H Jain έφερε το καλοκαίρι.

by 18:36 0 Φώναξαν

Γύρισε η Jain και γέμισε φως στις καρδιές μας, χρώματα στο καλοκαίρι μας και μουσική στη ζωή μας. Με το χαμόγελο, τη φρεσκάδα και τους διαφορετικούς ρυθμούς της η Jain έφερε το καλοκαίρι.

Jain - Alright

Τη Jain μας την σύστησε από την Κολωνία η Νεκρή Νύφη, από το πρώτο άκουσμα ήξερες πως αυτό το κοριτσάκι από την Γαλλία θα γεμίσει φως της ζωή σου. Δεν ξέρω αν φταίει το μικρό της ηλικίας, της το χαμόγελο της, ο ρυθμός ή η Neon Ethic αισθητική της. Αλλά αυτό το μικρό πλάσμα από το Παρίσι μου έχει πάρει τα μυαλά. Τη βλέπω και γεμίζω αισιοδοξία, γεμίζω ρυθμούς γεμίζω αναμνήσεις από ταξίδια που δεν έχω κάνει ακόμη.

Μπαίνοντας στη επίσημη σελίδα της Jain  θα διαβάσετε ένα κείμενο που γράφει: "Χρειάζεται μόνο λίγα δευτερόλεπτα ακούσματος της Jain για να κταλάβετε οτι έχετε συναντήσει κάποιον ξεχωριστό. Διαλέξτε οποιοδήποτε τραγούδι .... και το αποτελέσμα θα είναι το ίδιο, θα μείνετε άφωνοι, θα αποσβολώθηται και θα χαμογελάσετε...


Jain 0 Dynabeat



Μα αλήθεια, πως μπορείς να μη χαμογελάσεις οταν βλέπεις το φρέσκο και γεμάτο καλοσύνη πρόσωπο. Όταν τη βλέπεις με διαφορετική χάρη να χορεύει στους ρυθμούς που ή ίδια δημιούργησε. Αλλά αρκετά με τις γραφικές περιγραφές. Η Jain μας έρχεται από τη Γαλλία, όμως η ίδια έχει ταξιδέψει σ'όλο τον κόσμο, γι'αυτό και τα ακούσματα της είναι επηρεασμένα από όλα τα μέρη που έχει ζήσει, αλλά και από όλα τα είδη μουσικής που έχει ακούσει. 

 
Jain - Makeba

Δεν ξέρω αν τα τραγούδια της έπαιξαν καθόλου στους Ελληνικούς σταθμούς, καθώς έχω απομακρυνθεί από αυτό το σπορ τελευταία, ωστόσο αυτό που ξέρω είναι πως γέμισε το youtube και η Ευρώπη με τους ήχους της. Οι περισσότεροι που ξέρω πως την ακούν βρίσκονται στην Ευρώπη με μια μικρή εξαίρεση μερικούς στον Καναδα. Μπορεί για εμάς η εμφάνιση της με το πρώτο άλμπουμ της να ήταν ξαφνική, γι'αυτήν όμως ήταν μια διαδικασία που της πήρε 7 χρόνια. Γι'αυτό και φυσικά έκανε ένα χρόνο να εμφανισθεί ξανά μπροστά μας, καθώς ήθελε να φτιάξει κάτι εξίσου καλό. 
Βέβαια όλο αυτό το καιρό δεν σταμάτησε να ταξιδεύει και να κάνει συναυλίες. 

Jain - Come 


Μ'έχουν ενθουσιάσει τόσα πράγματα σ'αυτή την τραγουδίστρια, ανάμεσα σ'αυτά είναι και ο σεβασμός που δείχνει στην Αφρικανική μουσική και στο υπέροχο τραγούδι που έγραψε για την  Μίριαμ Μακέμπα, την Μητέρα Αφρική, μας έκανε να ψάξουμε, να μάθουμε και να διδαχθούμε την Ιστορία της Αφρικής, την Ιστορία της ίδιας της Μακεμπα.

Σε μια Ευρώπη γεμάτη με μουσικές επηρεασμένες απο την Αμερική, η Jain ήρθε γεμάτη γνώσεις, γεμάτη σεβασμό και γέμισε την ήπειρο με το εκλεπτυσμένο της στυλ και τα ιδιαίτερα πραγματικά ακούσματα.

Πραγματικά περιμένω πολλά από την Jain, ελπίζω να συνεχίσει έτσι, γιατί θυμάμαι ακόμη μια νεαρή τραγουδίστρια που με γέμισε ελπίδες για την Ευρωπαϊκή σκηνή και μετά με άφησε μόνη μου να περιμένω.


La Roux - Bulletproof



Bienvenue sur la vie avec Jain.

Erisadesu

Developer

Ιερή Δούλη της Θεάς Καφροδίτης, το όνειρό της εινα να γίνει blogger, να ζήσει στην Ιαπωνία και να μάθει ορθογραφία