Nodame Cantabile

by 19:23 5 Φώναξαν
Η πρώτη μου απόπειρα να παρακολουθήσω Ιαπωνική σειρά βασισμένη σε Manga απέτυχε.
Η δεύτερη όμως ρίζωσε στην καρδιά μου και από ότι φαίνεται όχι μόνο στη δική μου αλλά σε χιλιάδες ανθρώπους πάνω σε αυτόν τον πλανήτη.

Nodame Cantabile
Image Hosted by ImageShack.us

To Nodame Cantabile βασίζεται στο ομόνυμο Manga και αφορά την ιστορία δυο φοιτητών σε μουσικό κολέγιο στην Ιαπωνία. Οπότε να περιμένετε οτι θα ακούσετε πολύ μουσική, κλασσική κυρίως αλλά αυτό είναι και το καλύτερο γιατί αν είστε τόσο άσχετοι όσο εγώ θα μάθετε πολλά πράγματα.

Όπως έγραψε ο αγαπητός Βορέας στην δική του ανάρτηση η ιστορία είναι κάπως έτσι:

Το Nodame Cantabile διηγείται την ιστορία της Noda Megumi ή Nodame και του Chiaki Shinichi, που σπουδάζουν στην ίδια μουσική σχολή, ζουν σε διπλανά διαμερίσματα αλλά κατά τα άλλα είναι εντελώς διαφορετικοί χαρακτήρες και άνθρωποι.

Ο Shinichi ποτέ δεν είχε ιδιαίτερες σχέσεις ή είχε παρατηρήσει την Megumi που μένει δίπλα του. Μια μέρα όμως μετά από μια μεγάλη απογοήτευση και πολύ αλκοόλ, ξυπνά σε ένα άγνωστο δωμάτιο ακούγοντας τον ήχο ενός πιάνου και βλέπει την Megumi να παίζει πιάνο.... ανάμεσα σε σωρούς σκουπιδιών... Έτσι έγινε η πρώτη γνωριμία με την Megumi και τον κόσμο της. Βλέπετε, η Megumi δεν είναι ιδιαίτερα τακτική με την καθαριότητα, κάνει μπάνιο κάθε 4-5 μέρες, προτιμά να παίζει και να τρώει (συνήθως τα φαγητά των άλλων) παρά να κοπιάσει για κάτι και είναι μανιακή συλλέκτης από διάφορα αντικείμενα του αγαπημένου της anime Purigorota...

Αντίθετα ο Shinichi, όντας ο γιος ενός διάσημου πιανίστα, μεγάλωσε σε διάφορες Ευρωπαϊκές πόλεις. Είναι ιδιαίτερα σχολαστικός με την καθαριότητα και πάντα τελειομανής στην δουλειά του με βλέψεις για μεγάλη καριέρα ως μαέστρος σε ορχήστρα στο μέλλον. Άλλα εξαιτίας ενός τραυματικού γεγονότος σε μικρή ηλικία ο Shinichi δεν μπορεί να πετάξει με αεροπλάνο. Σαν να μην έφτανε αυτό έχει φοβία και με τα πλοία επίσης, μένοντας καθηλωμένος έτσι στηn Ιαπωνία...


Με δικά μου λόγια η ιστορία είναι κάπως έτσι:
O Shinichi είναι ένας σνομπ νεαρός γόνος καλής οικογενείας, πάντα τακτικός και με ένα στόχο να γίνει διεθυντής ορχήστρας. Η Nodame είναι μια γλυκήτατη, χαριτωμένη ύπαρξη, ακατάστατη όσο δεν πάει και πάρα πολύ τσαπατσούλα (σαν εμένα ενα πράγμα). Οι δρόμοι τους θα συναντηθούν στην Μουσική Ακαδημία που σπουδάζουν και θα εξελιχθεί μία όμορφη κομεντί με πολύ γέλιο. Οι δύο πρωταγωνιστές πλαισιώνονται από πληθώρα συμφοιτητών και αυτοί είναι που κάνουν τη διαφορά και σώζουν την κατάσταση όταν αρχίζεις να κουράζεσαι με τους πρωταγωνιστές.

Το ωραίο με αυτή την κωμωδία είναι το τρισδιάστατο χιούμορ της. Πολλές φορές το αστείο δεν βρίσκεται μπροστά στα μάτια σου, αλλά στο κάδρο πίσω από τον πρωταγωνιστή. Όλο το πλάνο λειτουργεί σαν χώρος για αστεία, έτσι εκεί που βλέπεις τον Chiaki να μοιλάει και την κάμερα να προσέχει μόνο αυτόν, βλέπεις ότι από πίσω αριστερά του ή δεξιά του κάτι....

Cast:


Noda Megumi : Η κυρία που έμπνευσε τον δημιουργό του manga όταν είδε μια φωτογραφία της να παίζε πιάνο μέσα σε ένα εντελώς ακατάστατο δωμάτιο. Είναι γλυκιά, είναι όμορφή, είναι επικίνδυνα ακατάστατη. Η γλυκήτατη Ueno Juri κερδίζει τις εντυπώσεις και τις καρδιές μας.Gyaboo!!!!

Chiaki Shinichi : Υπερβολικά περήφανος για να καταλάβει τι συμβαίνει γύρω του. Ο σταρ του σχολείου πέρνει σάρκα και οστά χάρη στον κύριο Tamaki Hiroshi και είναι αρκετά σέξι θα έλεγα.

Mine Ryutaro: μετά από τυχαία γνωριμία με τη Nodame γίνεται ο καλύτερος φίλος του Shinichi, θέλει να φέρει ένα ροκ στοιχείο στην κλασσική μουσική. Είναι ο καλύτερος φίλος που μπορεί να έχει κανείς. Παίζει βιολί στην ορχήστρα που τους έφερε όλους κοντά. Για τον ρόλο επιλέχθηκε ο γλυκός μας Eita ... που απλά κόβω φλέβες για την πάρτη του, σε όποια ταινία και να παίζει.

Miki Kiyora : πρώτο βιολί στην καλύτερα ορχήστρα του σχολίου. Έξυπνη, όμορφη και χαρησματική βοηθά τον Shinichi να βρει το δρόμο του μετά την αποφοίτηση και δεν μένει αδιάφορη από την παρουσία του Ryutaro. H πανέμορφη Mizukawa Asami σε κάνει να ξεπερνάς την ομορφιά της με τους ρόλους που διαλέγει. Την αγαπάω!

και τώρα αρχίζει η παράνοια:

Okuyama Masum: Θα κάνει τα πάντα για να προστατεύσει τον Shinichi. Είναι ο μόνος μουσικός που είναι ταυτόχρονα και στις δύο ορχήστρες τις ακαδημίας. Είναι ωραίος,
είναι στιλάτος και έχει την ολόδικη του αφάνα. Αυτό τον αστείο ρόλο, αμφίβολης σεξουαλικότητας τον παίζει ο Koide Keisuke και καταφέρνει να κρύψει καλά την ομορφιά του.

Okochi Mamoru: Θα κάνει τα πάντα για να πάρει τη θέση του Βεζύρη. Είναι ο δεύτερος καλύτερος .... Πφ κανείς δεν τον ξέρει ποιο το νόημα. Τον παράξενο αυτό τύπο τον υποδείεται ο κύριος Endo Yuya.

Tagaya Saiko: Η κοπέλα του Shinichi, δεν της αρέσουν οι Loosers και ακόμη απορεί γιατί δεν διάλεξαν αυτήν. Ακόμη μία άσχημη ηθοποιός Uehara Misa

Saku Sakura : παίζει τo κόντρα μπάσο (έτσι γράφεται?) στην δεύτερη οχρήστρα του σχολείου, δυσκολεύεται να παρακαλουθήσεις τις πρόβες και εντάξει δεν θα μάθει ποτέ να παίζει καλά; Επικίνδυνα χαριτωμένη η Saeko.

Στη σειρά συμμετέχουν και άλλοι ηθοποιοί αρκετά δημοφιλείς... Αλλά οι κυριότεροι χαρακτήρες είναι αυτοί. Με θεϊκό χαρακτήρα αυτόν του σάτυρου, έκφυλου, αθεράπευτα γυναικά... Franz Strezemann. Ήρθε απο την Γερμανία για να διδάξει τους φοιτητές, δημιούργησε την S - Oke , την δεύτερη ορχήστρα του σχολίου, συγκεντρώνοντας τους πιο παράξενους μουσικούς. Γνωστός και ως Milch Holstein (Αγελαδινό γάλα). Ο ρόλος δόθηκε στον Ιάπωνα ηθοποιό Takenaka Naoto και το αποτέλεσμα ήταν ξεκαρδιστικό. "Θέλετε ένα ομαδικό ραντεβού;"



Η σειρά αποτελείτε από 11 επεισόδια συν ένα special επεισόδιο γυρισμένο στην Ευρώπη.
Για πληροφορίες για το anime περάστε απο τον κύριο Βορέα παρακαλώ.
Μπορείτε να την βρείτε σε torrent καθώς και στο Lolipower στον server με τα Dorama για direct download.

Αυτό ήταν με λίγα λόγια το Nodame. Yoroshiku Onegai Shimasu!


Is this a mess or not?!


Erisadesu

Developer

Ιερή Δούλη της Θεάς Καφροδίτης, το όνειρό της εινα να γίνει blogger, να ζήσει στην Ιαπωνία και να μάθει ορθογραφία

5 Φώναξαν:

Geo είπε...

Σε οποιαδήποτε μορφή του, είτε manga, είτε anime η live action αξίζει με χίλια. Ίσως η anime και live action εκδόσεις περισσότερο λόγο της μουσικής, παρόλα αυτά προσφέρει πάρα πολύ γέλιο και ενδιαφέρουσα ιστορία σε όποιον κάτσει και ασχοληθεί μαζί του!

KitsosMitsos είπε...

Τελικά κρατάνε τη δική τους κουλτούρα ή έχουν υιοθετήσει πολλά στοιχεία δυτικά; Αυτό θα είχε ενδιαφέρον να μάθουμε.
Καλησπέρες

Erisadesu είπε...

βορέα μου η μουσική σίγουρα παίζει σημαντικό ρόλο και ναι ενα Manga δεν θα μπορούσε να αποδώσει την μουσική.

κιτσομήτσο: οι Ιαπωνες έχουν ένα ξεχωριστό τρόπο να συνδιάζουν τις παραδόσεις τους με το παρών.
Δεν έχουν αφήσει τη δική τους κουλτούρα απλά χρησιμοποιήσαν απο τις άλλες κουλτούρες οτιδήποτε τους άρεσε.

desa είπε...

βλακείες υπάρχουν και στην ελληνική τηλεόραση για να δεις. και μη μου πεις ότι δεν έιναι βλακεία

Erisadesu είπε...

βλακεία για σένα, το χιούμορ τους είναι πολύ έξυπνο και δεν υπάρχουν ερωτικές σκηνές σε αντίθεση με τις ελληνικές που το μόνο που προωθούν το πως να κερατώνεις και να μαμιέσε.