Ιστορίες από το Netflix

by 20:42 0 Φώναξαν
Πόσο καιρό περιμέναμε να έρθει η εμπειρία του Neflix στα σαλόνια μας, να που μας δόθηκε η ευκαιρία. Για όσους δεν γνωρίζουν το Νέτφλιξ / Netflix είναι μια πλατφόρμα διαδικτύου όπου πληρώνοντας μια συνδρομή έχεις πρόσβαση σε ταινίες, σειρές και κινούμενα σχέδια. Το Netflix ωστόσο θέλοντας να ξεχωρίσει από τις υπόλοιπες online συνδρομητικές πλατφόρμες ξεκίνησε να παράγει και δικό του υλικό. Έτσι έγινε η χαρά του 30ρη / 40ρη καθώς επανέφερε σειρές από της τηλεοπτικής αρχαιότητας (Δες, Fuller House, Δυναστεία, κτ) έφτιαξε νοσταλγικές σειρές (Δες Stragner Things, Ρίβερντεηλ, Σαμπρίνα) και φυσικά έφερε σ'επαφή με το ευρύ κοινό σειρές και varieties από την Ιαπωνία (Δες Ατελιέ, Τerrace House, Tidying up), την Κορεά,  την Κίνα και φυσικά από άλλες χώρες τις οποίες δεν τις αγαπάω όσο αυτές που ανάφερα..

Καθώς το σύστημα αναζήτησης ταινιών και σειρών είναι ο,τι να ναι, είπα να ξεκινήσω μια νέα ενότητα (και για όσο καιρό ακόμη θα έχω τον κωδικό ενεργό) με τις σειρές και τα όσα βλέπω μέσα στο Netflix και όπως τα βλέπω. Θα ξεκινήσω από το Ιαπωνικό Anime Gantz:0 



H σχέση μου με το Gantz έχει ξεκινήσει εδώ και πολλά χρόνια όταν ο Cookie έγραψε ένα πολύ ωραίο άρθρο στο blog του γι'αυτό, αλλά και στο Anime//gr. Φλέρταρα για καιρό να δω τη σειρά και ουσιαστικά ήταν ο Cookie αυτός που με ώθησε να το κάνω. Έτσι μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα είδα το Anime και καταβρόχθισα και το αντίστοιχο Manga. Ο σκοτεινός κόσμος της Μαύρης Σφαίρας με ρούφηξε και έγινα και εγώ ένα με τις ιστορίες και βίωσα την αγωνία των πρωταγωνιστών.


"Πριν ξεκινήσω να σας ενημερώσω οτι αυτό ειναι το backround της δίδυμης ανάρτησης που θα βρείτε εδώ"

Μετά από χρόνια και λίγο πριν γίνει νόρμα η μεταφορά manga σε ταινίες, βγήκαν και οι δύο ταινίες. Η τηλεοπτική μεταφορά μ'ένα cast που έχετε ξαναδεί να βολτάρει μέσα στο blog μου. Πιστή στο Original υλικό, η ταινία Gantz κρατάει την ίδια ατμόσφαιρα και την ίδια αγωνία, δυστυχώς όμως έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που την είδα και δεν θυμάμαι κατά πόσο χάλια ήταν ή οχι τα ειδικά εφέ. Αυτό όμως που κάνει την ταινία να ξεχωρίζει, πέρα από την άριστη ερμηνεία των προταγωνιστών, είναι ότι πήρε το υλικό από το Manga το προχώρησε και με την ταινία "Gantz perfcct Answer" και σου δίνει στο τέλος μια ολοκληρωμένη απάντηση που σου εξηγεί γιατί συμβαίνει αυτό και πως θα έρθει η λύση.


Trailer Gantz Ταινίας

Το 2016 για κάποιο λόγο οι Ιάπωνες αποφάσισαν να μας δείξουν οτι δεν είναι εντελώς άχρηστοι με το 3D animation (λες και δεν ήταν αρκετά απαίσια το Applesseed, Final Fantasy) αποφάσισαν να κάνουν το Gantz:Ο. To Φεβρουάριο του 2017 το Netflix είχε ήδη στη λίστα αυτό το 3D anime.  Ανυποψίαστη λοιπόν για το τι θα ακολουθήσει, και τελείως προκαταλημενη εναντίον 3D,  ανοίγω το Netflx και ξεκινά να παρακολουθώ την ταινία. Στα πρώτα καρέ της ταινίας βλέπω γνώριμα πρόσωπα και την ιστορία που θυμόμουν να εξελίσσεται λίγο διαφορετικά.

Εδώ κάπου να σας πω ότι για να συνεχίσετε καλύτερα  να διαβάσετε πρώτα το review της ταινίας και να μάθετε για το σενάριο εδώ : "Gantz:O στο Netflix"

Ωραία το διαβάσατε; Τώρα μπορείτε να συνεχίσετε εδώ, όμως μπορεί...να φάτε κάποιο spoiler... γι'αυτό προτείνω να συνεχίσουν μόνο όσοι έχουν δει τις σειρές, τις ταινίες και φυσικά τo Gantz:O

Όπως είπαμε όλες οι εκδοχές και οι μορφές του Gantz ξεκινάν κατά τον ίδιο τρόπο, έτσι και η ταινία. Μόνο αυτή τη φορά βλέπουμε τον πρωταγωνιστή να ξυπνάει μόνος του σ'ένα ήδη γεμάτο δωμάτιο. Βλέπει άτομα που για εμάς είναι ήδη γνωστά από τις υπόλοιπες σειρές και ταινίες και ο πιο υποψιασμένος θεατής αντιλαμβάνεται πως αυτή η ταινία θα πει την ιστορία διαφορετικά. Όντως έτσι είναι, μπορεί να βλέπουμε τα γνώριμα πρόσωπα αλλά λείπει το πιο σημαντικό, ενώ η δράση μας μεταφέρει στην Οσάκα, κάτι που στα anime και στα manga γίνεται πολύ αργότερα.

Αν είσαι σαν εμένα, έχεις καταλάβει ακριβώς τι συμβαίνει και γελάς, ωωω γελάς με την ειρωνία της κατάστασης αλλά κυρίως γελάς με όλους αυτούς που βλέπουν Game of  Thrones. Γιατί εσύ αναγνώστη του Gantz, τηλεθεατής του Anime και της ταίνιας, ξέρεις πως αν κάποιος ξέρει να γράφει ειρωνικούς και μπάσταρδους θανάτους είναι ο Hiroya Oku και όχι ο J. R.R Martin. Γελας...και κλαις ταυτόχρονα γιατί ξέρεις...ξέρεις...ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ!!!

Gantz:O AMV

Πέρα από την τοποθεσία που διαδραματίζεται η σειρά και τη θέση της στο Gantz timeline αυτό που κάνει διαφορετικά είναι πως οι εξωγήινοι που φαίνεται να μάχονται οι πρωταγωνιστές είναι όλοι βγαλμένοι από την ίδια της μυθολογία της Ιαπωνίας. Ας μη ξεχνάμε οι Ιάπωνες πιστεύουν σε πάρα πολλούς θεούς, γι'αυτό και παίρνει άλλη βαρύτητα η σκηνή όπου το τέρας λέει "Νιώθεις πως βρίσκεσαι στην παρουσία ενός θεού;" και "υπάρχουν πολλοί θεοί εδώ πέρα, είμαι ένας από αυτούς".
Μέχρι τώρα γνωρίζαμε πως οι ήρωες μάχονται εξωγήινους που έχουν διάφορες μορφές, σ' ενα σημείο στο παρελθόν είδαμε αγάλματα από ναούς να ζωντανεύουν, εδώ όμως τώρα δημιουργείται ένα ερώτημα που πολύ φοβάμαι θα μείνει αναπάντητο...εκτός αν ακολουθήσει sequel ή κάποιος διαβάσει το manga.

Αφού η ταινία ολοκληρώνεται και έχεις μείνει με το στόμα ανοιχτό, γιατί το 3D δεν ήταν όσο χάλια όσο περίμενες και τα τέρατα ήταν ο,τι πιο γαμιστερό (ναι αυτό που ειπα, γαμιστερό) έχεις δει στο Gantz. Μένεις με το στόμα ανοιχτό και αρχίζεις και κλαις, γιατί αυτό που υποψιάστηκες ήταν αλήθεια και ο πόνος, το δέσιμο που έχεις μ' αυτούς τους χαρακτήρες σε κάνει να νιώθεις τη σηψαιμία της ίδια της σκατένιας της ζωής σου. Αλλά με μεγάλη ικανοποίηση, βλέπεις πως η ταινία είναι ένα αριστούργημα σεναριακά, η οποία μπορεί να σταθεί ανάμεσα στις ταινίες, να τις στηρίξει και να σε κάνει να χαρείς. H ταινία έγινε με σεβασμό στο original υλικό και με την ίδια αγάπη που νιώθω για το franchise.

Στο Netflix βρήκα μια καλή επιλογή από Ιαπωνικές σειρές τις οποίες σιγά, σιγά θα της παρουσιάζω είτε με δίδυμα post και στα δύο blogs είτε μόνες τους εδώ. Γιατί για ακόμη μια φορά δεν μπορώ να πάρω μια σωστή απόφαση.

Erisadesu

Developer

Ιερή Δούλη της Θεάς Καφροδίτης, το όνειρό της εινα να γίνει blogger, να ζήσει στην Ιαπωνία και να μάθει ορθογραφία