The 5tory of the 5ecret 5tar 5ystem

by 15:16 13 Φώναξαν
SoS Απήχθη το πιο δημοφιλείς συγκρότημα του πλανήτη!!!
"Αυτόπτες μάρτυρες δηλώνουν ότι απήχθησαν από περιπλανητικούς. Το άγνωστης ταυτότητας ιπτάμενο αντικείμενο έφυγε μαζί τους προς άλλους γαλαξίες. Ο πλανήτης είναι τρομοκρατημένος. Όλοι απαιτούν την επιστροφή του συγκροτήματος και την παραδειγματική τιμωρία των απαγωγέων. Η επιστροφή του συγκροτήματος στον πλανήτη μας έχει χαρακτηριστεί σαν αποστολή υψίστης σημασίας. "



Κάπως έτσι έγινε, ένας φιλόδοξος γήινος επιχειρηματίας προς αναζήτηση του εύκολου κέρδους απαγάγει μια τετραμελής μπάντα από έναν γειτονικό γαλαξία. Τους φέρνει στην Γη και εκμεταλλεύεται την επιτυχία τους. Το συγκρότημα έχει υποστεί πλύση εγκεφάλου και δεν συνειδητοποιεί τι συμβαίνει... Σύντομα όμως όλα αλλάζουν....

Δεν είναι ακόμη ένα review, θέλω να παρουσιάσω τα anime που μου αρέσουν με το δικό μου τρόπο.

Το 2003 εμφανίζονται οι Daft Punk μετά από ένα μικρό διάστημα δισκογραφικής παύσης. Το συγκρότημα ήταν ήδη γνωστό από παλαιότερες επιτυχίες και από την ιδιοτροπία τους να κρύβουν τα πρόσωπά τους και να μην εμφανίζονται οι ίδιοι στα video clip τους.
Μου άρεσε η μουσική τους ωστόσο νόμιζα ότι ήταν Αμερικάνοι. Εκείνη η εποχή ήταν η αρχή για την Γαλλική House. Έτσι το 2003 όταν εμφανίστηκαν ανανεωμένοι έκαναν μεγάλη εντύπωση, τα τραγούδια του δίσκου Disοvery παιζόντουσαν παντού. Ήταν αναπόφευκτο να μην πέσει το μάτι μου στα video clip τους.

Τα video clip ήταν μια ταινία anime σπασμένη σε επεισόδια με βάση τα τραγούδια τους, εκείνη την εποχή δεν ήξερα και πολλά από τα anime αλλά αμέσως κατάλαβα (δεν ήταν και πολύ δύσκολο) ότι από το σχέδιο τους έμοιαζε με αυτό του Capten Harlock .


Τελικά δεν έπεσα και πολύ έξω. Κυρίες μου σας παρουσιάζω την ταινία "Interstella 5555" δημιουργία των Daft Punk και του άρχοντα Leiji Matsumoto γνωστό στην Ελλάδα από το anime Capten Harlock (παιζόταν στην Ετ3 αν δεν κάνω λάθος). Αυτό που κάνει ξεχωριστό αυτό το anime για μένα είναι ο συνδυασμός μουσικής που με χαλαρώνει παρέα με το σχέδιο του Matsumoto που μου θυμίζει τα παιδικά μου χρόνια. Σε εκείνη την περίοδο της ζωής μου είχα χάσει κάθε επαφή με την αγάπη μου για την Ιαπωνία και τα anime, όμως αυτοί μου το θύμισαν. Ξεχωριστό στοιχείο γενικότερα γι αυτό το anime είναι ότι δεν υπάρχουν διάλογοι, όλη η ιστορία εξελίσσεται χωρίς διαλόγους και μόνο με την συντροφιά της μουσικής των Daft Punk. Κάθε συναίσθημα κάθε σκηνή πλαισιώνεται από ένα τραγούδι τους, γι αυτό και ήταν εύκολο να σπαστεί σε μικρά κομμάτια και να γίνει video clip.

To Interstella 5555 είναι η οπτικοποίηση του μουσικού album των Daft Punk

Νομίζω το παραπάνω σχόλιο της Wikipedia δεν θα μπορούσε να ήταν περισσότερο εύστοχο.
Ακόμη και αν δεν σας αρέσει αυτού του είδους η μουσική, ακόμη και αν δεν σας αρέσουν τα anime είμαι σίγουρη ότι αυτή η ταινία θα σας αρέσει. Σίγουρα θα κερδίσει το ενδιαφέρον σας. Είναι αρκετά ρομαντική για εμάς τις γυναίκες, όχι τόσο βίαιη αλλά αρκετά περιπετειώδης για τους άντρες και φυσικά αρκετά gay για όλους μας. Μου αρέσει πολύ όπως καταλαβαίνεται και ήταν αυτό που με έκανε να αρχίσω επιτέλους σ' αυτή την ηλικία να ασχολούμαι με τα anime.

Ξέρω ότι για τους περισσότερους σας όλα αυτά σας φαντάζουν παιδικά, πραγματικά όμως πιο παιδάκι θα μπορούσε να παρακολουθήσει το παραπάνω αριστούργημα και να νιώσει όλα αυτά που θα νιώσει όποιος το δει για πρώτη φορά.

Κλείνοντας.. μπείτε στον κόπο να κλικάρετε πάνω στα λινκ και να διαβάσετε αυτά που γράφουν. Θα χαρώ πολύ να μάθω αν την είδατε την ταινία αυτή.

 
Κυρίες και κύριοι με σειρά εμφάνισης μια μικρή δόση από το Interstella 5555

btw έτσι χτυπάει το κινητό μου:
Daft Punk : One more Time




Daft Punk : Harder better faster stronger
 


Daft Punk : Digital Love




εντάξει θα μπορούσα να βάλω όλη την ταινία αλλά ποιο το νόημα?



Erisadesu

Developer

Ιερή Δούλη της Θεάς Καφροδίτης, το όνειρό της εινα να γίνει blogger, να ζήσει στην Ιαπωνία και να μάθει ορθογραφία

13 Φώναξαν:

Dannossiel είπε...

m aresoun oi daft punk!xaroumeni mousiki gia olous!kai opos eipes esu arketa gay!lol
kai ta sxedia einai polu omorfa.
aggixes tin teleiotita!!!

Geo είπε...

Ακόμη ένα δείγμα μείξης μουσικής και anime με αποτέλεσμα που θα μπορούσε να ήταν μια αυτόνομή ταινία. Μετά το On Your Mark του Miyazaki τα βίντεο που συνοδεύουν τους daft punk είναι τα δεύτερα αγαπημένα μου.

Erisadesu είπε...

όχι βορέας είναι μια αυτόνομη ταινία με μουσική δεν είναι video clips νόμιζα οτι στο post Μου το γράφω ξεκάθαρα οτι μιλάω για μία ταινία με μουσική. το on your mark είναι απλά ένα 6λεπτο video. ενώ το Interstella είναι ταινία - musical.

alex.00 είπε...

Tην ηξερα την ταινια αλλα δεν ειχα ιδεα για τη σχεση με daft punk! Παω αμεσως να την κατεβασω!

p.s. Nα θυμισω ενα κορυφαιο κομματι τους που ειχε και τρομερο video clip ετσι για θυμομαστε λιγο τα παλια? Revolution 909.

Geo είπε...

Ναι, το ανέφερες ξεκάθαρα ως ταινία. Εγώ όμως το θεωρώ βιντεοκλίπ. Το interstella δημιουργήθηκε μόνο για να αποτελεί οπτική συνοδεία των τραγουδιών του συγκροτήματος. Δεν ήταν ταινία που χρησιμοποιήθηκε αργότερα στο βιντεοκλίπ. Ναι, έχει συνοχή, ιστορία και σενάριο αλλά αυτό δεν το κάνει αυτόματα ταινία ή μιούζικαλ. Αν ήταν έτσι το κάθε βιντεοκλίπ που δεν έχει απλώς 3 ξανθιές να χτυπιούνται πάνω κάτω στον χορό και παρουσιάζει μια ιστορία θα το βαφτίζαμε μιούζικαλ. Εξάλλου και άλλοι καλλιτέχνες έχουν βιντεοκλίπ που αν τα βάλει κάποιος στην σειρά φαίνεται να έχουν μια ιστορία αλλά και πάλι δεν τα χαρακτηρίζουν ταινίες. Για αυτό θεωρώ πως και το Intestella όπως και το on your mark είναι το ίδιο πράγμα. Βιντεοκλίπ συγκροτημάτων που ανέθεσαν την δημιουργία τους σε διάσημους και καταξιωμένους σκηνοθέτες/δημιουργούς και στούντιο παραγωγής anime με τον Matsumoto & Toei για το πρώτο και τον Miyazaki & Ghibli για το δευτερο. Η διαφορά είναι πως το interstella είναι ανεπτυγμένο πάνω σε όλο το Album ενώ το on your mark συμπιεσμένο σε ένα τραγούδι.

Erisadesu είπε...

Βορέας: Η ταινία ήταν να βγει νωρίτερα και ταυτόχρονα με το album, λόγο προβλημάτων όμως άργησε, γι αυτό και αρχικά κυκλοφόρησαν τα videos μόνα τους και με στόχο να προωθήσουν την ταινία.
Δεν ξέρω αν κάνω λάθος.
Εμένα μου φαίνεται πιο λογικό να είναι Musical από ότι amv ενωμένα. Φυσικά δεν αποκλείω και το γεγονός να είναι απλά amv γιατί δεν ξέρω όλες τις λεπτομέρειες σχετικά με τα anime και με το Interstella γι αυτό και είπα ότι δεν είναι review αυτό.

Alex : το ήξερα οτι θα σου αρέσει.

Geo είπε...

Στην τελική δεν έχει σημασία. Αυτό που μετράει είναι πως είναι ένα ωραίο έργο, άσχετα αν εγώ το λέω "βιντεοκλίπ" και εσύ "μιούζικαλ" ;) Σε αυτό συμφωνούμε νομίζω.

Wrong Guy είπε...

Σούπερ μουσικές, σούπερ σχέδια. Μου αρέσει πάρα πολύ. Και το επόμενο άλμπουμ τους μου άρεσε.

Erisadesu είπε...

Βορέας ναι στην τελική το ίδιο πράγμα λέμεα. Λοιπόν κανόνησε να βάλεις το FMA στο animellas.com αφού πλέον παίζεται στην Eρτ Digital.

Wrong Guy ήξερα οτι θα σου αρέσει αυτή η μουσική.

Gaara είπε...

To animation του είναι πάρα πολύ καλό και προσεγμένο!

Erisadesu είπε...

δεν θα μπορούσε να ήταν τίποτα λιγότερο.

Angel Vs Life είπε...

punk's not dead

Erisadesu είπε...

punk has been dead for a long time now :P