Εκλογές για Κλάματα

by 20:04 3 Φώναξαν
Χθες μιλούσα με έναν σπόρο, και μου είπε ότι ήθελε να ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ αλλά δεν έδωσα σημασία. Χθες το βράδυ είδα μια αφίσα του συνασπισμού και έγραφε ΣΥΡΙΖΑ και πάλι δεν κατάλαβα τι γίνεται. Σήμερα είδα την ομιλία του Αλαβάνου, και είδα σημαίες της ΔΙΚΚΙ μαζί με του Συνασπισμού να ανεμίζουν, και εκεί ήταν που επιτέλους κατάλαβα οτι το ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα νέο κόμμα. Ένας Συνασπισμός ριζοσπαστικής Αριστεράς και εκεί άναψε το λαμπάκι πάνω απο το κεφάλι μου και ξαφνικά άρχισα να σκέφτομαι λιγο πιο καθαρά.

Στις εκλογές στο σπίτι μας ποτέ δεν υπήρξε δίλημμα για το πιο κόμμα θα ψηφίσουμε οπότε δεν χρειάστηκε ποτέ και να προβληματιστούμε. Μόνο στις ευροεκλογές επιλέγουμε αυτούς που θέλουμε και έτσι και οι τρεις ψηφίζουμε διαφορετικούς υποψηφίους. Πραγματικά φέτος προβληματίζομαι βλέπω ότι το κόμμα που μέχρι τώρα υποτίθεται μας έκφρασε ούτως ή άλλως θα χάσει τις εκλογές. Οπότε γιατί να μην επιλέξω να στηρίξω απλά την αριστερή παράταξη;

Σε μια Ελλάδα που συνέχεια ο φασισμός και η προκατάληψη κερδίζει έδαφος δεν θα έπρεπε εμείς οι αριστεροί να υποστηρίξουμε πλέον την αριστερά; Γιατί να θεωρούμε την πράσινη λύση σαν μονόδρομο; Γιατί να μην εκμεταλλευτούμε αυτές τις χαμένες εκλογές υποστηρίζοντας επιτέλους τις Αριστερές Παρατάξεις;

Δηλαδή αντικειμενικά η δεξιά κοντεύει να μας πνίξει, ο νεοφασισμός και ο νεοεθνικισμός κερδίζει έδαφος σ' αυτή την χώρα. Βλέπω άβουλα πλάσματα να επιλέγουν τον εθνικισμό σαν την καλύτερη λύση. Νομίζω σ' αυτές τις εκλογές παρωδία θα πρέπει να στηρίξω την αριστερή παράταξη παρά να ψηφίσω το κόμμα που τόσο καιρό με εκφράζει.

Ο παππούς μου αν μάθει όσα σκέφτομαι θα στριφογυρνάει στον τάφο του, για να μην αναφέρω τις αντιδράσεις της νίκης όταν της το ανέφερα. Μέχρι και η Danno θα με αποκληρώσει. Αλλά ας είμαι ρεαλίστρια, ο Γιωργάκης δεν με εκφράζει. Ο Γιωργάκης με κάνει να νιώθω σαν τη γκόμενα που προτιμάει τον μαλάκα που την ταλαιπωρεί από το να κάτσει με αυτόν που είναι ο απόλυτος Gentleman. Κακά τα ψέματα, ο Βαγγέλης μας εκφράζει καλύτερα.

Λοιπόν... ας ζητήσω συγνώμη όμως στον παππού μου πρώτα από όλα, και μετά στον Χάρη και την Χρύσα που δεν θα τους επιλέξω σε αυτές τις εκλογές, απο τον Βαγγέλη δεν θα ζητήσω γιατί θα τον ψηφίσω την στιγμή που θα χρειαστεί τον ψήφο μου περισσότερο. Γιωργάκη, λυπάμαι αλλά με κάνεις να νιώθω ότι είσαι πολύ καλός και τίμιος για να ζεις στην λέρα της πολιτικής.

Φέτος προτιμώ να επιλέξω το κουτσό άλογο των αριστερών παρατάξεων έναντι στον συνεχή αυξανόμενο κύμα της Δεξιάς. Προτιμώ μια κυβέρνηση που να κουνιέται κάτω από το βάρος της αριστερής αντιπολίτευσης, παρά να να ενισχύσω τον μονοκομματισμό της αντιπολίτευσης.

Φυσικά μπορεί να κάνω και λάθος με την επιλογή μου. Μπορεί ακόμη να είναι λάθος που εκφράζω την άποψη μου δημόσια, αλλά δεν με νοιάζει. Νιώθω να ζω στην εποχή του 40 χωρίς ανθρώπινα δικαιώματα. Στην τελική μόνο ένας ψήφος δεν θα αλλάξει το σύμπαν. Ούτως η άλλος η ανίκανη κυβέρνηση που έχουμε τώρα θα μας εκπροσωπεί και για τα επόμενα χρόνια (που σίγουρα δεν θα είναι 4) . Τουλάχιστον ας τους κάνουμε την ζωή τους δύσκολη.

Με το παρών δεν θέλω να επηρεάσω κανέναν. Αλλά πραγματικά θα χαιρόμουν αν μάθαινα ότι κάποιος αναποφάσιστος επέλεξε να στηρίξει ένα από τα αριστερά κόμματα, αντί να ενισχύσει τον δικομματισμό και τους φασίστες.

Είθε το παρών να είναι το μοναδικό μου σοβαρό ποστ για τις εκλογές αυτές.

Erisadesu

Developer

Ιερή Δούλη της Θεάς Καφροδίτης, το όνειρό της εινα να γίνει blogger, να ζήσει στην Ιαπωνία και να μάθει ορθογραφία

3 Φώναξαν:

Neverlandean είπε...

Έτσι μπράβο, χέστους τους Πασόκους!

Dannossiel είπε...

χμμμ
απλα θα τα πούμε κατ ιδιαν
μπορώ ν αγοράσω την ψήφο σου με κάτι που απλά θα πέθαινες να χεις και θα στο παιρνα ετς κι αλλιώς αλλα ας πιάσει τόπο τουλάχιστον.
ο Γιωργάκης είναι γάμάτος και υποστηρίζει και τα δικαιώματα των ομοφυλοφιλων...

Erisadesu είπε...

Και της νομιμοποίησης των μαλακών ναρκωτικών, και του δωρεάν Internet.
Αν και αυτό το έχουμε χάρη στο ασύρματο δίκτυο του Πασοκ