Ήχοι και Χρώματα 2015

by 22:36 2 Φώναξαν


Ήθελα να κάνω ένα ανάλογο με εκείνο που έκανα για το 2013, αλλά σκέφτηκα πως φέτος ενώ υπήρξε μεγάλος αριθμός τραγουδιών από την Κορεάτικη σκηνή, άκουσα περισσότερη jrock από κάθε άλλη φορά.  Όταν ξεκίνησα πριν 10 χρόνια να βλέπω anime σύντομα κατάλαβα πως εγώ και η Ιαπωνική μουσική σκηνή θα παραμείνουμε δύο φίλοι μακρινοί. Καθώς η jpop με άφηνε αδιάφορη, η Visual key μου έφερνε αναγούλα και η ροκ απλά είχε κακούς τραγουδιστές. ΄

Όμως κάτι άλλαξε τον τελευταίο καιρό στην Ιαπωνία. το Hip Hop άρχισε σιγά σιγά να εμφανίζεται και η Indie σκηνή της Ιαπωνίας απογειώθηκε. Έτσι αντί  να γράψω για τα 10 τραγούδια που άκουσα περισσότερο από την Κορεάτικη σκηνή λέω να σας παρουσιάσω ένα top 10 Ιαπωνικών συγκροτημάτων που κέρδισαν την προσοχή μου για το 2015 εντάξ και το 2014
Αρχίζω ανάποδα ...από κάτω προς τα πάνω γιατί και οι Ιάπωνες ανάποδοι είναι.

10. Fredericα: Ένα συγκρότημα από το Kobe της Ιαπωνίας, ναι απο εκεί που έρχεται το Kobe Beef και από εκεί πήρε το όνομα το ο Kobe Bryant. Λοιπόν αυτούς τους βάζω στη 10η θέση γιατί τους ανακάλυψα σχετικά πρόσφατα και δεν τους ξέρω τόσο καλά. Ωστόσο ταιριάζει με τα ακούσματα μου. Είπαμε είναι η εποχή της αναγέννησης της Ιαπωνικής σκηνής και αυτό το γκρουπ από το Kansai μου ταιριάζουν. Νομίζω μου ταιριάζει η Kansai...αν σκεφτείς πως για κάποια στιγμή μου άρεσαν μερικά τραγούδια των Kanjani8

Frederic - Oddloop  "I don't Like the night without dancing"

9. Charisma.Com : ή όπως λέμε έρωτας με τη πρώτη ματιά...ή άκουσμα. Αν είδατε το προηγούμενο βίντεο αμέσως θα καταλάβετε πως έχω  θέμα με τις γυναίκες που χορεύουν παράξενα...Οι Charisma.com είναι ένα  electro/rap ντουέτο, αποτελούμενο από την MC Itsuka και την DJ Gonchi. Γράφουν οι ίδιες τη μουσική τους, λίγο πιο διαφορετικές από την λίστα μας, περπατάν με το ένα πόδι στην Ιαπωνική ποπ και την Ιαπωνική dance. Αποτέλεσμα περίεργο και οι ίδιες με τις σκατόφατσες  που παίρνουν στα βίντεο τους δεν βοηθάν και πολύ αυτούς που δεν έχουν και πολύ επαφή με την Ιαπωνία. Εγώ τις λατρεύω πάντως. Έγιναν διάσημε με το George το οποίο δεν μπορώ να το βρω..οπότε ας σας βάλω ένα σπαστικό τραγούδι χαρακτηριστικό δείγμα της δουλειάς τους

Charisma.com -  イイナヅケブル τι δεν κατάλαβες;
Οι πιο εξοικειωμένοι στο χώρο θα βρουν το συγκρότημα που
κρύβετε ανάμεσα στους μαθητές στο παρασκήνιο;

8. Sekai No Owari: Το τέλος του κόσμου....ένα συγκρότημα απομίμηση όπως μου αρέσει να το λέω γιατί θυμίζει πάρα πολύ Owl City ... λόγο των ηλεκτρονικών φωνητικών και του synthesizer ...and you can't ignore my synthesizer. Το ξέρουν και οι ίδιοι γι'αυτό έκαναν και συνεργασία. Τέλος πάντων, εμένα μου αρέσουν. Α ναι ο τύπος με τη μάσκα κλόουν έτσι είναι πάντα...δεν θα είναι το μόνο συγκρότημα απομίμηση της λίστας αλλά ούτε το μόνο με μάσκοφορεμένο μέλος..Δεν ξέρω πιο τραγούδι να πρωτοβάλω...ας βάλω αυτό:

Sekai no Owari - RPG
άργησα να τους ανακαλύψω λίγο...αυτούς

7. Sacanaction: Ψαρενέργεια...Το youtube ευτυχώς βοηθάει μερικές φορές και τα επόμενα συγκροτήματα τα βρήκα όλα μαζί. Έτσι και τα ψαροενεργητικά παιδιά ήρθαν στη ζωή μου χάρη σε ένα gifaki στο internet που με οδήγησε σε ένα βίντεο στο youtube Και από εκεί να βρω ένα συγκρότημα που επιτέλους ο τραγουδιστής είχε ίδια ηλικία με εμένα και είχε ένα δικό του στυλ τραγουδιού που με κέρδισε για κάποιο λόγο.. απο εκεί και πέρα βρήκα και όλους τους υπόλοιπους από τις προτάσεις του youσωλήνα.

Sacanaction - Yoru no Odoriko / night dancer
Άνετα Άνετα ...

6. Την 6η θέση την αφήνω κενή...γιατί δεν θυμάμαι το όνομα του συγκροτήματος αλλά ούτε το τραγούδι, θυμάμαι οτι τραγουδούσαν στα Αγγλικά, πως ήταν καύλες και πως το συγκρότημα δημιουργήθηκε από παραγωγούς κάτω από πλήρη μυστικότητα...και γι' αυτό δεν έχει όνομα...και δεν το βρίσκω...ΣΚΑΤΑ..δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό θα σας εξηγήσω παρακάτω.

5. Gesu no kiwami otome & Indigo la End...εδώ ισοβαθμούν αυτά τα συγκροτήματα γιατί έχουν τον ίδιο τραγουδιστή. Οι Gessu no Kiwami Otome έφεραν την επανάσταση φέτος και ήταν αυτοί που ηγήθηκαν στην άνοδο των συγκροτημάτων στην Ιαπωνία. Το 2015 ήταν η χρονιά τους. Εμείς ελπίζουμε μόνο το σκάνδαλο που ξέσπασε με τον τραγουδιστή τους να μη τους καταστρέψει την καριέρα και κυρίως την καριέρα της Becky. Θυμάστε την Becky; Πως να ξεχάσετε την Ιαπωνέζα που μίλησε Ελλνικά στο Stand Up. Ε τα έφτιαξε μαζί με τον τραγουδιστή, ο οποίος πέρα από άσχημος είναι και παντρεμένος και τους έπιασαν οι παπαράτσι...τρελό σκάνδαλο τι να σου πω (Ειρωνεία)


Gesu no kiwami otome -  watashi igai watashi janai no
Μαλάκα κοίτα φάτσα εραστή....

4. Kanaboon: Το 2015 ήταν μια καλή χρονιά και για τους kanaboon. Προσωπικά δεν ξέρω τίποτα γι αυτούς και τώρα βαριέμαι να ψάχνω αλλά το παρακάτω τραγούδι το έλιωσα.
Kanaboon - naimononedari
"kira kira kira boku no kokoro"

3. Man with a Mission : Σας είπα...θα υπάρξουν και άλλοι μασκοφορεμένα μέλη συγκροτήματος...αυτή τη φορά είναι όλοι με μάσκες και ένας θεός ξέρει γιατί..είμαι σίγουρη δηλαδή επειδή είναι όλοι ξένοι...ή και όχι...σταμάτησα να ψάχνω αιτία στις πράξεις των Ιαπώνων όταν άρχισα να μαθαίνω τη γραμματική τους. Παίζουν γαμάτη ροκ και είναι ίσως οι πιο "άγριοι" της λίστας. Πάλι δεν ξέρω ποιο τραγούδι  να βάλω...


2. [Alexandros]: Ναι, στη 2η θέση βρίσκεται ένα Ιαπωνικό συγκρότημα με Ελληνικό όνομα. Αυτούς τους είχα βρει απο καιρό, αλλά επειδή σας είπα τα συγκροτήματα της Ιαπωνίας χάνονται και εμφανίζονται τους έχασα. Μου είχαν κάνει εντύπωση επειδή ο τραγουδιστή τραγουδούσε πολύ καλά στα Αγγλικά. Ωστόσο το συγκρότημα έφαγε μήνυση από την Γαλλική κυβέρνηση και άλλαξε το όνομα του από Champagne σε Alexandros ...γιατί βλέπεται το Champagne είναι όνομα προστατευόμενης προέλευσης...έτσι τους έχασα και μετά τσουπ τους βρήκα με Ελληνικό όνομα.

[Alexandrows] - Waitress Waitress 

Λοιπόν πριν γράψω για το νούμερο ένα Ιαπωνικό συγκρότημα όλου του κόσμου να κάνω ειδκή αναφορά για τις FEMM, electro/rap ντουέτο από δύο πλαστικές κούκλες κατασκόπους, θυμίζουν Nicki Minaj με Rihana...ναι...το απομίμηση συγκρότημα My firs story, εδώ τραγουδάει ο αδερφό του τραγουδιστή από το συγκρότημα που βρίσκεται στη 1η θέση, το στυλ των συγκροτημάτων είναι εντελώς ίδιο. Ωστόσο οι My first story Καταφέρνουν να σε κερδίζουν παρόλη την ξεκάθαρη αντιγραφή...μέχρι και οι φωνές τοςυ ίδιες είναι..και φυσικά τους Spy Air που και αυτοί μου θυμίζουν το συγκρότημα της πρώτης θέσης και μάλιστα το youtube ξεδιάντροπα τους βάζει δίπλα δίπλα σε παρόμοιες πόζες. Τους αγαπάμε ωστόσο και τους δύο γιατί μας θυμίζουν τους: 

1. ONE OK ROCK... Το συγκρότημα που δεν σταμάτησα να ακούω από τη στιγμή που το ανακάλυψα...για χάρη του έγινα 15 ξανά και κόλλησα αφίσες, έκλαψα που έχασα 2 φορές την τουρνέ τους στην Ευρώπη. Το συγκρότημα που μ' έκανε να θέλω να γράψω ολόκληρο σενάριο και να το στείλω στην Ιαπωνία για να γίνει ταινία με αυτούς πρωταγωνιστές...μου πέρασε μετά από κανα εξάμηνο...απλά έχω θέματα...θα ήθελα να βάλω όλη την δισκογραφία τους εδώ μέσα...αλλά προς το παρών ας βάλω ένα τραγούδι τους.

One Ok Rock - Give me a Reason

Αυτό ήταν...το 2015 ήταν γεμάτο Ιαπωνική Μουσική, rock και hip hop. Ποιος θα το  περίμενε πως επιτέλους θα έβρισκα ήχους να μου αρέσουν στην Ιαπωνία. Ανυπομονώ να δω τι θα μου φέρει το 2016. Γενικά μουσικά ήταν μια πολύ καλή χρονιά για τα γούστα και τα ακούσματα μου.

Erisadesu

Developer

Ιερή Δούλη της Θεάς Καφροδίτης, το όνειρό της εινα να γίνει blogger, να ζήσει στην Ιαπωνία και να μάθει ορθογραφία

2 Φώναξαν:

Jim P είπε...

Ευχαριστώ για την ακουστική διέγερση, χρειάζεται συχνά πυκνά μια ηχητική αλλαγή από τις αμερικανιές που ακούμε καθημερινά.

Erisadesu είπε...

ωχ... είχα πολύ καιρό να δω comment σε αυτό το blog και δεν ξέρω πως να το διαχειριστώ τώρα.
Τζιμάκο μου ελπίζω να σου άρεσαν. Αν και νομίζω τα περισσότερα ακούγονται ίδια μεταξύ τους.