BECK: Mongolian Chop Squad

by 23:26 3 Φώναξαν





Στην αρχή ήταν ένα άδειο χαρτί. Μετά ήρθε μια ιδέα και ο Harold πήρε την ιδέα και δημιούργησε εικόνες πάνω στο χαρτί. Τότε κάποιος είδε τις εικόνες και πίστεψε σε αυτές και τις έδωσε χρώματα και κίνηση. Ο κόσμος είδε τις εικόνες αγάπησε την ιδέα και ξαφνικά γεννήθηκε ανάγκη να ακουστεί η μουσική.



Τότε ήρθε κάποιος με όραμα και έδωσε ζωή σε αυτές τις χάρτινες εικόνες και ζωή στη μουσική που μέχρι τώρα δεν ακουγόταν. Τότε γεννήθηκε η ανάγκη να γίνει η εικόνα πραγματικότητα. Δέκα χρόνια μετά τη πρώτη έκδοση του Manga στην Ιαπωνία, έξι χρόνια μετά από το πετυχημένο anime ήρθε στο φως το "BECK" για να βιώσουν το μεγαλείο μιας ιδέας ακόμη και αυτοί που δεν ασχολούνται με τις ζωγραφιές.



Η ιστορία είναι απλή, μιλάει για τη πραγματοποίηση ενός ονείρου... Όνειρο που έχουν όλοι όσοι έχουν ανέβει σε μία σκηνή. Ένας νεαρός Ιάπωνας επιστρέφει από την Αμερική στην Ιαπωνία με την οικογένεια του και ονειρεύεται να κάνει το δικό του συγκρότημα. Ένα συγκρότημα ισάξιο με αυτό του παιδικού του φίλου του που κυριαρχεί στην παγκόσμια μουσική σκηνή. Ο δρόμος για έναν καλλιτέχνη δεν είναι ποτέ στρωμένος με ροδοπέταλα. Εκεί τον βρίσκει ένας έφηβος χωρίς φιλοδοξίες και ξαφνικά γεννιέται μια ιδέα. Μία μουσική ιδέα, την ομάδα συμπληρώνει ένας τρελός frontman, ένας άριστος μπασίστας και ένας ανερχόμενος ντράμερ.

Η μουσική βιομηχανία όμως είναι γεμάτη εμπόδια. Η ίδια η ζωή συνηθίζει να σου βάζει τρικλοποδιές και να σου παίζει άσχημα παιχνίδια. Θα μπορέσουν αυτά τα πέντε άτομα που μέχρι πρόσφατα δεν γνωριζόντουσαν να συναγωνιστούν τους εδραιωμένους καλλιτέχνες, να αλλάξουν το σύστημα και να ξεπεράσουν τα προσωπικά τους προβλήματα;

Το μαγικό ταξίδι ξεκινάει από το χαρτί για να περάσει στην κίνηση και να καταλήξει στην οθόνη.

Το Beck ως manga δεν το έχω διαβάσει. Δεν με ενθουσιάζει η ιδέα να διαβάσω ένα μουσικό manga. Δεν μπορώ να ακούσω τη μουσική και δεν μπορώ να βιώσω την εμπειρία. Έτσι προχοράω στο Anime. H αλήθεια είναι πως ούτε το anime ήθελα να δω. Αλλά τελικά μια ημέρα έκατσα και το είδα και τότε κατάλαβα γιατί όλοι στο anime//gr μιλούσαν γι' αυτή τη σειρά και γιατί όποιος το έβλεπε το φυλάκιζε στην καρδιά του για πάντα.


Πιστεύω το ίδιο έπαθαν και οι δημιουργεί της ταινίας γι' αυτό και έγινε προσεγμένη επιλογή του Cast. Επιλέχθηκε η Elite των νέων ηθοποιών της Ιαπωνίας και το αποτέλεσμα είναι οι ηθοποιοί να μοιάζουμε με τους χαρακτήρες χωρίς αυτό να προκαλεί γέλιο. Κάτι που συνηθίζεται σε άλλες μεταφορές comics/manga σε ταινίες. Ο σκηνοθέτης με απλά τρικ αφήνει τον θεατή να καταλάβει ότι αυτή η ταινία παρ όλη την αληθοφάνεια της βασίζεται σε manga, χωρίς όμως να την υποβαθμίζει. Ενώ το soundtrack επιλέχθηκε με σεβασμό και εκεί ήρθε η ευρηματικότητα του σκηνοθέτη.

Όλοι θυμόμαστε την σκηνή με το κομμένο αυτί στην ταινία του Tarantino Resevoir Dogs. O σκηνοθέτης, γνωρίζοντας πως η φαντασία μας μπορεί να δημιουργήσει συνταρακτικά πράγματα, κρύβει από τον θεατή τη φωνή του πρωταγωνιστή. Έτσι όπως στο Reservoir Dogs σκεφθήκαμε τα πιο έντονα και φρικιαστικά σκηνικά σχετικά με τη κρυμμένη σκηνή, εδώ ακούμε την ανύπαρκτη φωνή μέσα από τη φαντασία μας και τις αντιδράσεις του κοινού. Μα πραγματικά ποιος θα μπορούσε να βρει κάποιον με τόσο αγγελική φωνή για να δημιουργήσει τόσες μαγικές σκηνές πέρα από την ίδια μας την φαντασία;

Ίσως μερικούς τους ξινίσει αυτή η ιδέα. Ωστόσο πιστεύω πως το τρικ που σκέφθηκε ο σκηνοθέτης είναι ότι πιο καλύτερο θα μπορούσε να κάνει.

Σχετικά με το Cast και τους χαρακτήρες της ταινίας:



Ryosuke Ray Minami / Hiro Mizushima: ο Ray είναι ουσιαστικά ο δημιουργός των Beck αυτός που είχε την ιδέα να δημιουργήσει μία μπάντα με τους καλύτερους μουσικούς. Το παρελθόν του στην Αμερική είναι πιο σκοτεινό των υπολοίπων και προσπαθεί να κρατήσει κριμένα κάποια μυστικά. Προχωράει στη δημιουργία των Beck όταν τον εγκαταλείπει ο μέχρι τότε φίλος και συνεργάτης του ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο σε δισκογραφική εταιρεία και θα γίνει γνωστός πλέον ως καλλιτέχνης της Visual Key σκηνής. Έτσι δημιουργείται ένας ανταγωνισμός μεταξύ των δύο φίλων.

Ο Hiro Mizushima επιλέχθηκε γι' αυτό τον ρόλο σε μια ανοδική περίοδο της ζωής του. Όταν δηλαδή άρχισε να αποκτάει αναγνωρισιμότητα και να κερδίζει πρωταγωνιστικούς ρόλους στην Ιαπωνική τηλεόραση. Επιλέχθηκε γι'αυτό και επειδή μεγάλωσε στο εξωτερικό μέχρι κάποια ηλικία έτσι μπορούσε να μιλήσει τα Αγγλικά αξιοπρεπώς. Την ίδια εποχή αυτός και 2 συμπρωταγωνιστές του στην ταινία έπαιζαν μαζί σε τηλεοπτικό σήριαλ (Mei chan Kuroshitsuji) στην Ιαπωνία. Ο ίδιος ο Hiro ξεκίνησε την καριέρα του παίζοντας δεύτερο ρόλο στη σειρά Gokusen ενώ έπαιξε αργότερα τον Kamen Rider (ρόλο από όπου ξεκίνησαν πολλοί όμορφοι ηθοποιοί = Ikemen ), ενώ αργότερα τον είδαμε να κλέβει την παράσταση στο Hana Kimi (όπου εκεί έπαιξαν πολύ πρώην Kamern Rider), παράλληλα με την ταινία αυτή έπαιξε στη σειρά Tokyo Dogs και Mr. Brain. Αυτή τη στιγμή ο Hiro έχει αποσυρθεί για να στηρίξει την άρρωστη σύζυγο (η οποία ήταν τραγουδίστρια) του και πρόσφατα έκδωσε το πρώτο του βιβλίο είναι μόλις 27 .

Koyuki / Sato Takeru : O Koyuki είναι ένας δεκαεξάχρονος ο οποίος δεν έχει και ιδιαίτερες φιλοδοξίες είναι μέλος του μουσικού κλαμπ του σχολείου του. Τα υπόλοιπα μέλη του κλαμπ τον παρενοχλούν και τον καταπιέζουν. Ωστόσο μια ημέρα συναντάει τον Ray και όλα αλλάζουν, ενδιαφέρεται να αρχίσει τα μαθήματα μουσικής και μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα μαθαίνει να παίζει κιθάρα. Ενώ απρόσμενα μια ημέρα ανακαλύπτει πως η φωνή του είναι πολύ καλύτερη από τον μέσο όρο. Έτσι η ζωή του αλλάζει από τη μία στιγμή στην ξαφνικά βρίσκει ένα στόχο στη ζωή του ενώ βιώνει και τις μαγικές στιγμές της εφηβείας.

Ο Sato Takeru που επίσης έβλεπε την καριέρα του εκείνη την εποχή να απογειώνεται με τη συμμετοχή του στο τηλεοπτικό σήριαλ Bloody Monday, έπαιζε και στο Mei Chan Shitsuji μαζί με τον Hiro και τον Osamu Mukai ακολούθησε και η δεύτερη σαιζόν του Bloody Monday. Ενώ είχε κάνει και το κινηματογραφικό του πέρασμα σε πολύ μικρό ρόλο στην ταινία Goemon. Ξεκίνησε από το Princess Princess D μια εντελώς καμένη τηλεοπτική σειρά βασισμένη σε manga και φυσικά υπήρξε και αυτός Kamen Rider. Έκανε και μία guest εμφάνιση στο Mr. Brain ενώ είχε δεύτερο ρόλο μαζί με τον συμπρωταγωνιστή του σε αυτή την ταινία Kenta Kiritami στην τηλεοπτική σειρά Rookies. (όλες βασισμένες σε manga.... τυχαίο; δεν νομίζω). Είναι 22 χρονών.

Chiba / Kenta Kiriani : Τι να πω γι'αυτό το άτομο που μόλις το είδα στο anime σκέφθηκα αυτό τον ηθοποιό και λίγο αργότερα είδα πως δεν ήμουν η μόνη; Ο Chiba είναι ευαίσθητο βόδι τον οποίο όταν τον βλέπεις στο anime είσαι σίγουρος ότι έχει καεί στην Κόκα. Υπερκινητικός, τρυφερός και πολύ δυνατός rapper. Είναι ο front man των Beck καθώς είναι ο πιο κοινωνικός απο όλους...αλλά έχει ένα ελάττωμα δεν μπορεί να σταυρώσει γκόμενα... Μπλέκει σε καυγάδες χωρίς να το σκεφθεί και μερικές φορές δεν του βγάζει σε καλό. Ο χαρακτήρας του στην ταινία δεν αναπτύσσεται αρκετά. Σου δίνει μια ελάχιστη ιδέα από το μεγαλείο του. Είναι ο αγαπημένος μου.


Όπως είπα όταν είδα τον Chiba σκέφθηκα αμέσως τον Kenta Kiritami. To 30χρονο μωρό μου ξεκίνησε την καριέρα του στα 24 του. Σε αντίθεση με τους μικρότερους συμπρωταγωνιστές του άργησε να εδραιωθεί αλλά σιγά σιγά κερδίζει την εύνοια του κοινού χάρη στις επιλογές των ρόλων που έχει κάνει. Συνήθως παίζει τον χαζούλιακα και βλάκα και είναι τεράστιος πανάθεμα τον. Νομίζω ότι τον προτιμώ σε κωμικούς ρόλους. Τον είδα στο Tiger and Dragon να κάνει τον χαρούμενο νέο, στους Rookies μαζί με τον Sato Takeru να κάνει τον βλάκα ανίκανο παίκτη του baseball, να πέφτει θύμα απατεώνων στο Kurosagi και στο Ryousei no kizuma. Ενώ την περίοδο που επιλέχθηκε για την ταινία είχε πρωταγωνιστήσει στις ταινίες Crows Zero 1 & 2 όπου εκεί απλά έπαιζε τον πιο λογικό από όλους και τον πιο καυτό μαθητή σχολείου ever. Φέτος κέρδισε το βραβείο Rookie of the year και πραγματικά του αξίζει..

Taira/ Osamu Mukai: Ο ξανθός μυστηριώδης μπασίστας. Δεν μιλάει πολύ ωστόσο είναι ξεκάθαρος σε αυτά που λέει. Συμφωνεί να μπει στο συγκρότημα του Ray μόνο αν ο δεύτερος βρει μία συγκλονιστική φωνή. Ωστόσο έχει στη καβάτζα τη πρόταση του αντιπάλου. Συνηθίζει να παίζει μουσική ημίγυμνος και γενικά είναι ωραίος τύπος. Είναι αρκετά δεμένος με τον Chiba καθώς φαίνεται είναι ο μόνος που καταλαβαίνει τι σκέφτεται το θολωμένο κεφάλι του frontman.

Ο Osamu Mukai επίσης ήταν ανερχόμενος την περίοδο που επιλέχθηκε. Ο άνθρωπος έχει παίξει δεύτερους και πρωταγωνιστικούς ρόλους σχεδόν σε κάθε τηλεοπτική σειρά που έχω δει χωρίς να γίνεται βαρετός. Αφού έχει εκείνο το στοιχείο του γνήσιου ηθοποιού που τον κάνει να αλλάζει ανάλογα με τον ρόλο τον οποίο έχει. Πρώτη φορά τον είδα στο Bambino (το πρώτο ιαπωνικό σήριαλ που είδα) μετά στο Nodame Cantabile και σε πρωταγωνιστικό ρόλο στο Honey to Clover (άλλο anime/manga/ταινία για το οποίο θέλω να γράψω). Την εποχή που επιλέχθηκε έπαιζε και αυτός στο Mei Chan no Shitsuji, στο Atashichi no Dansei έκανε guest στο Ninkyo Helper και έπαιζε στο Twin Spepaker το οποίο δεν το είδα. Κέρδισε και αυτός το βραβείο Best Rookie of the year και το βραβείο Best Talent του φεστιβάλ της Γιοκοχάμα. Είναι το ανερχόμενο αστέρι της Ιαπωνίας πιστεύω.

Saku / Aoi Nakamura : Πες...παντού υπάρχει ένας Νακαμούρα και παντού ένας Transfer student. Ο Saku είναι μια ακόμη ευχάριστη αλλαγή στη ζωή του Koyuki. Έχει έρθει απο άλλο σχολείο και πλησιάζει τον Koyuki έχοντας κοινό παρανομαστή την αγάπη τους για το ίδιο συγκρότημα. Θέλει να αλλάξει την κατάσταση στο σχολείο και να κάνει τη ζωή του Koyuki πιο εύκολη. Είναι αυτός που τον παρακινεί να κάνει πράγματα και ο σιωπηλώς πρωταγωνιστής της ιστορίας.

Για τον Aoi Nakamura δεν έχω πολλά να πω πρώτη φορά τον βλέπω. Είναι και αυτός μικρός σε ηλικία και έχει παίξει σε πολλές σειρές και ταινίες..ωστόσο δεν έχω δει καμία αν δω ίσως να μπω στον κόπο να γράψω κάτι γι αυτόν εδώ. Προς το παρόν μπορώ να πω ότι μου φάνηκες καλός στον ρόλο του.

Maho Minami / Shiori Kutsuna ( το βλέπεται ότι λέει Κουτσούνα έτσι;): Η τσαούσα αδερφή του Ray. Μιλάει μισά αμερικάνικα και μισά Ιαπωνικά. Όπως και ο αδερφός της δυσκολεύεται με τα Ιαπωνικά αλλά αυτή είναι και αγράμματη κιόλας καθώς δεν τα πάει καθόλου καλά με τα Kanji. Παρόλο τη δυναμική της προσωπικότητα είναι μια ακόμη έφηβη με ευαισθησίες. Ενθαρρύνει και στηρίζει τον Koyuki (που από όσα έχω πει δεν φαίνεται να κάνει και πολλά πράγματα μόνος του) και βιώνει και αυτή τα πρώτα της διλήμματα.

Η Shiori Kutsuna επιλέχθηκε γι' αυτό τον ρόλο επειδή όπως είπε και η ίδια ταυτίζεται καθώς γεννήθηκε στην Αυστραλία και ήρθε αργότερα στην Ιαπωνία, πηγαίνει και η ίδια σε διεθνής σχολείο όπως η Maho και γνωρίζει πως είναι να μιλάς μισά Ιαπωνικά και αγγλικά. (εγώ πάλι προτιμούσα την Becky γι αυτό τον ρόλο, αλλά όπως λέει και η ίδια στο Stand Up einai krima an ta pragmata pane opws to perimenes). Λοιπόν αυτή η μικρή κυρία όπως και το μισό cast αυτής της ταινίας έπαιζε στο Mei chan no Shitsuji ...(δεν τη θυμάμαι) στη ηλίθια τηλεοπτική μεταφορά της Πριγκίπισσας Σάρα και στο Majo Shaiban που τόσο άδοξα παράτησα γιατί βαρέθηκα στα πρώτα επεισόδια. Το μόνο που θα πω είναι πως είναι πολύ όμορφη και πως στον ρόλο αυτό θα ήθελα να την έβλεπα πιο δυναμική.



Beck/ Beck : τον Beck δεν έμαθα ποιος τον παίζει αλλά ευτυχώς δεν είναι τόσο άσχημος στην ταινία όσο στο anime :) Γουφ γουφ!! Είναι ο σκύλος από τον οποίο έχουν πάρει το όνομά του το συγκρότημα..Γι αυτό στην Αμερική ονομάζονται Mongolian Chop Squad για να μη τους μπερδεύουν με τον αληθινό Beck :P (αν δεν τον ξέρετε είστε απαράδεκτοι).

Μακάρι η ζωή να ήταν τόσο εύκολη και τυχερή όπως στην ταινία. Πιστεύω πως όσοι έχουν υπάρξει σε σκηνή καταλαβαίνουν περισσότερο αυτή την ταινία. Σίγουρα όσοι είναι σε συγκροτήματα όμως ταυτίζονται. Ας είναι η ζωή μας έτσι λοιπόν.

Erisadesu

Developer

Ιερή Δούλη της Θεάς Καφροδίτης, το όνειρό της εινα να γίνει blogger, να ζήσει στην Ιαπωνία και να μάθει ορθογραφία

3 Φώναξαν:

Geo είπε...

Ενδιαφέρον. Υπάρχει μια σειρά που ίσως θα πρεπει να κρατηθεί (anime πριν, ταινία μετά πχ) για να το δει κανείς;

Erisadesu είπε...

κοίτα μπορείς να τα δεις ανεξάρτητα αυτό είναι το ο ωραίο σε αυτή την ταινία.

Ωστόσο στο anime θα βρεις περισσότερες λεπτομέρειες και χαρακτήρες. Έτσι θα καταλάβεις γιατί ο δάσκαλος τις κιθάρας φοράει πάντα μαγιό.

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.