βρίσκουμε τι χρώμα θα βάψουμε τα νύχια μας. Ναι είναι παπαρολογίες τα σαλόνια με τις βλαχοτρέντη στις σελίδες των κοσμικών, που είναι πολλές για ένα έντυπο 32 σελίδων με 6-7 διαφημίσεις μέσα. Τα θέματα τα σοβαρά όμως που θίγει καθημερινά, πιάνουν στον ύπνο τις δημοσιογραφάρες των κατά τα άλλα μεγάλων εφημερίδων που τις πληρώνουμε κιόλας. Το αθηναϊκό πρακτορείο ειδήσεων είναι ένας κοινός τρόπος να γεμίζει κανείς σελίδες. Το θέμα του μετρό που θα μου κοστίσει 4-5 φορές πιο πολύ σα φορολογούμενου σαλονικιού και που δε θα προλάβω να το χρησιμοποιήσω, δε το βγάζουν οι εφημερίδες που γλείφουν από το πρωί μεχρι το βράδυ τον Παπαγεωργόπουλο και τον Ψωμιάδη. Η σήμερα το είπε. Και επειδή τη διαβάζω την εφημερίδα και δε περιμένω να ακούσω από άλλους για να σχηματίσω γνώμη, μέχρι να πάω στη δουλειά το πρωί ξέρω το θέμα της ημέρας σα ρεπορτάζ της πόλης!!! Όσο για το θέμα της ατομικής ευθύνης που έθιξα, αν προεκτείνεις λιγάκι, θα δεις ότι είναι ο λόγος που κάνει τον κάθε απληροφόρητο λούμπεν, να πιστεύει ότι στη Θεσσαλονίκη αξίζει ένα ματαιόδοξο σκουπίδι αντί για πολυφωνία στην ενημέρωση. Βαρέθηκα τόσα χρόνια τόσο σε κατ΄ ιδίαν όσο και σε ομαδικές συζητήσεις, να ακούω παράπονα από ανθρώπους που δε νοιάζονται και γι΄αυτό απέχουν από συλλογικές προσπάθειες και αντί να κάνουν γόνιμες παρατηρήσεις και προτάσεις, να αναλώνονται και να εξαντλούνται σε επιφανειακές εντυπώσεις, δίνοντας χώρο σε δυο τρεις εμπόρους ψήφων, να εξαγοράζουν την εξουσία δημοσία δαπάνη. Ξέρεις τη θα ήθελα; Πέντε τέτοιες εφημερίδες μικρές με τοπικά ρεπορτάζ. Υπεύθυνα και επώνυμα να με πληροφορούν καθημερινά, μήπως τελικά ανακαλύψει ο απλός πολίτης ότι η Θεσσαλονίκη δεν εχει αφεντικά και ότι μπορεί να καταγγείλει την παρανομία έχοντας ελπίδες να ακουστεί η φωνή του. Να ανακαλύψει ο Θεσσαλονικιός ότι στην εφημερίδα δε βρίσκει μόνο αγγελίες από την πόλη του, αλλά και ρεπορτάζ.

Erisadesu είπε...

βασικά θα πιαστώ σε αυτό που είπες ότι η Σήμερα έγραψε για το υψηλό κόστος του μετρό.
Περίεργο γιατί η ιδια εφημερίδα είχε εξώφυλλο τίτλο " ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΘΑ ΑΝΑΔΕΙΞΕΙ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ" λογικό αφου το μετρό θα περνάει απο πάνω του. μου αρέσουν οι απόψεις σου αλλά θα προτιμούσα να τις διαβάζω στο δικό σου βλογκ και όχι σε ενα βλόγκ που δημιουργήθηκε να με κράζει.
Στην τελική οταν κράζεις κάποιον χειρότερο απο σένα, σε κάνει εξίσου
"κακό" με εκείνον.

match είπε...

Αυτό θα είναι το τελευταίο σχόλιο, μια που διαπιστώνω οτι στο παρών blog υπάρχει δυσαρέσκεια στην κριτική που του ασκείται. Η απάντησή μου είχε το σκοπό να καυτηριάσει μια επιπόλαια και ατεκμηρίωτη κριτική και όχι να «κράξει». Όσο για το μετρό που αναφέρθηκε ως παράδειγμα, αναφερόμαστε σε διαφορετικό μάλλον φύλλο. Σε επόμενο ρεπορτάζ ελέχθη ότι το μετρό για να μη καταστρέψει τα αρχαία (ρωμαϊκά είναι αλλά τέλος πάντων) θα περάσει από κάτω τους!!! Κάτι που θα τετραπλασιάσει και το κόστος. Όμως εμένα δε με ενοχλεί η κριτική αλλά η απαξίωση των νέων προσπαθειών, χωρίς κάν να τις παρακολουθούμε. Αν κάποιος έγραφε για παράδειγμα ότι το blog σου κακώς υπάρχει, θα έκανα σε εκείνον κριτική γιατί η πολυφωνία είναι αυτό που υπερασπίζομαι και όχι τον εκδότη. Φιλικά λοιπόν σου λέω ότι σαν editor είναι μικροπρέπεια να αμύνεσαι και να μη δέχεσαι τις παρατηρήσεις, όπως τουλάχιστον αγενές να μη δέχεσαι σε αυτό, κάποιον που διαφωνεί με τις απόψεις σου. Καλή συνέχεια στην προσπάθειά σου έτσι κι αλλιώς και να θυμάσε οτι οι παρατηρήσεις μας κάνουν καλήτερους.

Erisadesu είπε...

ίσα ίσα που θεωρώ την κρητική επικοδομητική και με αυτή ηταν που με ώθησε να δώ την εφημερίδα αυτή με άλλο μάτι και να της δώσω μια ευκααιρία. Αυτό που δεν μου άρεσε είναι ότι έκανες ενα blog που μου την λέει. εννόω το www.match-wwwerisabetsublogspot.blogspot.com
Βλέποντας τον τρόπο που γράφης και εκθέτεις τις απόψεις σου θα προτιμούσα πραγματικά να τις δω σε ένα ποιο σωστό βλογκ. Παρά σε ένα που φτιάχτηκε με σκοπό να με κρητικάρει. Στην τελική εδώ γι αυτό υπάρχουν τα βλογκς. Για να κρίνεσαι σ'αυτά που γράφεις και για να διατυπώνεις τις απόψεις σου ελεύθερα.
Ειλικρινά μου άρεσε που είχαμε αυτό τον διάλογο.

match είπε...

www.match-wwwerisabetsublogspot.blogspot.com
δεν υπάρχει εκτός αν δε καταλαβαίνω κάτι καλά

Erisadesu είπε...

μιλάω γι αυτό το βλογκ
http://match-wwwerisabetsublogspotcom.blogspot.com/
το οποίο μέχρι πριν λίγο ήταν συνδεμένο με το προφίλ σου.

Wrong Guy είπε...

Καλά μερικοί το έχουν πολύ καμμένο. Πάντως για να πω και εγώ τον πόνο μου, κι εγώ τσατίζομαι που δε βρίσκω πάνω την Άθενς Βόις. Την βρίσκω συνήθως σε ένα υπόγειο καφέ στην παραλία. 32 λέγεται;

Ανώνυμος είπε...

καμμένος είναι ο πάτος σου μωρή Λεβίνσκη.Το θρυλικό 35 άσχετε δεν είναι υπόγειο.Όσο για την Athens voise είναι εβδομαδιαία ρε νούμερα οπότε την βρίσκεις σε όλα τα γνωστά καφέ του κέντρου στην αρχή του μήνα.

Ανώνυμος είπε...

αφηστε τα μίσοι και πιαστε το...
Μπορεί άραγε να γίνει συνδρομιτης της Αthens voise? Που να τρέχουμε τώρα με τις γόβες στα χωράφια

Erisadesu είπε...

Στον Πλανήτη Λίζα οι γυναίκες δεν φοράνε τακούνια, οι Gay είναι Βασίλισσες και οι φωνές των ανωνύμων δεν ακούγονται.

με άλλα λόγια Speak to the Hand.
Girl Power Datebayo!!!!!!

Wrong Guy είπε...

Θα το παίξω ανωτέρου και δε θα σχολιάσω.Για την ιστορια:Δε μένω Θεσσαλονίκη.

Wrong Guy είπε...

Α,και αν είναι εβδομαδιαία, θα έπρεπε να τη βρίσκεις κάθε βδομάδα, όχι κάθε πρώτη του μήνα

Erisadesu είπε...

Wrong Guy σωστά τα λες. Για ακόμη μια φορά συμφωνώ μαζί σου.