Sepuku: Προσπάθεια Δεύτερη

by 19:21 3 Φώναξαν
Το τραγούδι γέμισε τα αυτιά της, είχε καιρό να ακούσει το απόκοσμο κλάμα της λάμας. Οι μέρες τελευταία ήταν δύσκολες και η ίδια ένιωθε το σκοτάδι να την τυλίγει για ακόμη μια φορά. Στον ύπνο της έβλεπε σκοτάδια...σκοτεινά νερά να την τραβάνε στην αγκαλιά τους και την άβυσσο, την άβυσσο του ωκεανού.

Κάθε βράδυ το ίδιο όνειρο....κάθε ημέρα πιο δύσκολη. Εκείνη όμως προσπαθούσε κάθε ημέρα να τη κάνει καλύτερη, όμως το ήξερε πως σύντομα η λάμα θα τραγουδήσει πάλι για εκείνην. Η μοναξιά της λάμας μόνο με αίμα μπορεί να σβήσει, το ήξεραν και οι δύο καλά.

"Seppuku" by Lorenzo Tosti in DevianArt buy this stencil in Etsy 
Μπήκε στο σπίτι, η ημέρα της ήταν ακόμη πιο δύσκολη από τις άλλες. Τα αυτιά της από το πρωί ήταν γεμάτα από ήχους, από κραυγές και από άγνωστα τραγούδια. Κάπου μέσα στη βουή ξεχώρισε το αλλόκοσμο τραγούδι της λάμας. Όσο πλησίαζε σπίτι το τραγούδι γινόταν πιο φριχτό, πιο δυνατό. 

Μπήκε στο κρύο σπίτι της, πέταξε τη τσάντας, δεν είχε χρόνο για ιεροτελεστίες, άνοιξε τη ντουλάπα της και άνοιξε τη κρυφή θήκη που φωλιάζει το λευκό waikizashi. Έπιασε τη θήκη, έβγαλε το σπαθί από τη θήκη του, τραγούδι σταμάτησε. Ένιωσε την ανυπομονησία της λάμας και ένα γαργαλητό στο δικό της στομάχι.

Γονάτισε μπροστά στην ανοιχτή ντουλάπα, κοίταξε τη λάμα του σπαθιού που έγινε μαύρη και της ψιθύρισε "Σώπα καρδιά μου σήμερα θα πάψεις να είσαι μόνη". Το τραγούδι σταμάτησε, το σπαθί ηρέμησε και περίμενε να πεθάνει μαζί της. Ύψωσε με τρεμάμενα χέρια το σπαθί και όλα φάνηκαν ξεκάθαρα μέσα στα δακρυσμένα μάτια της, σήμερα ήταν η μέρα που θα έσβηναν τη μοναξιά τους, η κοπέλα και η λάμα θα γινόταν επιτέλους ένα. 

Εκείνη ακριβώς τη στιγμή χτύπησε το τηλέφωνο....ήταν μια φωνή από το παρελθόν, μια φωνή που αγαπούσε. Ένιωσε καλύτερα, σκούπισε τα δάκρυα της, γέλασε με την καρδιά της, η φωνή της θύμισε το παρελθόν και τις χαρούμενες στιγμές που έζησε. Έκλεισε το τηλέφωνο.  Πήρε μια βαθιά ανάσα....και έβαλε πάλι το waikzashi στη θέση του, ίσως ήρθε η ώρα να ψάξει για το λευκό Katana που γεννήθηκε μαζί της.

Erisadesu

Developer

Ιερή Δούλη της Θεάς Καφροδίτης, το όνειρό της εινα να γίνει blogger, να ζήσει στην Ιαπωνία και να μάθει ορθογραφία

3 Φώναξαν:

Jade είπε...

Και έλεγα στην αρχή διαβάζοντας, μα ποια μπορεί να είναι αυτή η λάμα..
Πολύ όμορφο κείμενο. Μικρό, απλό και περνάει τις εικόνες και τα μηνύματα.. Και πρωτότυπο θέμα θα έλεγα (για τα δικά μου στάνταρ).


Ps: Στη φράση: "...έβγαλε το σπαθί από τη θήκη του, τραγούδι σταμάτησε." δε θέλει ένα 'το' πριν τη λέξη τραγούδι? :Ρ

Erisadesu είπε...

αχ Jade Καλώς ήρθες στον κόσμο μου όπου ξεχνάω λέξεις, άρθρα και τελικά σίγμ

Jade είπε...

χαχαχα μάλιστα. :Ρ