Αναζητώντας τη Σεούλ

by 21:58 0 Φώναξαν
Παραμονές της προβολή της ταινίας "Crazy Rich Asian" μιας αμερικάνικης ταινίας μόνο με cast ασιατικής καταγωγής, σκέφτηκα πως ήρθε ο καιρός να δω την ταινία "Seoul Searching"  με τον Justin Chon.

Σε μια προσπάθεια οι Κορεάτες να προσεγγίσουν τα παιδιά των Κορεατών μεταναστών, τη δεκαετία του 80, έφτιαξαν ειδικές κατασκηνώσεις το καλοκαίρι. Εκεί λοιπόν ερχόντουσαν παιδιά από όλο το κόσμο για να μάθουν την Κορέα, τη γλώσσα και τις παραδόσεις τους. Ο σκηνοθέτης της ταινίας μας μεταφέρει τις εμπειρίες τους από τη δική του συμμετοχή σ' αυτήν την κατασκήνωση.

Μια υπέροχη coming of age ταινία, με cast από γνωστούς ηθοποιούς της Αμερικής όπως ο Justin Chon (Twilight Saga, 21 and over, B.G.A) μέχρι διάσημες ΑφροΙαπωνοΚορεάτισσα τραγουδίστρια την Crystal Kay

Seoul Searching λοιπόν γιατί η λέξη Seoul διαβάζετε όπως η λέξη Soul και έτσι γίνεται ένα διασκεδαστικό παιχνίδι λέξεων που παίζει με την αναζήτηση της ψυχής αλλά και της ίδιας της πόλης.



Ας ρίξουμε μια ματιά στο σενάριο λοιπόν, 40ρηδες Ασιάτες ηθοποιοί φτάνουν στην Κορέα από όλο τον κόσμο, για να πείσουν τον θεατή ότι είναι Κορεάτικης καταγωγής έφηβοι. το μακρινό έτος 1986. Έτσι στο Αεροδρόμιο φτάνουν όλα τα είδη εφήβων της εποχής και μέσα από ένα πάρτυ ξεκινάει μια υπέροχη ιστορία ενηλικίωσης που φέρνουν τα παιδιά ένα βήμα κοντινότερα στην ενηλικίωση αλλά και στους γονείς τους. Στην ταινία θίγονται θέματα τις εποχής όπως η υιοθεσία χιλιάδων παιδιών της Κορέας στο εξωτερικό, οι σχέσεις των παιδιών με τους γονείς, η θέση της γυναίκας στην κορεάτικη κοινωνία, η μετανάστευση, η πίεση που ασκούν οι γονείς στα παιδιά τους αλλά και ζητήματα όπως εθνικά στερεότυπα και ο διχασμός που έφερε η διαίρεση της Κορεάς. Μια ωραία σκηνή της ταινίας είναι όταν οι νεαροί συναντούν επίσης νεαρούς Ιάπωνες και πάνω στη νιότη τους αρχίζουν και μαλώνουν μεταξύ τους.

Η ταινία σου αφήνει μια ωραία αίσθηση στο στόμα όταν ολοκληρώνεται και ο θεατής πιάνει τον εαυτό του να χαμογελάει, γιατί ξέρει οτι τα εφηβικά προβλήματα είναι το ίδιο κοινά σε όλους. Ξέχασα να αναφέρω πως όλη η ταινία είναι στα Αγγλικά και κουβαλάει λίγο από την τρέλα των 80s.

Στις κατασκηνώσεις αυτές ξεκίνησαν πολλά παιδιά που σήμερα είναι διάσημα στη Νότιο Κορέας ως καλλιτέχνες και τελικά αυτές έπαψαν να λειτουργούν γιατί το τοπικό προσωπικό δεν μπορούσε να τα βγάλει καθόλου πέρα με τα ατίθασα παιδιά που ερχόντουσαν από το εξωτερικό.

Ίσως επειδή πάντα ήθελα να πάω κατασκήνωση με παιδιά της ηλικίας μου, αυτή η ταινία να μου άρεσε λίγο παραπάνω. Ίσως επειδή πρώτη φορά είδα Ασιάτες από Γερμανία, Μεξικό, Γαλλία μου φάνηκε πολύ παράξενο αυτό το διεθνές Ασιατικό Cast. Ελπίζω να την αγκαλιάσετε όπως εγώ και επίσης από την επόμενη εβδομάδα να ψάξετε και εσείς να δείτε τη Νέα ταινία  "Crazy Rich Asians" ή όπως θα λέγαμε εμείς "My big fat Asian Wedding" η οποία φθάνει στους κινηματογράφους της Αμερική στις 15 Αυγούστου. Βρείτε το trailer εδώ:


ναι, ναι παίζει και η Awkafina από το Ocean's 8, o θεούλης από το Community/hangover και φυσικά η Τζένη Μποντ...σκηνοθέτης...αυτός που έκανε τα transformer Jon M. Chu

Erisadesu

Developer

Ιερή Δούλη της Θεάς Καφροδίτης, το όνειρό της εινα να γίνει blogger, να ζήσει στην Ιαπωνία και να μάθει ορθογραφία