Μαθήματα Ιστορίας με τον Bruno Mars Updated

by 12:52 0 Φώναξαν
Ο  Bruno Mars εμφανίσθηκε μια ημέρα στις οθόνες μας και από τότε η ζωή μας γέμισε φως και χρώματα. Ο μικρός Bruno δεν ήταν άγνωστος στη μουσική σκηνή καθώς είχε γράψει πολλά τραγούδια και είχε συνεργαστεί με πολύ σπουδαίους μουσικούς πριν αυτός αποφασίσει να εμφανισθεί στις κάμερες.

Όλοι γοητεύθηκαν από το στυλ του νεαρού αυτού, που του άρεσε η κοπέλα του, ακριβώς έτσι όπως είναι, την ίδια κοπέλα που κάποιους της πετούσες χειροβομβίδες και για την οποία καμία άλλα δεν θα μπορούσε να ταιριάξει, όπως έλεγε παρέα με τον B.O.B. Ο Bruno φυσικό ήταν να σαρώσει τα grammy ως πρωτοεμφανιζόμενος καλλιτέχνης. Εννοείται πως μου άρεσε η μουσική του και τον παρακολουθούσα ανάμεσα στα kpop ακούσματά μου. Αυτό όμως που δεν γνώριζα είναι η εφυίια αυτού του καλλιτέχνη και που αποσκοπούσε με όλο αυτό το δικό του στυλ .

Μετά το τελευταίο video clip του, άρχισα να καταλαβαίνω το σχέδιο που είχε στο μυαλό του αυτός ο Αρειανός. Είναι ιδέα μου; Δεν νομίζω, ο Bruno Mars βάλθηκε να μας διδάξει ιστορία...ιστορία της μουσικής, του χορού και της μόδας αν θες να πεις.

1o Do - Woops & Hooligans

Το concept διδαχής της ιστορίας από τον Mars ίσως είχε βρει εδώ την βάση του. Αν και το album του ήταν ένα συνονθύλευμα μουσικών ειδών, στα live του o τραγουδοποιός εμφανιζόταν με εμφάνιση που θύμιζε αλλοτινές δεκαετίες. Εποχές που ίσως τότε να ξεκίνησε το Do-Woop στυλ μουσικής.
Στυλ που ήταν κατάλληλο για να αποδώσει τιμή στην Amy Whinehouse και το τραγούδι Valerie των Zuttons το οποίο εκεινη την εποχή το είχε διασκευάσει ο Mark Ronson παρέα με την Amy.

Επόμενο τραγούδι, επόμενη δεκαετία και περνάμε στην εποχή των 70s την εποχή που συναντά τα 80s. Bruno Mars - Treasure


αλλά και Bruno Mars - Locked out of Heaven



Ο Mark Ronson όπως έκανε και πριν με την Amy Whinehouse συνεργάζεται με τον Bruno Mars
και μας μεταφέρει στα 80s early 90s και ερχόμαστε στο υπέροχο μουσικό θαύμα του Uptown Funk. Με αισθητική βγαλμένη κατευθείαν από το Miami Vice και άλλες σειρές τις εποχής.


Ερχόμαστε στο σήμερα που τα 90s γνωρίσουν αναβίωση από τους νοσταλγούς της γενιάς των 30 κάτι και της Κορεάτικης Μουσικής σκηνή. Ο Bruno κάνει release ένα νέο τραγούδι, ένα νέο βίντεο με ανάλογη αισθητική...Εκεί κάπου αρχίζω και καταλαβαίνω το παιχνίδι του Mars....


Ο Bruno Mars με τη μαγεία των 24 Καρατιών του, προσγειώνει τον Οκτώβριο στα 90s γεμίζει εμάς τους 30ρηδες με νοσταλγικές σκηνές και όλη την κιτσαρία του Las Vegas. Ήταν τελικά ο σκοπός του μουσικού παραγωγού, συνθέτη, τραγουδιστή να μας διδάξει την ιστορία ή όλο αυτό είναι αποτέλεσμα της δικής μου φαντασίας;

Update! 10/1/2018...

Τελικά δεν είναι ιδέα μου, Bruno Mars Με το νέο του Single συνεχίζει το homage του στη μουσική των αρχών της δεκαετίας του 1990, κάτι εμφανές στην αφιέρωση που έχει κάνει στο τέλος του βίντεο που ακολουθεί.




Αλήθεια τι θα μας φέρει στο μέλλον η μουσική του Bruno Mars; Ποια είναι η δική του ερμηνεία για τα τέλη των 90ς αρχές του Millenium; Δεν ξέρω, αλλά μέχρι τότε ας απολαύσουμε την υπέροχη μουσική του και το νοσταλγικό ταξίδι που μας χάρισε. 

Erisadesu

Developer

Ιερή Δούλη της Θεάς Καφροδίτης, το όνειρό της εινα να γίνει blogger, να ζήσει στην Ιαπωνία και να μάθει ορθογραφία