Goemon (2009)

by 21:55 7 Φώναξαν
Όχι δεν είναι κάποιο Digmon, Goemon είναι ο Ishikawa Goemon θρυλικός ληστής της Ιαπωνίας. Λέγεται πως ό,τι έκλεβε από τους πλούσιους τα μοίραζε στους φτωχούς και αυτή είναι η ταινία βασισμένη στον μύθο του.


Goemon
Έτος παραγωγής:2009
Χώρα παραγωγής: Ιαπωνία
Σκηνοθέτης: Kazuaki Kirya
Gender: Περιπέτεια/Βιογραφία/Science Fiction

Ο Kazuaki Kirya κάνει για άκομη μία φορά το θαύμα του, πέντε χρόνια μετά απο την τελευταία του ταινία Casshern εμφανίζεται με την ταινία Goemon βασισμένη στον μύθο του ληστή Ishikawa Goemon. Αυτή τη φορά ο σκηνοθέτης κάνει μια ταινία με πιο γρήγορους ρυθμούς από το Casshern αφού πλέον δεν χρειάζεται να ακολουθήσει τον ρυθμό κάποιου anime. Η φωτογραφία της ταινία είναι εξίσου ωραία και τολμώ να πω με τις ίδιες υπερβολές που τον χαρακτηρίζουν. Έχοντας τώρα να δουλέψει με ιστορικό πρόσωπο δεν μπορεί να ξεφύγει και να υπερβάλει τόσο πολύ όσο σε μία ταινία επιστημονικής φαντασίας. Όχι δεν τον εμπόδισε αυτό, τα υπερβολικά σκηνικά (που είναι κυρίως CGI) ωστόσο κατάφεραν να συνδυαστούν με την ιστορία και το ιστορικό της background, σίγουρα κάποια πράγματα δεν ανήκουν στον χρονικό χώρο του σεναρίου αλλά και τι με αυτό; Kazuaki είναι αυτός ότι θέλει κάνει... και ξέρει να το κάνει καλά... Κατά τη γνώμη μου πάντα.



Σενάριο
Η Ιαπωνία επιτέλους βρίσκεται ενωμένη κάτω απο την κυβέρνηση του Nobunaga, ωστόσο ο Mitsushide Akechi συνομωτεί εναντίον του και τον σκοτώνει. Το αποτέλεσμα η διακυβέρνηση της χώρας περνάει στα χέρια του Hideysohi Τoyotomi. 15 χρόνια μετά ο Toyotomi θέλει να ξεκινήσει νέους πολέμους για την Ιαπωνία και να επιτεθεί σε χώρες πέρα απο τη θάλασσα. Ενώ γίνονται όλα αυτά ο Goemon περνάει την ώρα του κλέβοντας και διασκεδάζοντας χωρίς να ενδιαφέρεται για αυτά τα θέματα όσπου μια μέρα κλέβει το κουτί της Πανδώρας. Έλα όμως που οτ θέλει και ο Toyotomi και στέλνει τους ανθρώπουςς να το πάρουν, έτσι ξεκινάει και η περιπέτεια του Goemon και όσο περνάει η ώρα μαθαίνουμε όλο και περισότερα γι αυτόν. Για την σύληψη του επιστρατέβεται ο 2ος καλύτερος Shinobi του παλατιού, ο Shaizou οποίος φαίνετε να έχει μια ιδιαίτερη σχέση με τον πρωταγωνιστή μας. Τελικά ο Goemon δεν είναι ένας απλός ληστής αλλά ο shinobi του Nobunaga (αν σας φαίνοντε γελοία αυτά τα ονόματα περιμένετε να δείτε αυτό που έρχετε) και προστάτης της πριγκίπισσας Chacha (σας το είπα) η οποία κρατείτε στο παλάτι του Toyotomi. Θα μπορέσουν όλοι αυτοί οι χαρακτήρες να σταματήσουν τον Toyotomi ( να βγάζει κληματιστικά;) πριν ξεκινήσει τον πόλεμο;




Cast

Απο την υπερβολή του σκηνοθέτη δεν θα μπορούσε να λείψει και το Cast... Έτσι έχουμε εμφανίσεις διάφορων διάσημων ηθοποιών ακόμη για ρόλους διάρκειας πέντε λεπτών...Η παρέλαση αρχίζει κάπως έτσι :



Ο Yoshuke Egushi παίζει τον ενήλικο Goemon. Δεν τον έχω ξαναδεί κάπου η αλήθεια είναι αλλά το βιογραφικό του είναι μεγάλο και εγώ εμπιστέυομαι τον σκηνοθέτη.

Ο Takao Osawa παίζει τον ρόλο του ενήλικου Shaizou.

Ο έρωτας μου Kaname Jun παίζει τον κακό της υπόθεσης και του πάει πολύ. Τον θυμάστε αν είχατε δει το Casshern, έπαιζε και εκεί.


Την Chacha την παίζει η Ryoko Hirouse, η οποία έπαιζε και στις Αναχωρήσεις, τη ταινία που κέρδισε το όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινία στη προηγούμενη τελετή των όσκαρ.

O Susumu Terajima (Αχιλλέας και η χελώνα, ταινία του Takeshi Kitano η οποία προβλήθηκε στο φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης) παίζει τον Shinobi Hanjou Hattori και ο Massato Ibu (Nodame Cantabile, Rookies, Azumi) τον άρχοντα Dokugawa. Πολύ γνωστοί και καλοί ηθοποιοί και οι δύο.

Επίσης εμφανίζονται για λίγο (θα πω μόνο αυτούς που ξέρω) ο Takeru Sato παίζει τον έφηβο Shaizu, αυτός ο μικρός έχει γίνει διάσημος στην ιαπωνία χάρη στους ρόλους στου σε διάφορες σειρές ενώ φέτος παίζει στην ταινία Rookies και του χρόνου θα τον δούμε στην real action movie του Beeck ,Kazuaki Kiriya αν το όνομα δεν σας είναι γνωστό τι να πω... το γράφω λίγο πιο πάνω είναι ο σκηνοθέτης της ταινίας, Erika Toda γνωστή στους Οτάκους απο τον ρόλο της στην ταινία Death Note, Ryo μόνο για πέντε λεπτά, Tetsuji Tamayama αυτό το μωρό είναι πολύ σέξη κάνει τον αστυνόμο με το ληψό μάτι έχει παίξει στο Nana και θα τον δούμε στην μεταφορά του βιβλιου Το Νορβηγικό Δάσος. Τέλος παίζει και σέξη για Ιαπωνέζα Erikο Sato (το θέλω αυτό το Ερίκο για μένα).

Sato Takeru πάω να τον δώ στη σειράMr.Brain τώρα.

Για την Ιστορία τα υπέροχα αυτά κουστούμια τα κάνει η Αυστραλέζα Tina Kalivas (το καλό που της θέλω να έχει Ελληνική καταγωγή γιατί με ενθουσίασε).



Erisadesu

Developer

Ιερή Δούλη της Θεάς Καφροδίτης, το όνειρό της εινα να γίνει blogger, να ζήσει στην Ιαπωνία και να μάθει ορθογραφία

7 Φώναξαν:

Ανώνυμος είπε...

Cd1
http://www.megaupload.com/?d=52GH4ACX
Cd2
http://www.megaupload.com/?d=2RRA0ZJH

Subs:
http://www.megaupload.com/?d=95TW2JL6

Ελπίζω να το δείτε.

BushidoCougar είπε...

Το κατεβάζω ΗΔΗ...

BushidoCougar είπε...

Σε μορφή torrent μπορείτε να το βρείτε και εδώ http://www.mininova.org/get/3034225

Sorry για το double post xD

Erisadesu είπε...

ελπίζω να σου αρέσει τόσο όσο εμένα,

Unknown είπε...

οι υποτιτλοι δεν υπαρχουν στο λινκ

Ανώνυμος είπε...

vasika boreis na vreis poios-poia einai o costume designer ??? Tha hmoun evgnomwn !!!!!

Ανώνυμος είπε...

thanx poly poly poly !!!!!!!! einai theoumba h kopelia me aythn thn douleia ths !!!