Υπάρχει ακόμη ελπίδα.

by 09:19 0 Φώναξαν
Τον Νοέμβριο του 2006 στα πλαίσια της αναθεώρησης της ένταξης του Τουρκικού κράτους στην Ε.Ε απο το Ευρωπαικό κοινοβούλιο επισκεφθήκαμε τις Βρυξέλλες. Είμασταν μια μικρή ομάδα 100 ατόμων και παραταχθήκαμε μπροστά στο κοινοβούλιο απαιτώντας την ένταξη της Τουρκίας υπό όρους. Που εξυπηρετεί αυτό; Αν ποτέ η Τουρκία ενταχθεί στην Ε.Ε θα αναγκαστεί να σταματήσεις τις κτηνωδίες απέναντι στην Ποντιακή μειονότητα που έχει παραμείνει στον Εύξεινο Πόντο. Δυστυχώς η δική μας γενοκτονία δεν σταμάτησε το 1922 συνεχίζεται ασταμάτητα μέχρι τώρα.

Αμέσως μετά την παρουσία μας εκεί, εμφανίστηκαν ομάδες Κούρδων και Δημοκρατικών Τούρκων που απαιτούσαν και αυτοί ίση μεταχείριση. Θέλω να σημειωθεί ότι η ομάδα μπορεί να ήταν καθαρά ομάδα για τους Ποντίους αλλά ο αγώνας μας αφορά όλα τα θύματα του Κεμαλισμού. Δεν μιλήσαμε μόνο για τους Ποντίους αλλα και για τους Ασύριους και για τους Αρμένιους.

Η Αναγνώριση της Γενοκτονίας είναι μόνο το πρώτο βήμα. Απότερος σκοπός μας θα πρέπει να είναι η συνεργασίας με του Ασύριους και τους Αρμένιους για να καθιερωθεί η 19η Μαίου σαν Παγκόσμια ημέρα των θυμάτων του Κεμαλισμού. Ίσως να ακούγεται ουτοπικό αλλά η διεθνής αναγνώριση σύντομα θα έρθει.

Χάρη στο πιο δυναμικό κομμάτι του Ελληνισμού τους Απόδημους Έλληνες έχει ακουστεί η φωνή του Ποντιακού Θέματος σε πολλά κοινοβούλια του κόσμου. Πέρση τον Μάιο οι Πόντιοι της Αυστραλίας κατάφεραν με 15 λεπτά ομιλίας Αυστραλέζα βουλευτή (ελληνικής μεν αλλά μη ποντιακής καταγωγής) να αναταράξουν μια ολόκληρη χώρα. Τόσο στην Αμερική όσο και στην Ευρώπη πολιτική με ελληνική καταγωγή μας έχουν στηρίξει. Στο ευρωκοινοβούλιο έοχυμε την έμμεση υποστήριξη ξένων ευρωβουλευτών.

Υπάρχει ελπίδα... απλά χρειάζεται την βοήθεια μας.



Erisadesu

Developer

Ιερή Δούλη της Θεάς Καφροδίτης, το όνειρό της εινα να γίνει blogger, να ζήσει στην Ιαπωνία και να μάθει ορθογραφία