Ήχοι και χρώματα 2013

by 15:24 0 Φώναξαν
Σε μια προσπάθεια μου να μη χάσω ούτε ένα κορεάτικο τραγούδι ξεκίνησα μια playlist τον Ιανουάριο του 2013. Προσπάθησα να μη μου ξεφύγει ούτε ένα....Αχα αλλά όταν κάνεις σχέδια οι θεοί γελάν μαζί σου και ακόμη περισσότερο οι κορεάτικες εταιρείες. Τα τραγούδια έβγαιναν ασταμάτητα κατα χιλιάδες και εννοείται πως μου ξέφυγαν άπειρα βίντεο.

Εννοείται η λίστα μου έμεινε ελλιπείς αλλά κατάφερα να ξεκολλήσω απο την Kpop και να προχωρήσω σε νέα ήδη της κορεάτικης μουσικής σκηνής. Ωστόσο κατάφερα να συγκεντρώσω τα τραγούδια που άκουσα περισσότερο μέσα στη χρονιά κάτι που δεν προσπάθησα τις προηγούμενες χρονιές. Τα τραγούδια είναι 22 περίπου αλλά θα αναφέρω μόνο τα 10 ή τα 15 ή όλα.

10. Common Ground (커먼그라운드) - Shake it
Ενώ το τραγούδι βγήκε τον Απρίλιο εγώ το έμαθα το καλοκαίρι χάρη στην Kindie playlist των Simon και Martina και δεν σταμάτησα να το ακούω.


9. Andamiro feat Double K - Waiting
Αυτό το τραγούδι και αν δεν ήταν η έκπληξη της χρονιάς. Καθώς αυτό το τραγούδι είναι τόσο Ελληνικό όσο και Κορεάτικο. Για πρώτη φορά στην ιστορία της κορεάτικης μουσικής σκηνής ένας Έλληνας δημιουργεί την μουσική για έναν καλλιτέχνη της Κορέας. Η Ελληνίδα μέσα μου φυσικά δεν θα μπορούσε παρά μόνο να στηρίξει τον Jun Areias ειδικά όταν το τραγούδι που έκανε ήταν τόσο ωραίο.



και τώρα πως σκατά να χωρέσω 20 τραγούδια σε 8 θέσεις;

8.Crayon Pop - Bar Bar Bar
Τα κοριτσάκια αυτά τα λατρεύω από την πρώτη τους ημέρα. Φέτος ήταν η χρονιά τους και ήρθε και η εδραίωση τους στην μουσική σκηνή της πατρίδα τους. Βοηθάει που είναι χαριτωμένες, που το στυλ τους δεν παίρνει τον εαυτό τους στα σοβαρά και που ο χορογράφος τους είναι καύλας.


Έλα πες κανείς δεν μπορεί να τις αντισταθεί

7 Wonder Boyz - Tarzan
και ξαφνικά η ρεγκετον έφτασε στην κορέα και μάλιστα απο ένα συγκρότημα που κανένας δεν θα περίμενε. Οι Wonder Boyz (ναι το όνομα τους είναι απο το γνωστό παιχνίδι που παίζαμε στα ηλεκτρονικά) ξεκίνησαν ως σατιρικό γκρουπ όπως και οι Crayon pop. Ωστόσο με αυτό τους το τραγούδι άφησαν άφωνες τις μεγάλες εταιρείες και της φαν να τσηρίζουν ασταμάτητα.


Let's make a Vanilla in manila or an island

6 Junhyung, Feel-Dog, Le - You got some nerve (dirty version)
Δημιουργία των Brave Brothers συγκέντρωσαν τους rappers από τρία διαφορετικά συγκροτήματα και το αποτέλεσμα συζητήθηκε για καιρό στην Κορέα. Η οποία δεν ανέχεται και πολλά πολλά με στίχους που περιέχουν βρισιές και παραβατικότητα.

Μα το θεό θα κάνω Ελληνικούς υπότιτλους σε αυτό το βίντεο.

5  MBLAQ - Smoky Girl
Έτσι εμφανίζεται στην λίστα ο Zion T που για μένα είναι ο καλιτέχνης της χρονιάς. Λοιπόν το τραγούδι αυτό γράφτηκε απο τον Zion T ανερχόμενο τραγουδιστή, για τους MBLAQ και αυτοί με τη σειρά τους το απογείωσαν. Ωστόσο είναι κυρίαρχη η ταυτότηα του Zion και οι MBLAQ χάνουν τη δική τους.


4 CL - Baddest Femae
Φυσικά από την λίστα μου δεν θα μπορούσαν να λείπουν τραγουδιστές της YG Entertainment αφού είμαι γνωστή οπαδό της...μέχρι να κάνει το λάθος φυσικά και να μου τη σπάσει...Έτσι έχουμε την CL να τραγουδάει solo για πρώτη φορά και να γράφει ιστορία με την δυναμικότητα της. Η αρχηγός των 2ne1 δικαιολογεί τον τίτλο της ως η καλύτερη νεαρή ράπερ αυτή τη στιγμή στην κορέα στην ηλικία της. Εννοείται πρώτη έρχεται η Tasha aka Yoo Min-rae.




3 GDragon - Coup d'etat album / One of a kind Alboum
Ότι και να πεις για το παιδί θαύμα της Κορεάς είναι λίγο. Ράπερ, στιχουργός, μουσικός, παραγωγός έχει το άστρο πάνω απο το κεφάλι του και το ξέρει. Δύο άλμπουμ σε ένα χρόνο μέσα και εξαφάνισε τους πάντες γύρω του. Συνεργασία με την Βασίλισσα της Hip hop σκηνής Missy Elliot, ήχοι που θυμίζουν αμερικάνικη σκηνή και 100% στοιχεί απο την προσωπικότητα του. Αυτός είναι το μέλλον και το ξέρει. Το μόνο μελανό σημείο η συνεργασία του με τον Zion T πραγματικά περήμενα πολύ καλύτερο αποτέλεσμα.


ναι η κοπέλα απο τους Quest Crew είναι.

2 Gaeko - Rhythm is Life
Σε μια χρονιά γεμάτη Neo Seoul και full amoeba ent releases δε θα μπορούσε να λείπε ο συνιδρητής της amoeba Gaeko. Με το τραγούδι Rhthm is Life ήρθε στη ζωή μου ένας καλιτέχνης που γράφει την δική του ιστορία στην Κορεάτικη μουσική σκηνή εδώ και δέκα χρόνια.



Πριν κλείσω την λίστα μου θα ήθελα να κάνω αναφέρω μερικά ακόμη τραγούδια που άκουσα αλλά δεν τα έβαλα τελικά στην λίστα όπως :
 Infinite H - feat Zion T Without You/ Special Girl Subgroup των Infinite εδώ με τη βοήθεια του Zion T της amoeba απογειώνονται σαν συγκρότημα και ξεφεύγουν απο τα συνηθισμένα subgroups.
GI - Beatles : Πρώτη εμφάνιση των δυναμικών κοριτσιών των GI προσοωπικά αυτό το ανδρόγυνο λουκ τους και ο δυναμικός τους ήχος  με κέρδισε .
Tiny G - Minimanimo Αηδιάζω με τα cute concepts των γυναικείων συγκροτημάτω αλλά αυτές είναι τόσο μικροκαμομένες που δεν θα μπορούσα παρά μόνο να τις αγαπήσω.
ΑΑ - ΟK About it : Rookies που προσπαθούν να τα καταφέρουν απο μόνοι τους, γράφοντας μουσική προσπαθώντας σκληρά να εδραιωθούν.
Vixx / Mr Mr / Ukiss συνεχίζουν σταθερά με τον kpop ήχο που τα περισότερα συγκροτήματα τον έχουν ξεχάσει.
Debuts: GI, Bangtan boys, Top Dogg, AlphaBat και περιμένουμε την νέα γενιά των JYP, YG Ent και μάλλον απο του χρόνου δεν με βλέπω να ακούω άλλο kpop.
Gray Feat Zion T and crucial star δεν έχω ιδέα πως λέγεται το κομάτι.
Tasha aka Yoon Min Rae -Touch Love

1 Zion T - Red Lights alboum
Εντάξ Zion t θα μπορούσα να του δώσω το όνομα ο Pitbull της κορέας με τόσες συνεργασίες και features που έκανε πριν το προσωπικό του άλμπουμ. Δεν ξέρω πως ξεκίνησε,   ξέρω όμως ότι είναι μέλος της Amoeba culture και απο τους εδραιωτές της Neo Seoul. Η Neo Seoul είναι ένα είδος μουσική της Κορέας που παίζει με την λέξη Seoul και Soul και θα μπορούσαμε να πούμε οτι ναι αξίζει τον τίτλο της. Η μουσική θυμίζει, soul, jazz και όλο εκείνο τον ήχο που ξέχασαν οι μαύροι μουσική της Αμερικής. Με το τραγούδι του Babae πολύ των σύγκριναν με τους Jamiroquai αλλά όσο ταξιδέυεις μέσα στο album του βλέπεις πως αυτό το πιτισιρίκι είναι επηρεασμένο απο πολλά ήδη μουσικής και πιστέψτε μπορεί να διαπρέψει σε πολλά είδη. Γράφει μουσική, τραγουδάει και εννιόται χορέυει. ο Zion T ήταν ότι καλύτερο συνέβη στην Κορέα αυτή τη χρονιά.




Κλείνοντας απλά να πω πως ο μόνος λόγος που λείπει ο TOP και ο Taeyang απιο την λίστα είναι επειδή έβγαλαν σχετικά πρόσφατα τα τραγούδια τους και δεν τα ξέσκισα αρκετά ώστε να φτάσουντ α υπόλοιπα σε views.

Taeyoung - Ringa Linga


χόρεψε έτσι αν έχεις τα αρχίδια...

Top - Doom Dada


ναι τι δεν κατάλαβες οι CL / GDragon / TOP / Taeyoung είναι όλοι απο την ίδια εταιρεία που μας έμαθε τον PSY

Erisadesu

Developer

Ιερή Δούλη της Θεάς Καφροδίτης, το όνειρό της εινα να γίνει blogger, να ζήσει στην Ιαπωνία και να μάθει ορθογραφία