Ό,τι είναι στη Vogue είναι στη μόδα;

by 12:48 8 Φώναξαν


"When I first move to New York and I was totally broke, sometimes I would buy Vogue instead of dinner. I just felt it fed Me more "
Carrie Bradshaw
in Sex and the City

Πριν δέκα χρόνια κυκλοφόρησε επιτέλους για πρώτη φορα η Vogue Hellas και τότε πίστεψα ότι μια νέα επανάσταση ξεκινάει στον χώρο των γυναικείων περιοδικών. "Αν δεν είναι στη Vogue δεν είναι στη μόδα" είναι το κλισέ της διαφήμισης και από τότε με στοιχειώνει.


Ειλικρινά μπορώ να πω ότι πίστεψα σ'αυτά τα λόγια. Δεν ξέρω όμως τι να περιμένω απο αυτό το περιοδικό, στη τελική ποτέ δεν είχα ιδέα για τη μόδα και ακόμη ειλικρινά δεν έχω. Ωστόσο πίστευα οτι η Vogue Θα είναι η έντυπη έκδοση της ταινίας Pret-a-porter. Εντάξει 19 χρονών ήμουν τότε είχα μεγάλη φαντασία. Anyway τα χρόνια περάσαν και εγώ δεν κατάφερα να πάρω τόσα τεύχη όσα θα ήθελα. Ωστόσο μου άρεσε η Ελληνική έκδοση και με έκανε να θέλω να δοκιμάσω και τις υπόλοιπες εκδόσεις ανά τον κόσμο, κάτι που με εμπόδισε να κάνω η πάντα τραγική μου οικονομική κατάσταση.

Χθες λοιπόν καθώς έψαχνα να βρω Ιαπωνικά περιοδικά ή έστω μια εφημερίδα έπεσα πάνω στην Vogue Hommes Nippon και έπαθα Σοκ, το ξεφύλλισα λίγο και μου άρεσε πάρα πολύ. Έτσι ρώτησα αν υπάρχει Vogue Korea για να δω φυσικά την πετυχημένη φωτογράφιση του Τ.Ο.Ρ και η πωλήτρια μου έδωσε τη Vogue Nippon. Οπότε μου φάνηκε καλή ιδέα μέσα στην αφραγκίας μου να αγοράσω τo τεύχος Ιουνίου (αν και στην Ιαπωνία το τεύχος τους Ιουλιου έχει γίνει ήδη Sold Out!!) με ένθετο αφιέρωμα στο Sex and the City 2.

Στο θέμα μας... Η Ιαπωνία έχει σίγουρα δημιουργήσει νέες τάσεις και έχει προσφέρει πολύ καλό υλικό στους σχεδιαστές μόδας σε όλο τον κόσμο. Ωστόσο δεν μπορώ να πω το ίδιο γι'αυτά που είδα στην Ιαπωνική Vogue... Η οποία ως κύριο θέμα είχε το Country Girl Style...Δηλαδή το στυλ της βλάχο Αμερικάνας ή το στυλ που εκλαμβάνουν οι Ιάπωνες ως Country girl... Κυρίαρχο στο περιοδικό είναι τα φλοράλ φορέματα τύπου πάω να μαζέψω τα αυγά από τις κότες, τα τεράστια κακόγουστα ξύλινα σαμπό με διάφορα σχέδια στα υφάσματα, συνοδευμένα με έθνικ πινελιές. Σε γενικές γραμμές το τεύχος είναι πολύ ωραίο αν αντέξεις την τραγικότητα του στυλ της country girl που σου προτείνει.

Πέρα από αυτά βρίσκεις πολύ ωραία ρούχα να παρελαύνουν μέσα στο περιοδικό και ειδικά στο τμήμα του περιοδικού με τίτλο In Vogue. Κεντρική συνέντευξη στο περιοδικό είναι αυτή της Gisele Bundchen. Μου άρεσε ένα σημείο στο περιοδικό που αναφέρει τα τεύχη απο άλλες χώρες, όπως Γερμανία, Ιταλία, Ηνωμένο Βασίλειο και Τουρκία.... (κατάλαβες έχει την Vogue Turkiye και δεν έχει την πανέμορφη Vogue Hellas). Σ' ένα άλλο δισέλιδο έχει τον παγκόσμιο χάρτη και φωτογραφίες ρούχων και αξεσουάρ και τα συνδέει με τη χώρα καταγωγής. Έτσι μαθαίνουμε οτι τα τραγικά σαμπό δεν έρχονται από την Ολλανδία αλλά από τη Σουηδία και ότι ο συντάκτης της σελίδας δεν κάνει αναφορά για τα Σανδάλια που είναι τόσο στη μόδα φέτος και για το Grecian Chic (που εντάξει δεν είναι στη μόδα αλλά πάντα πρέπει να υπάρχει αναφορά σ'αυτό...ε ? ε? )

Κλείνοντας ήθελα να πω ότι πρώτη φορά είδα τόσες μαζεμένες φωτογραφίες της Anna Wintour σε περιοδικό μόδας. Δεν θυμάμαι να έχω δει τόσες πολλές φωτογραφίες της στη ζωή μου.

Συμπέρασμα;
Σε γενικές γραμμές πολύ καλό περιοδικό αλλά πολύ φοβάμαι πως εάν ότι είναι στη Vogue Ιαπωνίας είναι και στη μόδα...ο κόσμος θα γεμίσει από κακόγουστα σαμπό... Είμαι σίγουρη ότι η Ελληνική Vogue είναι καλύτερη. Ωστόσο δεν ξέρω αν τα fashion spread και οι όμορφες καλλιτεχνικές φωτογραφίες της Vogue Nippon υπάρχουν αντιστοίχως και στην Ελληνική. Κλείνοντας είμαι σίγουρη ότι περισσότερες φωτογραφίες με Ιαπωνέζες θα βρεις στην Ελληνική έκδοση παρά στην Ιαπωνική, προς μεγάλη μου απογοήτευση. Καλύτερα να αγόραζα τελικά το Vogue Men. Το φόρεμα - ρόμπα της γιαγιάς σας είναι της μόδας αν φορεθεί στα κατάλληλα χρώματα... το λάνσαρε ο Ralph Lauren στην Collection του με 82.950 Yen είναι δικό σας.

Ωστόσο επειδή δεν γνωρίζω πολλά για τα θέματα της Vogue είπα να ρωτήσω κάποιον που ξέρει. Νομίζω η επιλογή του Sandman ήταν η καλύτερη που θα μπορούσα να κάνω.

Eri: Διαβάζεις τακτικά Vogue;
Sandman: Αγοράζω Ελληνική και Αμερικάνικη κάθε μήνα και Ιταλική 4 φορές τον χρόνο. Αγοράζω και όποια μου κάνει κλικ.
E:Ποια είναι η καλύτερη Vogue;
S Εξαρτάται για φωτογραφήσεις καλύτερη είναι η Ιταλική, για styling ενδυμάτων η Γαλλικά, για υπερπαραγωγές η Αμερικάνικη.
Ε: Η Ελληνική Vogue πως είναι:
S: Σαν την Αμερικάνικη, Γκλαμουράτη χωρίς λόγο. Έχει καλές φωτογραφίες, Ελληνικές και αναδημοσιεύσεις από την Αμερικάνικη Vogue (αυτό έχει τα υπέρ αλλά και τα κατά του) σε κάθε τεύχος...Αλλά πιστεύω ότι είναι λίγο κολλημένη με την Ελληνική Showbiz (ενώ η Ιαπωνική με την διεθνή), πρέπει να γίνουν λίγο πιο κοσμοπολίτες.
Ε:Αν δεν είναι στη Vogue δεν είναι στη μόδα. Ισχύει κάτι τέτοιο;
S: Ειδικά για την Αμερικάνικη Ισχύει τελείως.

Ευχαριστώ τον Sandman για τη πολύτιμη βοήθεια του.
Μπορείτε να τον βρείτε εδώ:


Θα αγόραζα ξανά Vogue;
Ω ναι, όπως είπα ανοίγοντας το περιοδικό "Ακόμη και αν δεν γράφει τίποτα η Vogue αξίζει να την αγοράσεις για τις διαφημίσεις που έχει". Στην τελική όλοι αυτοί οι οίκοι εμπιστεύονται τη Vogue για να προωθήσουν τα προϊόντα τους, άρα κάτι ξέρουν.

Τελικά ότι δεν είναι σε ποια Vogue δεν είναι στη Μόδα;



Erisadesu

Developer

Ιερή Δούλη της Θεάς Καφροδίτης, το όνειρό της εινα να γίνει blogger, να ζήσει στην Ιαπωνία και να μάθει ορθογραφία

8 Φώναξαν:

the writer είπε...

Εγώ διαβάζω Glamour. Κοίτα να κάνεις ποστ για το Ιαπωνικό Glamour σύντομα!

Erisadesu είπε...

ανυπομονώ πραγματικά.

maria λεμονατη! είπε...

εγω θελω να μαθω για τα γιαπωνεζικα ciao, hallo και ok!

Erisadesu είπε...

που είσαι ρε λεμονοκόριτσο και μας τρόμαξες... ότι θέλει το κορίτσι μου θα το έχει... μόλις βρω κάτι ανάλογο θα σου πω.

maria λεμονατη! είπε...

ποπο τρελη τιμη θα ανταπωδωσω δεοντως εχω κατι γιαπωνεζικο στο νου μου...

tzonakos είπε...

Γιατι τα περιοδικά μόδας δείχνουν κατα 90% ρούχα που δεν πρόκειται ποτέ να φορέσουν πάνω απο 10 άνθρωποι στον πλανήτη ;

Erisadesu είπε...

επειδή αν δεν είναι στη βογκ δεν ειναι στη μόδα

maria λεμονατη! είπε...

κοιτα τι βρηκα!
http://www.japanesestreets.com/
κατευθειαν απο τη vogue
(το ειδες το βιντεακι στα μερη μου;)