Νέες μανούλες

by 19:36 0 Φώναξαν
Ναι είμαι στην ηλικία που θα έπρεπε να είμαι μητέρα και είμαι στην ηλικία που όλες μου οι φίλες (αλλά και οι φίλοι) είναι μητέρες.  Όλες βρίσκονται σ'εκείνη την ωραία φάση που τα μωρά πλέον γίνονται παιδιά και νέα προβλήματα έρχονται στην καθημερινότητα της οικογένειας.

Photo by Marissa Price on Unsplash

Κάθε φίλη μου έχει αντιμετωπίσει διαφορετικά τη μητρότητα και μπορώ αρκετά περήφανα να πω, πως τα καταφέρνουν πολύ καλά. Μόνο μία βλέπω να έχει φρικάρει και να κοιτάει γύρω της σαν εκείνο το μιμίδιο του Travolta από το pulp fiction. Ωστόσο η αντίδραση της μου φαίνεται φυσιολογική και έχω απαίτηση από όλες τις μητέρες να φρικάρουν και να μη ξέρουν τι κάνουν.

Εκεί έξω υπάρχουν πολλά είδη μανούλας, το Facebook και τα Social Media μας έχουν δώσει μια πολύ εικόνα του τι συμβαίνει, ενώ μέσα από τη διάσημη πλέον Σελίδα Μανούλες του Facebook είδαμε πως είναι πολύ εύκολο να κάνεις παιδί, αλλά αρκετά δύσκολο να γίνεις Μητέρα.

Πάντα ήθελα να κάνω παιδιά, δεν ξέρω αν είμαι έτοιμη να γίνω μητέρα, αλλά ξέρω με σιγουριά πως κανένας δεν είναι έτοιμος να γίνει γονιός. Η δική μου συμβουλή στο όλο θέμα μητρότητας είναι, κορίτσια ηρεμήστε, μη προσπαθείτε να γίνετε σαν τις  μητέρες σας. Έχουμε όλες θεοποιήσει τις μάνες μας και ξεχνάμε πως και αυτές δεν ήξεραν τι έκαναν, όλα πάνω στο κεφάλι μας το δοκίμαζαν. Μη κοιτάτε τις μάνες στο Facebook που όλα φαίνονται να είναι τέλεια στο σπίτι τους. Αυτές όλες οι πετυχημένες νέες μητέρες περνάνε περισσότερο χρόνο στα Social Media από ότι στην οικογένειά τους.

Είναι αδύνατον να τα ισορροπήσετε όλα και να τα κάνετε όλα τέλεια. Μην αγχώνεστε! Ηρεμήστε....
και να ξέρετε η έλλειψη ύπνου θα συνεχιστεί. Το μόνο που μπορείτε να κάνετε είναι υπομονή. Κάποια στιγμή όλα θα βρουν το δρόμο τους! Υπομονή. Δεν είναι μόνο το δικό σας παιδί εκεί έξω που δε λέει το Ρο, δεν είναι μόνο το δικό σας πρωτότοκο που δεν σας ακούει.

Δεν πειράζει αν δεν είστε τέλεια νοικοκυρά, ερωμένη, υπάλληλος. Κάτι πρέπει να αφήσετε πίσω. Ηρεμήστε. Μη νιώθετε βλάκας που κλαίτε πάνω από το χυμένο γάλα, γιατί το κωλογαμημένο κουβερτάκι έχει διπλώσει στη γωνία και δεν μπαίνει στη θέση του. Κλάψτε, ξεσπάστε και αφήστε τις ορμόνες να γεμίσουν το δωμάτιο. Μερικές φορές το μόνο που χρειάζεστε είναι αυτό.

Δεν χρειάζεται να είστε οι καλύτερες μάνες. Εσείς αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να δώσετε όσο δυνατόν καλύτερη καθοδήγηση μπορείτε, να φτιάξετε ένα πλάσμα που θα πατάει στα πόδια του, που θα νιώθει αυτοπεποίθηση, που να του αρέσει να ζει, να αγαπά, να μαθαίνει. Προσπαθήστε να φτιάξετε τους πολίτες του μέλλοντος, ενός μέλλοντος που θα θέλατε να ζήσετε. Φτιάξτε υπεύθυνους και καλούς πολίτες. Πως θα γίνει αυτό; Δεν υπάρχει συνταγή και σίγουρα δεν υπάρχει συνταγή επιτυχίας.


Photo by Bruno Nascimento on Unsplash
Λάθη θα γίνουν και σύντομα θα έρθει η εφηβεία που θα γκρεμίσει όλα αυτά που θέλατε να φτιάξετε. Γι' αυτό απλά προσπαθήστε όσο καλύτερα μπορείτε. Η καλύτερη λοιπόν συμβουλή που έχω να δώσω σε όλες τις νέες μητέρες είναι, κάνετε ο,τι κάνετε με Αγάπη. Τα παιδιά θέλουν αγάπη για να μεγαλώσουν, να μαθαίνουν να αγαπάνε και να μοιράζονται αυτή την Αγάπη.

Θυμίζω, καμία μητέρα δεν είναι τέλεια, δεν μπορούμε να είμαστε τέλειες. Γιατί ο,τι και να γίνει θα έρθει η Εφηβεία και θα τα κάνει όλα πουτάνα. Ηρεμήστε όλα θα πάνε καλά, κάθε ηλικία φέρνει μαζί της νέα προβλήματα, νέες περιπέτειες, χαλαρώστε και απολαύστε τη διαδρομή.

Erisadesu

Developer

Ιερή Δούλη της Θεάς Καφροδίτης, το όνειρό της εινα να γίνει blogger, να ζήσει στην Ιαπωνία και να μάθει ορθογραφία