17ο Πανελλήνιο Συνέδριο Εθνικής Αυτογνωσίας

by 23:24 0 Φώναξαν
Επιστρέφουμε στις ρίζες και σ'αυτά που μας κάνουν πιο δυνατούς! Μετά από απουσία μερικών ετών επιστρέφουμε με την ανανεωμένη και νεανική ομάδα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων και με συνεργασία της "Εύξεινος Λέσχη" Ποντίων Ηρακλείου και τον Σύλλογο Ποντίων Χανίων "Η Ρωμανία" σ'ένα συνέδριο γνώσεις, πολιτισμού και μνήμης. Χωρίς περαιτέρω Καθυστέρηση σας ανακοινώνω πως φέτος οι Πόντιοι κατεβαίνουν στην Κρήτη!!!


Μια ιστορική στιγμή για εμάς τους Πόντιους που για πρώτη φορά διοργανώνουμε συνέδριο στη γη της Κρήτης. Κρήτες και Πόντιοι παράλληλες ιστορίες διαφορετικά βιώματα όμως για πάντα ενωμένοι. 
Θέμα του 17ου Πανελληνίου Συνεδρίου  Εθνικής Αυτογνωσίας θα είναι η 
"Ιστορικές και νομικές παράμετροι της Γενοκτονίας των Χριστιανών της Ανατολής"
Στις 5 και στις 6 Νοεμβρίου 2016 στο Ηράκλειο της Κρήτης οι φωνές της ιστορίας θα ακουστούν μέσα από καταξιωμένους ερευνητές από το πανεπιστήμιο της Κρήτης, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης,  Πρίνστον (Αμερική) αλλά και από την Αρμένικη Εθνική Επιτροπή της Ευρώπης με έδρα τις Βρυξέλλες. 

Συνδιοργανωτές σ'αυτή τη μεγάλη προσπάθεια είναι η Περιφέρεια Κρήτης, με την υποστήριξη του Δήμου Ηρακλείου, του Δήμου Μαλεβίζιου και τελεί υπό την Αιγίδα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης. 

Πιστεύω πως οι  κάτοικοι της Κρήτης ευαισθητοποιημένοι στην ιστορία και την διαχείριση της μνήμης  θα δώσουν δυναμικά το παρών στις συνεδριάσεις μας και θα τιμήσουν με την παρουσία τους τις συνεδριάσεις που θα γίνουν το ξενοδοχείο Atlantis στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Για εμένα το 17ο Συνέδριο  Ποντιακών Συλλόγων για την Εθνική Αυτογνωσία στο Ηράκλειο σημαίνει πολλά. Στα χρόνια που έζησα στο Ηράκλειο οι κάτοικοι της πόλης άνοιγαν την πόρτα τους με αγάπη κάθε φορά που έλεγα πως είμαι Πόντια. Η οργάνωση αυτού του Συνεδρίου στην Κρήτη είναι το δικό μου ευχαριστώ προς όλους εκείνους που μου χάρισαν μια δεύτερη πατρίδα.

Φέτος αγαπημένοι μου κάτοικοι του Ηρακλείου και της Κρήτης, επιστρέφω σε εσάς, τη δεύτερη πατρίδα μου, μαζί με όλη τη μεγάλη δυσλειτουργική μου οικογένεια παρέα, για να δείτε πόσο σας αγαπάμε αλλά και να δουν πόσο μας αγαπάτε. Ελπίζω να ανοίξετε τις καρδιές σας σ'αυτούς όπως κάνατε και σ ' εμένα. 

Ευχαριστώ την Εύξεινο Λέσχη Ποντίων Ηρακλείου Κρήτης και τον Σύλλογο Ποντίων Χανίων που έκαναν το κάλεσμα και χάρη σ'αυτούς και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων δημιουργούν αυτή την μοναδική ευκαιρία ένωσης του Πόντου και της Κρήτης κάτω από μια ομπρέλα γνώσης, μνήμης και ελπίδας.

Erisadesu

Developer

Ιερή Δούλη της Θεάς Καφροδίτης, το όνειρό της εινα να γίνει blogger, να ζήσει στην Ιαπωνία και να μάθει ορθογραφία