Ελλάδα του 50 Vs Ελλάδα του 2009

by 18:32 6 Φώναξαν

Eεεεεεεε μη βλέπεις μεγάλο το ποστ μου ΚΑΤΣΕ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕΤΟ.


Τις τελευταίες μέρες βλέπουμε ένα μεγάλο παιχνίδι να παίζετε εις βάρος του πολίτη. Η κυβέρνηση φαίνεται ότι προσπαθεί έντονα να μας αποσυντονίσει και να κατευθύνει το βλέμμα μας ακριβώς εκεί που θέλει. Μέγας συνεργάτης αυτής της παραφροσύνης ο μέσος Έλληνας δημοσιογράφος που βλακωδώς πιστεύει ότι κάνει σωστά τη δουλειά του και βλακωδώς πιστεύει ότι οι Έλληνες είναι ανυποψίαστοι, αμόρφωτοι και θύματα. Αυτό που ξέχασαν οι πολιτικοί είναι ότι εκεί έξω υπάρχουν πολλοί πολίτες με εκπαίδευση, γνώσεις και τρόπο σκέψης πολύ καλύτερο από το δικό τους. Οι κυβερνήτες ίσως θα ήταν καλύτερο να τους πάρουν περισσότερο στα σοβαρά και οι δημοσιογράφοι να συνειδητοποιήσουν ότι αν αρχίσουν να απευθύνονται προς αυτούς τους πολίτες κάνοντας σωστά τη δουλειά τους θα έχουν περισσότερα οφέλη από αυτά που τους έταξαν οι κυβερνήτες.

Θα ήταν πολύ εύκολο να πούμε ότι για όλα αυτά που ζούμε τις τελευταίες μέρες φταίει η ανικανότητα της Κυβέρνησης. Μέρος της ευθύνης όμως έχουν και οι 300 της βουλής και αυτοί που έθεσαν της βάσης για την σημερινή κυβέρνηση. Πάνω από όλα όμως φταίμε εμείς οι πολίτες που τους επιτρέπουμε να παίζουν σκάκι με εμάς για πιόνια τους. Φταίμε εμείς που τους επιτρέψαμε να επαναλάβουν την Ιστορία τους.

Όταν ήμουν μικρή και η μάνα μου με έτρεχε σε διαδηλώσεις όλοι φώναζαν....Ο Λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει δεξιά.... Τότε δεν πολύ καταλάβαινα αυτό το σύνθημα. Όμως ο Πατέρας μου εξήγησε πως ήταν τα πράγματα όταν αυτός ήταν νέος. Πως ήταν δηλαδή όταν ο εργάτης δεν είχε δικαιώματα, όταν σε κυνηγούσαν όταν έλεγες ότι είσαι αριστερός, όταν φοβόσουν τον χωροφύλακα, όταν τα εργατικά σωματεία γινόταν μόνιμος στόχος τραμπούκων, όταν οι άνθρωποι δούλευαν χωρίς δικαιώματα, όταν οι άνθρωποι δεν είχαν δουλειές....

Ότι γίνεται και σήμερα δηλαδή...Τι άλλαξε από τη δεκαετία του 50, του 60 και από τις πρώτες μέρες του εργατικού αγώνα;

Τι είδαμε αυτές τις μέρες και εθελοτυφλούσαμε; Γιατί επιτέλους δεν ξυπνάμε και τους αφήνουμε να γυρνάνε την Ελλάδα στη χώρα που κυριαρχούσε το παρακράτος, η τρομονομία και η τρομοκρατία;

Τι αληθινά γεγονότα είδαμε αυτό τον καιρό και θυμηθήκαμε τις εποχές της σαπίλας και της απολυταρχίας στην Ελλάδα; Τι αληθινά γεγονότα είδες και έκανε ότι δεν τα βλέπεις; Ποια πράγματα επέστρεψαν από το παρελθόν του Ελληνα Πολίτη;

Τα χρονικά του Χωροφύλακα:



Θάνατος Άλεξ....το να τον συγκρίνω με τον θάνατο του Λαμπράκη θα ήταν ασφαλώς άστοχο και ηλίθιο. Ο Άλεξ δεν ήταν κάποιος με κύρος, δεν ήταν κάποιος επαναστάτης, σαφώς είναι ένα άτομο που τα βρήκε όλα έτοιμα στη ζωή του, σαφώς ήταν ένα παλικάρι από "καλό ιδιωτικό" σχολείο (γιατί το δημόσιο τους χάλαγε). Σκοτώθηκε όμως... από έναν ανίκανο Ειδικό φρουρό με ελάχιστη εκπαίδευση, πιθανόν αμόρφωτο και μη ικανό να βρει εργασία μέχρι που έγινε το κατώτερο όργανο της τάξης.

Αν ο παππούς μου ήταν ζωντανός θα σου έλεγε την ιστορία για τον εκείνον τον σάπιο, αμόρφωτο άνθρωπο, που πάντα ήταν κουτοπόνηρος και έκανε ότι του λένε. Που στο τέλος του έδωσαν και όπλο για να μπορεί να βασανίζει αυτούς που δεν συμπαθεί και να σκοτώνει στο δρόμο του αθώους ανθρώπους μόνο και μόνο επειδή δεν συμφωνεί μαζί του. Τον ονόμασαν Χωροφύλακα και Αγροφύλακα.... αλλά ουσιαστικά ήταν όργανο του Μεγάλου Αδελφού.

Τα χρονικά του Τρίκυκλου:



Τον θάνατο του Άλεξ ακολούθησαν μαζικές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας από 17 χρονα που ποτέ δεν αγωνίστηκαν για κάτι, που μόνο να αμφισβητούν ξέρουν και που όλη μέρα σερφάρουν στο νετ για να κατεβάσουν μουσική. Η Γενιά του Καναπέ την βάφτισαν. Το μόνο που έκαναν ήταν να δημιουργήσουν περισσότερα προβλήματα, να απομακρύνουν τις πορείες από τον αρχικό τους σκοπό και να καταστρέψουν ότι βρουν μπροστά τους.... Δεν τους κατηγορείς όμως γιατί χαίρεσαι και ελπίζεις ότι αυτά τα παιδιά δεν θα είναι σαν και εσένα που σκύβεις το κεφάλι και θεωρείς δεδομένα τα δικαιώματα που απέκτησαν με αίμα οι προγονοί σου. Αυτή η γενιά δεν βρήκε τίποτα δεδομένο, αγωνίστηκε για την αγάπη των γονιών της , έχασε κάποιον δικό της εξαιτίας της αδιαφορίας των κυβερνητών...Όμως επειδή είναι άπειρη, άλειψε βούτυρο στη φέτα της κυβέρνησης με όλα αυτά τα επεισόδια...Αλλά με τι σιγουριά μπορούμε να κατηγορήσουμε μια γενιά για τα επεισόδια που τα έκαναν επίσης αμόρφωτοι, κοινωνικά ανένταχτοι και προβληματικοί άνθρωποι; Με καμία... Τα επεισόδια όλα άρχισαν από μάζες ανεγκέφαλων που αργότερα θα γίνουν Χωροφύλακες. Δεν πιστεύω ότι σωστά σκεπτόμενος 17χρονος έκανε τα επεισόδια. Τα επεισόδια έγιναν από μη νοήμονες νέους και όργανα της ίδιας της Κυβέρνησης. Για να αποσυντονίσει την προσοχή του πολίτη. Έτσι έχουμε άτομα της ίδια κατηγορίας και στην αστυνομία και ανάμεσα στους πολίτες.

Όλα αυτά μας θυμίζουν το άτομο που σκότωσε τον Λαμπράκη, ξέρει κανείς το προφίλ του κυρίου; Ποιο ήταν το ποιόν του; Η ζωή του; Όχι, ήταν ένα άτομο κακό από την ψυχή του,
με ελάχιστη μόρφωση που πάντα ήθελα να έχει εξουσία...τελικά τα κατάφερε, αλλά ήταν xαζός και αγαθός με τον τρόπο του και έφαγε το κεφάλι του.

Οπότε για ποιους αντιεξουσιαστές μιλάνε; Είδατε ποιοι έκαναν τις φασαρίες; Δείτε και αυτό. Αυτό.

Τα χρονικά της Πρωτομαγίας.



Την Πρώτη Μαίου γιορτάζουμε όλα αυτά που έχουμε, αλλά τι κάναμε εμείς ; Δουλεύουμε κανονικά γιατί από τότε που βγήκε η κυβέρνηση του Καραμανλή του Δευτέρου καταργήθηκε αυτή η μέρα σαν αργία... Γιατί πεθάναν όλοι αυτοί οι εργάτες και άλλοι τόσοι πριν από εμάς το σκεφθήκατε ποτέ, για να έχουμε εμείς εργασία, ασφάλεια κανονικά οκτάωρα, τι κάναμε εμείς για να τους ευχαριστήσουμε; Δουλέψαμε και δουλεύουμε απλήρωτα εξαντλητικά ωράρια, νομιμοποιήσαμε την παράνομη υπερωρία, χάσαμε το δικαίωμα της ζωής για να δουλεύουμε και ξεχάσαμε την ανθρωπιά μας. Τα κάναμε όλα δουλειά. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι θεωρήσαμε δεδομένο όλα αυτά που άλλοι θυσίασαν τη ζωή τους για να τα αποκτήσουν. Καταφέραμε να γυρίσουμε την Εργασία στον εργατικό μεσαίωνα του 30. Συγχαρητήρια μας.

Όμως εκεί έξω βρέθηκε μια κυρία, μία αγωνίστρια της ζωής, που πάλεψε να αποκτήσει όλο αυτά που έχει, χωρίς να τα έχει βρει έτοιμα όπως εμείς. Το όνομα της είναι Κωνσταντίνα Κούλεβα και το καλό που σας θέλω είναι να μην την ξεχάσετε. Ξέρετε το έργο της; Ξέρετε τι έπαθε; Αν όχι τότε ντρέπεστε όπως ντρέπομαι και εγώ. Η κυρία θυσιάστηκε και αυτή για να μας δείξει ότι ο Εργατικός Μεσαίωνας είναι εδώ και ότι τα εργατικά συνδικάτα είναι έρμαια στο χέρια των κεφαλαιούχων. Δεν είναι απαίσιο αυτό που έπαθε; Δεν νιώθεις την καρδιά σου να σαπίζει όταν διαβάζεις την ιστορία της; Αν όχι δεν είσαι άνθρωπος είσαι εκείνο το κτήνος που της πέταξε το βιτριόλι. Ποιος είναι ένοχος εδώ; Αυτός που έδωσε την εντολή; Ή Αυτός που την εκτέλεσε; Θα ήθελα πολύ να έχω στα χέρια μου αυτόν που της έριξε το βιτριόλι. Η κακία αυτού του ανθρώπου ξεπέρασε τα όρια της φαντασίας μου. Αυτός όμως που έδωσε την εντολή ήταν ακόμη χειρότερος και αυτόν έχουμε να αντιμετωπίσουμε σε όλη μας τη ζωή. Αυτόν αντιμετώπισαν οι πρωτεργάτες της Πρωτομαγιάς και αυτός είναι που μας αφαιρεί τα δικαιώματα που θα έπρεπε να θεωρούμε δεδομένα και να μην αγωνιζόμαστε γι' αυτά.

Εσύ τι έχεις κάνει για να μη σιχαίνεσαι τον εαυτό σου κάθε φορά που σε γαμάει ο εργοδότης σου;

Τα χρονικά της 17Ν



Μέσα σε αυτά και αυτά, δύο αστυνόμοι δέχθηκαν δολοφονική επίθεση. Για καιρό τώρα κανένας δεν αναλάμβανε την ευθύνη αυτή της επίθεσης... Μα και ποιος να το κάνει η τρομοκρατία πέθανε εδώ και καιρό στην Ελλάδα. Η Τρομοκρατία πέθανε τη μέρα που τιθασεύτηκε το ελεύθερο πνεύμα του Έλληνα. Ούτως η άλλως κανένας δεν πίστεψε ποτέ ότι η 17Ν δεν ήταν κρατικό όργανο. Με τα πολλά σήμερα εμφανίστηκε... καθίστε αυτό θα σας αρέσει, θα γελάσατε πολύ, ξέρω ξέρω ανυπομονείτε....Ε λοιπόν αφού τόσο καιρό δεν εμφανίστηκε κανείς... Αποφάσισε μια οργάνωση να αναλάβει την ευθύνη, εχμ.. όχι δεν ήταν το WWF, ήταν η so called τρομοκρατική οργάνωση " Επαναστατικός Αγώνας".... έλα έλα, σταμάτα να γελάς ... αν δεν σταματήσεις δεν θα μπορώ να συνεχίσω να γράφω ... ρε σταμάτα σου λέω... Ναι ναι λοιπόν αφού μετά από τόσο καιρό κανείς δεν ανέλαβε την ευθύνη... εμφανίστηκε μια ανύπαρκτη οργάνωση για να πει ότι είναι δική της ευθύνη, φυσικά υιοθέτησε και άλλες ορφανές επιθέσεις... έτσι χωρίς να κάνει τίποτα ο Επαναστατικός Αγώνας έγινε τρομοκρατική οργάνωση, υιοθετώντας απλά ξένες επιθέσεις χα, χα, χα,.
Οι αστυνομικοί άλλο που δεν θέλουν γιατί και βρήκανε τον ένοχο, μάλλον βρήκαν σε ποιον να ρίξουν τις ευθύνες... στον άγνωστο στρατιώτη - τρομοκράτη και το κράτος βρήκε έναν ακόμη μηχανισμό για να τιθασεύσει τους πολίτες. Μια νέα τρομοκρατική οργάνωση που θα βοηθά την κυβέρνηση. Τέλεια!

Ο Επαναστατιός Αγώνας
ήρθε ακριβώς την στιγμή που τον χρειαζόταν οι κυβερνήτες. Μόλις άρχισε ο Έλληνας να σηκώνεται, να ντύνεται και να ανοίγει την πόρτα του για να διαμαρτυρηθεί. Καλώς ήρθες Τρομοκρατική οργάνωση στην Ελλάδα, καλώς ήρθες υπέρτατο όπλο της Τρομονομίας και των Κυβερνήσεων. Πάρε και τα αρχίδια μας τώρα γιατί ο Έλληνας ποτέ δεν στήριζε την τρομοκρατία και ποτέ δεν πίστεψε στην 17Ν. Η τρομοκρατία είναι το έσχατο όπλο ενός απελπισμένου, όχι του καρεκλοκένταυρου καλοβολεμένου Έλληνα.

και όλα αυτά έγιναν όσο οι Κυβερνήτες δεν έκαναν πράξεις αυτά που υποσχέθηκαν έτσι:
Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΚΟΜΗ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΣΤΟΥΣ 1,5ΕΚ. ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ...ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ,ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ...

ΠΛΗΘΟΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΩΝ ΑΠΟ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΔΙΚΑΙΟΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΚΑΡΦΑΚΙ...

ΤΩΡΑ...ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΥ...ΚΑΝΟΥΝ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ...

Η κυβέρνηση κάνει ανασχηματισμούς... αυτό μου θυμίζει ένα ανέκδοτο:
Πάει ο Χίτλερ στο Αουσβιτς και λέει στους φυλακισμένους ο υπεύθυνος αξιωματικός.
Σήμερα θα αλλάξετε εσώρουχα προς τιμήν του Φύρερ. Εσύ με εκείνον, εσύ με τον άλλον.
Same Shit Different Assholes δηλαδή.

Ο πόλεμος στη Παλαιστίνη κουκουλώνεται από τους Ευρωπαίους,
Η αγάμητη, ανοργασμική και αισθητικά challenged πρωθυπουργός της Ουκρανίας κάνει του μουνιού της και αποδεικνύει πόσο υπερδύναμη είναι η Ρωσία.

και ναι όσο πάει θυμίζει και περισσότερο Star Wars

και όλα αυτά ενώ η αστυνομία για ακόμη μια φορά δεν έχει βρει τους υπεύθυνους πίσω από την εξαφάνιση του Άλεξ, των απαχθέντα επιχειρηματία, τους απαγωγείς και γενικότερα να προστατέψει τον πολίτη όπως οφείλει.


Ζώντας στη Θεσσαλονίκη βλέπω ότι η δεκαετία του 70, του 80, του 90 δεν πέρασε απο εδώ γιατί εμείς εδώ πάνω φέτος μπήκαμε στην δεκαετία του 50.
Σε λίγο θα αφαιρέσουν το δικαίωμα ψήφου στις γυναίκες και στους ομοφυλόφιλους.

Αλήθεια εσάς η μέρα σας πως ήταν σήμερα;
Βρήκατε δουλειά; Σας γάμησε το αφεντικό σας σήμερα;
Σας πήδηξε η κυβέρνηση; Σας έδωσε κάποιος στους μπάτσους;
Κάνατε τίποτα για την ανθρωπότητα;

Γιατί εγώ σήμερα δεν έκανα τίποτα για να κάνω τη ζωή μου καλύτερη.

Ρε παιδιά που σκατά είναι το Βέλγιο; Δεν το βρίσκω στον χάρτη...


Αν για οποιονδήποτε λόγο πιστεύεις ότι
η παρών ανάρτηση σε προσβάλει να μου το πεις.

Είμαι σίγουρη ότι μπορώ να σε προσβάλω ακόμη περισσότερο.


Erisadesu

Developer

Ιερή Δούλη της Θεάς Καφροδίτης, το όνειρό της εινα να γίνει blogger, να ζήσει στην Ιαπωνία και να μάθει ορθογραφία

6 Φώναξαν:

Leviathan είπε...

kala kaneis kai ta les...de prosvaleis kanenan skeptomeno an8ropo pisteuo..distixos adi na pame pros ta bros pame pros ta piso...krima...kalimera

desa είπε...

πο πο, παρα έιναι μεγάλο.

tzonakos είπε...

Kαλημέρα και καλή εβδομάδα.
Γιατι να με προσβάλλει το εξαιρετικό σου αρθράκι ;
Καλά, οκ ειναι ανορθόγραφο αλλα συγχωρείται γιατι καταφέρνεις να βάλεις ενα ερώτημα πολυ πολυ σημαντικό : Πού στο καλό ειναι το Βελγιο ;
Εγω ξέρω πού ειναι και εχω πάει.
Δεν ειχα όμως τα ...αυτα να μετοικήσω εκει. Τελοσπάντων δεν το έκανα ουτε τότε που θα μπορούσα να ειμαι ακόμα πιο μακριά. Βλακία μου;

- Θα δεις οτι οι επικοινωνιακοί θα την πατήσουν χοντρά οταν καταλάβουν οτι πόνταραν σε χαζούς πολίτες.

- Χωροφύλακες και Αγροφύλακες μαζι με κάτι παπάδες θα πάρουνε τον πούλον, κατσε να αλλάξουν τα πράγματα και θα δεις.

- Ωραίο το τρίκυκλο. Εχω φωτό τέτοια στο αρχείο του πατέρα μου.
Τις φασαρίες ποτέ δεν πίστεψαν οτι τις έκαναν αυτοί που θέλαν να πιστέψουμε οτι τις έκαναν.

- Η Πρωτομαγιά ειναι αργία πάντως.

- Οι ανασχηματισμοί συνήθως ειναι για να κερδίσει χρόνο ο κυβερνών και σπάνια ουσίας.
Α, ειναι και για να εχουν θέμα οι τηλε-αστέρες, ναι οι ζάμπλουτοι δημοσιοκάφροι του γυαλιού.

Μεγάλο θεμα, μεγάλα σχόλια.
Πολυ καλό το -πολλαπλό- θέμα σου.

Ανώνυμος είπε...

Τα πηρες ολα και..

Ενδιαφερουσες αποψεις στην πλειοψηφια των οποιων με βρισκεις συμφωνο.

Δεν ξερω που ειναι το Βελγιο, οπως επισης δεν ξερω που ειναι και ο Fernando τον οποιο προσπαθω να βρω εδω και μια εβδομαδα (νωρις εμαθα για την συναυλια των Moonspell διαβολε..).

Μεχρι νεοτερας, ας γινουμε ολοι Rodriguez και... ντου!

Τα σεβη μου δεσποινις,

-d

KitsosMitsos είπε...

Και την διάβασα ολόκληρη και έχω να δηλώσω ότι η ανάρτησή σου αυτή με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο. Γιατί πολλή βλακεία κυκλοφορεί εκεί έξω...

Leviathan είπε...

kalispera!!! :)