Blast from the past : Hélène et les garçons

by 23:01 4 Φώναξαν
Η ανεργία με χτύπησε στο κεφάλι έτσι από το βάθος του μυαλού μου αναδύθηκε η παρακάτω καλλονή:


Αυτό το κορίτσι ποιος θα το πάρει;

Το όνομα της Rochelle Redfield, την γνωρίσαμε μέσα από τον νηπιακό Sky και τον ρόλο της ως Αμερικανίδα φοιτήτρια στην Γαλλία στο σήριαλ Hélène et les garçons
Την λάτρεψα από το πρώτο επεισόδιο, ήταν η πιο όμορφη απο τις 3 πρωταγωνίστριες, ήταν δραστήρια, υπερκινητική και φασαριόζα (ακριβώς όπως εγώ) και στα μάτια μου φάνταζε αγοροκόριτσο. Ήταν τρελά ερωτευμένη με τον Christian, ή Cris cris d'amour όπως τον φώναζε.
Σε αντίθεση με αυτήν αυτός ήταν μίζερος, κοντός και στην αρχή δεν την ήθελε καθόλου.
Πως να μην την συμπαθήσει κανείς στον ρόλο της ως Johana; Δεν ήταν τόσο σφιχτή όπως οι γαλλίδες, το χαμόγελο της φώτιζε το σύμπαν και ο αέρας της ήταν εντελώς διαφορετικός.

Όμως πραγματικά ποια είναι η Johana που αγάπησα τόσο πολύ;

Όπως είπα ονομάζεται Rochelle Redfield, γεννήθηκε τον Ιούλιο του 1962 στο Τέξας, υπήρξε μοντέλο της Elite και είχε συνεργαστεί με ονόματα όπως Helmut Newton, Yves St- Laurent, Karl Lagerfeld, John Paul Gautier ωστόσο η καριέρα της ως ηθοποιός ξεκίνησε στην Γαλλία όπου έγινε γνωστή χάρη στον ρόλο της στο Helene et les garcons (1992 - 1994), ρόλο τον οποίο ξανά έκανε στην συνέχεια της σειράς (η οποία πλέον είχε διαφορετικό όνομα) Les Vacances de l'amour (1996 - 2007) στην 5η σαιζόν της σειράς.



Δυστυχώς δεν έμαθα όσα θα ήθελα γι' αυτήν, ας πούμε αν είχε ρίζες γαλλικές, αν παντρεύτηκε Αμερικάνο ή Γάλλο και πόσο χρονών είναι τώρα τα 4 ( Austin, Cameron, Isaac and Logan) παιδιά της.
Το αρχικό cast της σειράς.

Όπως και να έχει χάρηκα τόσο πολύ όταν είδα το χαμόγελο της στο You Tube και όταν έμαθα ότι στην σειρά Les vacances d' amour επανήλθε ο ρόλος της και ο ρόλος του Christian. Θεέ μου τι γέλιο έκανα όταν τον κυνηγούσε και πραγματικά πόσο την θαύμαζα, στα εφηβικά μου μάτια ήταν τόσο τέλεια. Όχι ότι τώρα δεν είναι, ίσα ίσα τώρα είναι πιο όμορφη από ποτέ.

Hélène et les Garçons : Λοιπόν η σειρά στην οποία πρωταγωνιστούσε και στην οποία έπεξε σε 280 επεισόδια. Η σειρά αυτή ηταν καθημερινή και διαρκούσε περίπου μισή ώρα, στην σειρά αυτή βλέπαμε τις περιπέτειες της Helen και των φίλων της. Να σημειωθεί ότι η σειρά ήταν spin off της σειράς Premiers Baisers η οποία απο όσο ξέρω δεν παίχτηκε στην Ελλάδα και ακολουθούσε τα βήματα της Hélène Girard στο πανεπιστήμιο. Η σειρά σταμάτησε το 1994.
Ακολούθησε μια ακόμη σειρά Le Miracle de l'amour ( το οποίο πέχτηκε στην Ελλάδα αλλά με όχι ιδιαίτερη επιτυχία αφού οι βασικοί ρόλοι είχαν αλλαχθεί) 159 επεισόδια 1994-1996 και τελείωσε το 2007 με την σειρά Les Vacances de l'amour. Όπου έχουμε την εμφάνιση της Johana πόσα χρόνια μετά απο την πρώτη σειρά. (κοινώς βλέπουμε μερικούς ηθοποιούς να μεγαλώνουν μέσα σε αυτές τις σειρές). Απο ποιότητα η σειρά και η πρώτη συνέχεια της έπασχε, ήταν γυρισμένη εξ' ολοκλήρου σε studio και τα εξωτερικά γυρίσματα ήταν μηδενικά.
Ενώ ήταν εμετικά γλυκανάλατη. (όπως και τα video που ακολουθούν)

Η επιτυχία της σειράς Ελέν (όπως λεγόταν στην Ελλάδα) οδήγησε σε μια άνθηση γαλλικών sitcom στην ελληνική τηλεόραση έτσι εμφανίστηκαν σειρές όπως ο Marc Et Sophie, Top Models, les interpides και άλλες τις οποίες δεν θυμάμαι. Ότι πρέπει δηλαδή για μένα που μάθαινα Γαλλικά εκείνη την εποχή. Η Κατερίνα και η Σούπερ Κατερίνα της εποχή είχε τιγκάρει με αφήσες της Helen και του Nichola και μου έσπαζαν τα νεύρα που εγώ ήθελα αφίσες του Κρί Κρί με της Johana.

Αν ακόμη δεν θυμηθηκάτε την ένδοξη αυτή σειρά ακολουθούν μερικά video για να σας φρεσκάρω την μνήμη σας:

Helene et les garcons:



Le Miracle de l'amour









εντάξει τα βίντεο είναι εμετικά γλυκανάλατα.

Erisadesu

Developer

Ιερή Δούλη της Θεάς Καφροδίτης, το όνειρό της εινα να γίνει blogger, να ζήσει στην Ιαπωνία και να μάθει ορθογραφία

4 Φώναξαν:

tzonakos είπε...

Aνεργία ;
Πωπω οταν μείνω κι εγω άνεργος θα βάζω θέματα με άγνωστους ηθοποιάδες ; Χαχα :)

Λοιπόν Ευχες απο εδω για Χρόνια Πολλά και θα παρακολουθώ και αυτο το μπλογκ σου. Στο άλλο -κλάψψψ δεν με θέλουν, δε μ' αγαπάνε :Ρ- θα πάω μια βόλτα, καιρό εχω να περάσω.

Κίσσες εν'τ χάγκζ

Erisadesu είπε...

ποιος είπε οτι δεν σε αγαπάμε;;;
Καλές γιορτές
και η ηθοποιός δεν είναι άγνωστη
ολες οι φίλες μου εκτίμησαν αυτό το ποστ

desa είπε...

καλά χριστούγεννα με υγεία πανω απ όλα. σαν την υγεία δεν έχει.

myrto είπε...

Aaaax...ti mou thumises twra. Nomizw oti oles oi gallomatheis korasides tis epoxis to vlepame. Mexri kai tous diskous eixa! Lol!