Η γενιά των 700

by 22:40 12 Φώναξαν
Με αφορμή το βλογκ g700 που μου έστειλε η Χρύσα. Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση... ποια ειναι η Γεννιά των 700;

Εγώ γιατί δεν ανήκω σε αυτή τη γενιά; Επειδή δεν έχω το πτυχίο του ΤΕΙ;
Δουλέυω όλο το χρόνο, δουλεύω από τη μέρα που έφυγα από τη σχολή, δουλεύω συνεχόμενα απο το 2003 με μικρά διαλύματα, έχω πάρει μόνο μία φορά ταμείο ανεργίας. Έχω στερηθεί φίλους και παρέες για να δουλέψω μακριά από το σπίτι μου και να αποκτήσω μια αξιοπρεπή προϋπηρεσία.

Ο διευθυντής μου θεωρεί στέλεχος, αλλά εγώ νιώθω δουλικό. Δουλεύω όλη μέρα από το πάσχα μέχρι τον Οκτώβριο και εξακολουθώ να παίρνω κάτω από 700. Αυτό βλογκ για πια γενιά μιλάει;

Η μόνη φορά που πείρα καλό μισθό ήταν στην προηγούμενη δουλειά. Εκεί μάλιστα και καλό μισθό και καλές συνθήκες και καλά ωράρια. Αλλά όπως κάθε Μάρθα Βούρτση και εγώ πάλι μαλακία έκανα και την έχασα εκείνη τη δουλειά. Ωστόσο σαν εκείνη τη δουλειά νόμιζα δεν θα υπάρχουν άλλες.

Αλλά βλέπω ότι τελικά ο μόνος μαλάκας που δεν πληρώνεται υπερωρίες και κανονικό μισθό τελικά εγώ είμαι και όλα αυτά επειδή δεν έχω το πτυχίο μου; Δηλαδή ένα άτομο που βγαίνει από το ΤΕΙ θα παίρνει καλύτερο μισθό από εμένα που έχω τόσο καλή προϋπηρεσία; Μάλιστα δηλαδή μονόδρομος πρέπει να πάρω το πτυχίο μου να γίνω και εγώ αυτή η γενιά των 700 που του φαίνεται λίγος ο μισθός, ενώ εγώ με τα 700 αυτά ευρώ θα λύσω το οικονομικό μου πρόβλημα.

Τραγικό. Η γενιά των 700 είναι για κλάματα γιατί και ο μισθός τους είναι καλός και μια αξιοπρεπή ζωή μπορούν να κάνουμε με αυτά τα χρήματα. Αλλά ο υπερκαταναλοτισμός τους δεν τους αφήνει. Τουλάχιστον έτσι πιστεύω. Το μόνο σίγουρο είναι ότι με 700 μισθό σπίτι δεν αγοράζεις.

τελικά με παίρνει από κάτω η όλη φάση και δεν πρέπει να το αφήσω. Έχασα την καλύτερη δουλειά που θα μπορούσα να έχω και νιώθω σαν να με παράτησε ο άνδρας της ζωής μου. Σαν κακομοίρα γκόμενα. I am so pathetic. Αηδιάζω με τον εαυτό μου.

Erisadesu

Developer

Ιερή Δούλη της Θεάς Καφροδίτης, το όνειρό της εινα να γίνει blogger, να ζήσει στην Ιαπωνία και να μάθει ορθογραφία

12 Φώναξαν:

tkouleris είπε...

Μα καλά αφού την βρήκες την δουλειά που σε ικανοποιούσε γιατι την παράτησες(εκτός αν δεν ήταν στο χέρι σου). Τελος πάντων ως κωλοπαιδο θα σου γαμήσω την ψυχολογία...και θα σου πω οτί θα είσαι σε όλη σου την ζωή σε αυτή την δουλεία με αυτόν τον άθλιο μισθό. Δεν θα παντρευτείς ποτέ και δεν θα κάνεις οικογένεια. Ουφ έβγαλα για άλλη μια φορά τον κακό εαυτό μου. Ελπίζω να με βρίσεις κι εσυ να νιώσω κι εγω καλύτερα. Αντε τώρα, πάω για ύπνο γιατί αυρίο έχει διάβασμα...μπας και πάρω το γαμω πτυχιο.

Neverlandean είπε...

Ε όχι ρε συ Λίζα, δε φτάνουν 700 ευρώ για νοίκι, βενζίνη, φως, νερό, τηλέφωνο, φαΐ. Μιλάμε για βασικές ανάγκες, ο υπερκαταναλωτισμός δεν παίζει ρόλο εδώ.

Όσο για την περίπτωσή σου έχεις δίκιο, αυτό το σκατόχαρτο σου καθορίζει τη ζωή. :S
Να δούμε πότε και αν θα το πάρω.

Erisadesu είπε...

Kourelis: και εσύ μια ζωή θα είσαι μέσα στα

Neverlandean, σ'αυτό ένα δίκιο το έχεις, εγώ ούτε αυτοκίνητο έχω, ούτε λογαριασμούς ούτε σπίτι. Αλλά φυσιολογικό με αυτό τον μισθό που παίρνω πως να πάω να μείνω μόνη μου.
Η αλήθεια ειναι οτι το καλοκαίρι που πληρώνω τους λογαριασμούς δεν την παλεύω.

Javatzis είπε...

Αν πάρεις το πτυχίο σου, πάντως, και με την προϋπηρεσία που έχεις θα μπορείς να απαιτήσεις να παίρνεις πάνω απο 700 ευρώ. Εγώ με πτυχίο αλλά χωρίς προυπηρεσία και αφαιρώντας ΤΕΒΕ και εφορία, είμα λίγο κάτω από 700 ευρώ.

tkouleris είπε...

Nai to kserw...an den parw to gamoptyxio mou pali sta skata tha eimai....Ton Zeu mou

Erisadesu είπε...

javtzis: ξέρεις που πουλάν έτοιμες πτυχιακές;

Thodoris: έτσι υποταγή στην θέα του μίσους.

alex.00 είπε...

Με εχει προβληματισει και μενα πολλες φορες αυτο το σκηνικο των 700 ευρω. Δηλαδη τι ζωη μπορεις να ξεκινησεις με 700 το μηνα? Η αληθεια ειναι οτι και μεις μπορει να καταναλωνουμε αρκετα αλλα ακομα και να τα μειωσουμε, ειναι αρκετα ζορικα με 700 ευρω. Γαμω τη βιοπαλη μου γαμω....

Wrong Guy είπε...

Η γελοιότητα της Ελλάδας σε όλο το μεγαλείο της.

FuSmOKer είπε...

Erisabetsu δεν ξέρω αν μένεις μόνη σου αλλά 700 ευρώ δεν σε φτάνουν ούτε για να κλάσεις..
Και δεν είμαι καθόλου υπερκαταναλωτικός αλλά μόνο νοίκι, βενζίνη και λογαριασμούς να βάλεις, να τα 700.

Για να μιλήσω και λίγο σοβαρά τώρα, η προυπηρεσία μετράει μακράν περισσότερο από τα πτυχία (και να είσαι άπειρη). Αλλά εξαρτάται και από το αντικείμενο.

Το θέμα Erisabetsu είναι ότι πρέπει να πατάς πόδι εκεί που σε παίρνει για να μην σου φέρονται σαν δουλικό όπως λες. Και να βρεις αυτό που είσαι πολύ καλή και να το εκμεταλευτείς.

Μην το λάβεις σαν συμβουλή. Δεν νομίζω πως είμαι σε θέση να δίνω συμβουλές απλά αν θες take it in mind.

Erisadesu είπε...

fusmoker, δεν φθάνουν τα ρημάδια τελικά, τις πάγιες ανάγκες για μετακίνηση δεν τις υπολόγισα, αφού ούτε εγώ έχω αυτοκίνητο. δεν μένω μόνη αλλιώς θα είχα σκεφτεί αυτές τις παραμέτρους, και όποτε έμενα μόνη δεν είχα ενοικιο να πληρώνω ή λογαριασμούς. Τελικά δεν τα υπολόγισα και τόσο καλά. απλά σκέφθηκα και μίλησα για τον υπερκατανολοτισμό πριν σκεφτώ τα βασικά έξοδα.

Ανώνυμος είπε...

Πόσοι από εσάς καπνίζετε ή πίνετε σε καφέ-μπαρ;;;

180 Ευρώ έφυγαν ήδή.

Και με 200 Ευρώ νοίκι ακόμη και σε σπίτι 40 τ.μ εγώ ευχαρίστως να έμενα. Θα έκανα βέβαια μόνο μου τη σκούπα/μάπα (που λέγαμε στο Στρατό)/

Erisadesu είπε...

ε ναι δεν έχεις και άδικο, άλλη φορά γράφε το όνομα σου σε παρακαλώ.