η Jane Austin τον παίρνει

by 18:51 10 Φώναξαν
Έχω να γράψω πολύ καιρό ότι τον παίρνει ένας συγγραφέας.
Ξεκίνησε με τον Paulo Coehlo εδώ και τώρα περνάω στην μεγάλη κυρία της Αγγλικής Λογοτεχνίας. Μόνο που αυτή τη φορά η κυρία Austin δεν τον παίρνει επειδή της κρατάω κακκία αλλά επειδή την λατρεύουμε.

Μώλις είδα την ταινία Περηφάνια και Προκατάληψη του κυρίου John Wright, φυσικά την είδα προκατειλημμένη ότι θα είναι μια φτωχή απομίμηση της αντίστοιχης σειράς του BBC. Θέε μου πόσο δίκιο είχα. Η μικρή μας άστηθη Keira Knightley υστερούσε σε ενα ρόλο που μοιάζει να έχει δημιουργηθεί για την κυρία Jennifer Ehle. Δεν κατάφερε να μας πείσει για το ταλέντο της.


Ενώ αντίστοιχα ο νεαρός κύριος Matthew Macfadyen μπόρεσε να σταθεί στον ρόλο του με μεγάλη επιτυχία θα έλεγα. Αλλά όπως και να το κάνουμε το κρύο βλέμμα και η ωριμότητα του κύριου Colin Firth είναι πιο σέξυ. Πιστεύω ότι ο ίδιος ο Macfadyen ήξερε ότι δύσκολα θα μπορούσε να αντικαταστήσει τον άνθρωπο που έκανε ένα ολόκληρο έθνος να αναστενάζει και μια συγγραφέα να εμπνευστεί και να γράψει τον ήρωα Darcy στο βιβλίο "Το Ημερολόγιο της Bridget Jones".

Όμως η μαγεία και η επιτυχία αυτού του τίτλου δεν είναι οι ίδιοι οι ηθοποιοί ή ο σκηνοθέτης. Είναι το ίδιο το βιβλίο και η συγγραφέας του Jane Austin. Μια κυρία που οι ιστορίες της για αγάπη είναι τόσο διαχρονικές. Ιστορίες που έχουν μαγέψει γενιές αναγνωστών. Καταφέρνει μέσα από τα βιβλία της να περάσει τόσο όμορφα μηνύματα, που ακόμη και η πιο χάλια μεταφορά του βιβλίου σε ταινία θα είναι αριστούργημα.

Η αλήθεια είναι πως δεν συγκινήθηκα με την νέα ταινία τόσο πολύ όσο με τη σειρά του BBC, αλλά βοήθησε και το γεγονός ότι τη σειρά την είχα δει χωρίς να γνωρίζω την συγγραφέα.
Αχ κυρία Austin ξέρετε να αγγίζεται τις ψυχές μας τόσο όμορφα, γλυκά και ρομαντικά, με μια πρωτόγνωρη αθωότητα.

Αυτή η γυναίκα σε κάνει να θες να ερωτευτείς.

Erisadesu

Developer

Ιερή Δούλη της Θεάς Καφροδίτης, το όνειρό της εινα να γίνει blogger, να ζήσει στην Ιαπωνία και να μάθει ορθογραφία

10 Φώναξαν:

Legally Blonde είπε...

Καπως ετσι την πατησε και αυτη αλλωστε...Δες οπωσδηποτε το Becoming Jane και θα καταλαβεις οτι και αυτη γραφει τα απωθημενα της...


Α!!! O Mr Darcy ειναι δικος μουουουουου!!!!!!!!!!

Erisadesu είπε...

χάρησμα σου καλή μου,
υπάρχουν αρκετοί darcy για όλες μας.
το becoming jane δεν θέλω να το δώ,
την ξέρω τη βιογραφία της.
Θεωρώ την ταινία αποτυχημένη
love you :)

nikisot είπε...

kai den exw dei to kainourio
to palio mou arese
kai ontws
se kanei na 8eleis na erwteyteis
alla pou 8a brw tom skatodarcy mou?

Erisadesu είπε...

dont worry girls we will find him.
sooner or later.

Zealot Ape είπε...

Την είχα δει στο σινέμα όταν πρωτοβγήκε. Καλές εμτυπώσεις μου άφησε αν και δεν θυμάμαι τίποτα.

jg είπε...

ligo mr darcy kai gw 8a parw!

Erisadesu είπε...

Zealot-ape ίσως φταίει το ότι δεν είσαι γυναίκα.

pov of ag : όπως βλέπεις όλες μας.

Love and Poison είπε...

Το'χω πάνω από 1 χρόνο στα dvd μου κ ακόμα να το δω... Δεν μου το βγάζει... Ούτε το βιβλίο έχω διαβάσει... Κάποια στιγμή θα γίνει και αυτό υποθέτω...

proserpina είπε...

Υπογράφω και με τα δυο μου χέρια τα περι John Wright's Pride and Prejudice!!! Η σειρά του BBC είναι αξεπέραστη...Σου προτείνω να δεις το Northanger Abbey του ITV, σπάνια μου συμβαίνει η ταινία να μου αρέσει πιο πολύ απο το βιβλίο.


(πρέπει να ανοίξουμε σύλλογο οι θαυμάστριες του Mr Darcy...)

revqueer είπε...

Μαλακία το καινούριο, το παλιό δε το έχω δει. Θεωρώ κορυφαία τη μεταφορά που έκανε ο Ανγκ Λι και η Έμμα Τόμσον για το 'Λογική κι Ευαισθησία', το μόνο βιβλίο της που έχω διαβάσει.