Ένα σοβαρό ποστ

by 21:44 16 Φώναξαν
Σήμερα πήγα στην τράπεζα με έπιασε απελπισία. Τα χρήματα είναι αρκετά για να κάνω το όνειρο μου πραγματικότητα αλλά πολύ λίγα για κάποιον που δουλεύει τόσο καιρό.
Σκεφτόμουν όταν είδα τον λογαριασμό έτοιμο, να τα σηκώσω όλα και να φύγω.
Τα χρήματα θα μου φτάσουν για μια εβδομάδα διακοπών στην Ιαπωνία. Γιατί να μη μπορώ να το κάνω? Γιατί το μοναδικό μου όνειρο να στοιχίζει τόσο ακριβά.
Θα καταφέρω να πάω πότε.

Θα ήθελα να ήμουν διαφορετική, πιο δυναμική. Να είχα τα κότσια με αυτά τα λιγοστά χρήματα να φύγω για το Τόκιο και να τους αφήσω όλους εδώ να με ψάχνουν. Άν με ψάχνουν. Μετά να γυρίσω ανανεωμένη και να κάνω σπουδαία πράγματα για την ζωή μου.

Αυτή η περίοδος είναι τελείως μπλέ. Ούτε ο Πικάσο να ήμουν. Δεν ξέρω τι θέλω πραγματικά . Νιώθω ότι κάπου στην πορεία έχω χάσει το δρόμο μου, μόνο που ποτέ δεν ήξερα που είναι ο δρόμος μου.

Erisadesu

Developer

Ιερή Δούλη της Θεάς Καφροδίτης, το όνειρό της εινα να γίνει blogger, να ζήσει στην Ιαπωνία και να μάθει ορθογραφία

16 Φώναξαν:

Wrong Guy είπε...

Γλυκιά μου μη στενοχωριέσαι!!
Μακάρι να είχα εγώ να σου έδινα μερικά ευρουδάκια! Ξέρεις... αν το καθυστερήσεις λίγο θα το ευχαριστηθείς πιο πολύ μετά!

Vasilis είπε...

re si erisabetsu ti krisara ine afti pou se exi piasi... diavazo ta 2 teleftea sou post kai den ksero ti na po... katarxin ise poli tixeri pou to oniro sou ine toso ma toso ftino an ine dinaton....an to thes tha to kataferis poso na sou stixisi 1 vdomada stin japan... ante 1000 me 1100 euro to isitirio kai afou ftasis eki kanis backpacking den xriezete na minis se ksenodoxio 5 asteron iparxoun ta youth hostels... diladi gia mia vdomada ante na sou vgi to poli poli 2000 euro... arketa ftina gia aniro zois etsi... kai sovarologo... apla theli ipomoni.. kai mono etsi tha exi aksia ama itane efkolo den tha ixe tosi plaka...ta panta ine thema optikis sosta? ante neo koritsi ine dinaton na skeftete etsi? exoume tin idia ilikia.. 26 xronon boroume na svisoume ta panta kai na ta ksanarxisoume apo tin arxi.... elpizo na se eftiaksa....
lol
filia
p.s ama dis ton Jimako pes tou apla 1 gia ti allo ksero ego dos tou xeretismata apo mena....

drunksoul είπε...

Σήκω φύγε ρε και γράφτα όλα.

Love and Poison είπε...

Δε νομίζω οτι το θέμα είναι τόσο οικονομικό. Έχω έρθει σε αυτή τη θέση πολλές φορές & πάντα κάτι με κρατούσε εδώ. Περισσότερο είναι θέμα απόφασης & ο φόβος για το νέο ξεκίνημα.

Αμφιβάλλω αν από αυτά που διάβασα θέλεις απλά να πας για διακοπές ή να εξαφανιστείς όπως όλοι μας...

Αλλά πλέον το πήρα απόφαση...Από Σεπτέμβρη Σαλονίκη τέλος...Ελπίζω και συ να κυνηγήσεις το όνειρό σου κάποια στιγμή...Αυτή η χώρα-πόλη είναι πολύ μικρή για κάποιους από εμάς...

Zaphod είπε...

Μπα γιατί Ιαπωνία και όχι κανένα μήνα ,αντί για εβδομάδα, κάπου πιο κοντά---κατά προτίμηση σε κάποια παραλλλίίία!

Όσο πιο μακρυά πας τόσο πιο κοντά είσαι τελικά :-)

love & kisses
zaphod

If...ιγένεια είπε...

Υπομονή.. Όλα θα γίνουν.. :)

veloz είπε...

ksereis gt dden pas? giati einai akoma nwris,den exeis etoimasei to epomeno oneiro. An pas twra tha gyriseis kai de tha xeis kati na perimeneis..

Aeon είπε...

Το Τόκυο είναι ακριβό, αλλά είσαι σίγουρή ότι εκεί θες να πας;

Είναι τρομακτικές οι ταχύτητες του, προτίνω, αν το αποφασίσεις δηλαδή να φύγεις για κάποια άλλη πόλη.

Αλλά αν το θες τόσο πολύ υπάρχουν λύσεις, μπορείς να βάζεις από τη δουλειά σου 70-120 ευρώ το μήνα στην άκρη ΑΦΟΤΟΥ γυρίσεις στην Ελλάδα έχοντας πάρει ένα δάνειο για τις διακοπές σου αν το πρόβλημα σου είναι και χρηματικό;

Είμαι εναντίον των δανείων αλλά πιο πολύ είμαι εναντίον των εμποδίων στην πραγματοποίηση των ονείρων μας, κάνε όπως νοιώθεις, αν φοβάσαι το ταξίδι απλά καθυστέρησε το μέχρι να νοιώσεις σταθερή στα πόδια σου και στην απόφαση σου.

Και εγώ, με τη σειρά μου θέλω να φύγω για την ιαπωνία αλλά σκοπεύω να πάω με υποτροφία για το master μου εκεί, για αυτό και τώρα μου έχει φύγει η πίστη να διαβάζω και να διαβάζω, βαθμός κάτω από 90% με σκοτώνει για την υποτροφία... Αλλά ξέρω οτί όταν τελειώσω τις σπουδές μου θα έχω την επίλογη να πάω Ιαπωνία... Γιατί ίσως τότε προέχουν άλλα πράγματα για μένα.

Ι'll be frank with ya... Αν αυτό που σε κρατάει τώρα είναι μόνο η απόφαση για να πας, πήγαινε αλλιώς αύριο μπορεί να σε κρατούν πολλά περισσότερα πράγματα. Αν έχεις λόγους να το καθυστερήσεις κάντο.

Anyway.
Φοβάμαι ότι σου έδωσα άλλον ένα λόγο για κράξιμο οπότε περιμένω να πέσει το κατεβόδιο σύντομα.

Αλλά really... If that's your dream make it happen, if not now, set a dead line "I want to gather X money by the Y date and go to Japan".

Θα τα καταφέρεις.

Erisadesu είπε...

Τhe Wrong Guy :) ευχαριστώ είσαι πολύ καλός.
Vasilis Besikiots mio amor έτσι οπως τα λες, τότε τα χρήματα δεν μου φτάνουν και δεν ξέρω πως είσαι εσύ στα 26 σου αλλά εγώ έχω κουραστεί να ξαναρχίζω απο την αρχή και ποτέ να μη κάνω αυτά που θέλω.

love & Poison έχεις ακόμη μια φίλη στη θεσσαλονίκη απο σήμερα θα χαρώ να σε υποδεχτώ.

zaphod αν ήθελα παραλίες θα πήγαινα χαλκιδική.

If μου ευχαριστώ.

Veloz είναι ήδη πολύ αργά.

ray : δεν μας δόθηκαν σε όλους οι ίδιες ευκαιρίες. Την σχολή την έχω παρατήσει και ούτως ή άλλος όταν σπούδαζα δεν είχαμε τέτοιες ευκαιρίες.
Άσε που για να μπεις σε μεταπτυχιακό απο ΤΕΙ θέλεις να έχεις πατέρα τον Βούδα.
Το όνειρο μου είναι να πατήσω την Ιαπωνική γη δεν έχει σημασία που θα πάω. Το δάνειο είναι η εύκολη λύση. Αλλά δεν θα είναι κάτι που θα το έχω καταφέρει μόνη μου.

έχου κουραστεί να είμαι 26 και να μην έχω δει τίποτα πέρα απο την Μπανάνα για χώρα μου.

Aeon είπε...

Εδώ και 20 χρόνια η Ιαπωνική πρεσβεία προωθεί προσφορές για μεταπτυχιακά (master) στην Ιαπωνία με όλα τα έξοδα πληρωμένα σε 5 άτομα περίπου το χρόνο.

Μετα βιας παλαιότερα υπήρχαν αρκετές αιτήσεις για αυτό.

Η αλήθεια είναι ότι ήθελα να πάω αλλά όπως και εσύ είχα παρατήσει και εγώ το ΤΕΙ μου. Όταν έμαθα για αυτή την ευκαιρία για το master στην Ιαπωνία αποφάσισα να τα παρατήσω όλα, να μπω σε μία ιδιωτική σχολή (επειδή στο Τει είχα τσακωθεί με όλους τους κομματικούς συνδυασμούς αρνόμενος να πάρω θέση και κατα συνέπεια και με τους καθηγητές που τους υποστήριζαν), να την τελειώσω όσο πιο γρήγορα γίνεται και με όσο πιο μεγάλο βαθμό είναι εφικτό και να φύγω με την υποτροφία στην Ιαπωνία.

Το "δεν έχουμε όλοι τις ίδιες ευκαιρίες" είναι άδικο να το λες σε μένα... Αλλά πάλι δε γνωρίζω τις καταστάσεις που έχεις ζήσει για να μπορέσω να το κρίνω αυτό... Αλλά ούτε εσύ τις δικές μου έτσι;

Πέρασα τον τρόμο την ημέρα που μου πήρε να πάρω την απόφαση να φύγω για Ιαπωνία με πιθανότητα να ζήσω εκεί μετά τις σπουδές. Να αφήσω πίσω μου τα πάντα, να μη ξέρω τι θα βρω ίδιο και τι όχι όταν επιστρέψω... Αν μείνει κάτι το ίδιο... Τρόμος.

Μετά αποφάσισα ότι η ζωή είναι δική μου, δεν ανήκει σε κανέναν άλλο, δεν έχω φύγει ποτέ στο εξωτερικό και δε θέλω να κάνω μεταπτυχιακό στην Αγγλία ή στην Αμερική. Είναι τρομακτική η μοναξία στην άλλη άκρη του πλανήτη αλλά το επέλεξα. Η πιθανότητα να αλλάξω γνώμη πάντα υπάρχει όταν τελειώσω τη σχολή μου αλλά δε το βλέπω...

Κάνε με add στο msn να τα πούμε aeon7(at)hotmail[dot]com, νομίζω ότι αυτή η προσφορά της πρεσβείας ισχύει μέχρι τα 30-32 χρόνια και ίσως αξίζει να κάνεις μια αίτηση. Ίσως δε προλαβαίνεις για φέτος αλλά του χρόνου ποιος ξέρει...

Unknown είπε...

O δρόμος είναι έξω από το παράθυρο...πήγαινε λίγο και κοίτα... με τα άλλα τα μάτια ξέρεις...
και μη βιαστείς να πεις χαζομάρες... μη...

alex.00 είπε...

Aχχχχχ....Ποσο θελω να παω Τοκιο!!!
Γιατι να ειναι τοσο μακρια?!
Δε γινοταν να συνορευαμε?

Αν και τωρα που το σκεφτομαι πιο ηρεμα καλυτερα που δε συνορευουμε γιατι θα πλακωνομασταν συνεχεια!

veloz είπε...

gt einai arga?pote den einai arga. kai an einai arga opws les (kanena pote den einai apolyto) psakse gia to allo pou tha nai akoma sto nwris!

Dannossiel είπε...

re xa afou tha pame mazi...ti skas...kane kamia malakia kai se gamisa

Ανώνυμος είπε...

koita eri diavazw to blog s edw kai ena xrono peripou kai tha ithela na s pw merika pramatakia:
prwton: sou euxomai na pas Iapwnia kai ama thes na ziseis kai ekei !
deuteron: eisai dynamiki kai den to xereis
triton: mhn xalalizesai. kane ayto pou thes 29 xronwn gynaika eisai.
tetaron: syggnwmi ama se epriksa (dn se kserw kai katholou sxedon) alla se niwthw. kai tha ithela (an itheles kai sy)na milame pio poly.
pempton: pistevw se sena. kai apla s euxomai ta kalytera.
TELOS: to blog s genikotera ta spaei ! kai sthn ousia milas gia poly sovara themata akoma kai an ta paratheteis ypokeimenika !!!

Erisadesu είπε...

τα λόγια σου μου δείνουν δύναμη και κουράγιο ξέρεις ότι και εγώ σε συμπαθώ πολύ και ανυπομωνώ και να τα πούμε και απο κοντά κάποια στιγμή.
Προς το παρών δεν μπορούμε να τα πούμε πιο πολύ καθώς λείπω συνέχεια και δεν έχω νετ εκεί που είμαι