Gokusen the Movie 2009

by 23:02 6 Φώναξαν
Καιρό τώρα ήθελα να μιλήσω για το Gokusen και δεν το έκανα....όμως σήμερα είναι το τέλος μιας εποχής και μόλις είδα την ταινία οπότε δεν γίνεται πρέπει να μιλήσω γι αυτή τη σειρά/ταινία/anime/manga...

Tη Yamaguchi Kumiko την συνάντησα να κάνει βόλτες μέσα στο Anime//Gr. Τότε έμαθα είναι manga και την έχει φτιάξει ο Morimoto Kozueko και πως είναι η κληρονόμος της οικογένειας της Yakuzas (Μαφίας) Oedo. Τα μέλη της οργάνωσης της οικογένειας Oedo ελπίζουν ότι μια ημέρα η Kumiko θα αναλάβει την αρχηγία μετά το θάνατο του Παππού της. Όμως η Kumiko θέλει να γίνει καθηγήτρια Μαθηματικών και το καταφέρνει. Έτσι βρίσκει δουλειά σε ένα λύκειο αρρένων και αναλαμβάνει το χειρότερο τμήμα του Σχολείου.

Η υπόθεση δεν ήταν αρκετή για να μου κρατήσει το ενδιαφέρον...μέχρι που είδα ένα επεισόδιο απο το anime....Οι μαθητές της τάξης της οποίας είναι υπεύθυνη είναι όλοι παιδιά για υιοθεσία. Μπλέκουν στις χειρότερες καταστάσεις, παρανομούν και δεν πιστεύουν σε τίποτα. Ούτε σε φιλία, σε συντρόφους, σε όνειρα και κυρίως στους καθηγητές που τους βλέπουν με μισό μάτι. Ωστόσο η Kumiko χρόνια εκπαιδευμένη μέσα στη μαφία, έχει μάθει πολλούς τρόπους για να τους κερδίζει. Κάθε φορά η Kumiko ρίχνει πολύ ξύλο για να μπορέσει να σώσει τους Σημαντικούς Μαθητές της όπως τους λέει.



Το ένα και μοναδικό επεισόδιο του anime, με ενθουσίασε έτσι μια ημέρα που έπεσε στο χέρι μου η πρώτη σαιζόν της τηλεοπτικής σειράς έκατσα και την είδα. Αυτό ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά. Η Yankumi, όπως τη φωνάζουν οι μαθητές της {Yamaguchi + Kumiko = Yankumi}, με κέρδισε απο την πρώτη ημέρα....Όσο για το Cast της σειράς; Μια ολόκληρη τάξη με πανέμορφα ψιλά αγόρια.... Στη σειρά βλέπουμε τον αγώνα που κάνει η Yankumi για να δημιουργήσει στις καρδιές των παιδιών της τάξης την ελπίδα, το όνειρο και για να καταφέρει να τα βάλει στον σωστό δρόμο και να τους κάνει σωστούς αυριανούς πολίτες.... Τα καταφέρνει ρίχνοντας πολύ ξύλο, πολύ κυνηγητό και πολύ ιδρώτα. Το ίδιο έκανε και στο Δεύτερο και Τρίτο κύκλο της σειράς με αποτέλεσμα να κουράσει λίγο.

Gokusen 1. Απο αριστερά προς τα δεξιά: Oguri Shun (Azumi1&2, Crows Zero),Nakama Yukie(Ring 0, Shinobi), Matsumoto Jun (Hana Yori Dango, The last princess).
Hiroki Narimiya (Azumi1&2, Sakuran, Drop), Waki Tomohiro (Initial D), Ishigaki Yuma (Azumi1&2,Battle Royale2)

Για την Ιστορία να σημειωθεί ότι το Gokusen 1 προβλήθηκε το 2002, το Gokusen 2 το 2005 και το Gokusen 3 το 2008. Μέσα σε αυτά τα χρόνια οι ηθοποιοί και οι κομπάρσοι των τριών σχολικών τμημάτων της Yankumi έχουν αναδειχθεί σε πρωταγωνιστές ταινιών, τραγουδιστές και γενικότερα είναι όλοι τους διάσημοι. Για παράδειγμα στο Gokusen 1 έχουμε τρεις πρωταγωνιστές που τους έχουμε ξαναδεί (Σε αυτό το Blog) να πρωταγωνιστούν στις ταινίες Azumi 1 & 2 καθώς και Crows Zero. Γενικώς για όλους όσους ηθοποιούς έχω μιλήσει σε αυτό το blog. Όλοι έχουν περάσει από τα θρανία του Gokusen...Για να μη πω ότι ακόμη και ο γιος του προηγούμενου πρωθυπουργού της Ιαπωνίας είχε πρωταγωνιστικό ρόλο σε μια σαιζόν. Κοινώς έχουμε μια σειρά που ανέδειξε 3 γενιές νέων ωραίων ηθοποιών (Ikemen όπως λέγονται στα Ιαπωνικά).

Gokusen 2: Kamenashi Kazyua(KATUN band), Keisuke Kode ( Rookies,Cyborg She, Nodame Cantabile),Hayami Mokomichi (Άντρας μου,Ζettai Kareshi tv), Koike Tepei (love complex,Genkai in a black company),Akanishi Jin (KATUN, Bandages...είναι αυτός που τραγουδάει το Girisha-Ελλάδα και το τραγούδι Olympos)

Το τέλος της σειράς ακολουθεί πάντα ένα special επεισόδιο. Με τη διαφορά ότι το 2008 ανακοινώθηκε η ταινία ...και ίσως και το τέλος της ιστορικής αυτής σειράς. Η ταινία βγήκε στους κινηματογράφους το 2009 και έσπασε τα ταμεία και την καρδιά μου. Περίμενα πολύ καιρό για να τη δω και επιτέλους το έκανα.

Gokusen3: Εδώ έχουμε τα νέα ονόματα της Ιαπωνίας: Haruma Miura (Crows Zerο 2), Υuya Takayuki, Ishiguro Hideo (Rescue tv, One pound fukoun tv),Kiriyama Aikito, Junta Nakama, Shohei Miura (Gira Gira)

Έτσι ερχόμαστε στο 2010 που έχουν βγει και οι υπότιτλοι. Επιτέλους μπορούμε να δούμε την ταινία και την παρέλαση όλων των ηθοποιών που αναφέραμε καθώς και όλων των συμμαθητών τους...Μιλάμε για πολύ πράγμα όχι αστεία, άσε που κάθε φορά ανακαλύπτω και νέους ηθοποιούς (που όταν τους είχα δει στη σειρά δεν τους ήξερα ακόμη). Η Nakama Yukie έχει περάσει πλέον στην ιστορία της τηλεόρασης της Ιαπωνίας με αυτόν της τον ρόλο και με κάθε ρόλο που έχει ερμηνεύσει. Τσαλακώνει απίστευτα τον εαυτό της για χάρη της Yankumi και σε κερδίζει αμέσως. Το ίδιο κάνει σε αυτή την ταινία. Αυτή τη φορά η Yankumi πρέπει να κερδίσει την εμπιστοσύνη της νέας της τάξης ενώ παράλληλα ένας πρώην μαθητής της κινδυνεύει. Για να τον σώσει η Yankumi πρέπει να αντιμετωπίσει μια ολόκληρη οργάνωση και όχι μια απλή ομάδα παιδιών. Θα τα καταφέρει;


H ταινία είναι λίγο πιο υπερβολική από τη σειρά αλλά ας μη ξεχνάμε ότι βασίζεται σε Manga. Για μένα που έχω δει τις σειρές ήταν πολύ συγκινητικό να βλέπω την επιστροφή και την εμφάνιση των παλιών μαθητών. Το μόνο που δεν μου άρεσε είναι ότι οι σκηνές με τις μάχες δεν έχουν περισσότερο ξύλο και πλέον οι κινήσεις της Yankumi είναι βαρετές, θα έπρεπε να την κάνουν λίγο πιο άγρια...(μα αλίμονο αυτό δεν θα συμβάδιζε με τις προκαταλήψεις των Ιαπώνων).

This Girl knows how to wear her adidas.


Τώρα που το είδα και αυτή την ταινία μου έμεινε να δω το Anime και το Manga....sigh....θα μου λείψει η Nakama-sama....Ευτυχώς που την βλέπω στο Untouchable και στο Trick. Αν θέλετε να κατεβάσετε την ταινία θα τη βρείτε στα σχόλια.

Erisadesu

Developer

Ιερή Δούλη της Θεάς Καφροδίτης, το όνειρό της εινα να γίνει blogger, να ζήσει στην Ιαπωνία και να μάθει ορθογραφία

6 Φώναξαν:

Erisadesu είπε...

http://www.megaupload.com/?d=Z3C548O6
subs in english:
http://www.megaupload.com/?d=QHR3D8K0

credits: pinkujisatsu @ Live Journal

Unknown είπε...

Hahahaha. Πολύ καλό άρθρο. Η αλήθεια έιναι ότι μιας και δεν είμαι φαν των άνιμε και των μάνγκα έχω περιοριστεί μόνο στο live action και την πρώτη φορά μου είχε δώσει την εντύπωση μιας διαφορετικής κόπιας του GTO, ίσως λίγο πιο άγριο. Παρ' όλα αυτά συμμερίζομαι το πάθος σου γιατί ξέρω πως είναι να παρακολουθείς κάτι που σε έχει συναρπάσει. :P
Επίσης επειδή αρκετοί μάλλον δεν έχετε Megaupload premium account για να κατεβάσετε την ταινία, αν την ζητήσετε πολλοί θα την ανεβάσω στο Mediafire. :)

Unknown είπε...

http://www.mediafire.com/?a8md0knbbqa

http://www.mediafire.com/?wmmzzkdygou


OST's for Gokusen dorama.
Enjoy :)

Erisadesu είπε...

DmJapan ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Η αλήθεια είναι οτι το Gokusen, Dragon Zakura, Rookies και φυσικά ο άρχοντας G.T.O έχουν πολλά κοινά στοιχεία. To Gokusen ωστόσο επειδή είναι σε Boys school διαφέρει λίγο απο όλα αυτά.

Θα ήθελα ωστόσο μια κοινή παρουία της Yankumi με τον Onizuka θα έιχε πάρα πολύ γέλιο...Άσε που είμαι σίγουρη ότι ένας θα ερωτευόταν τον άλλο.

Δεν μου αρέσουν τα manga τόσο πολύ και τολμώ να πω ότι ούτε το GTO anime μου άρεσε. Ωστόσο και η Yankumi και ο Onizuka βρίσκοντε πάντα μέσα στην καρδιά μου.

Erisadesu είπε...

ευχαριστώ για τα mirror στο mediafire.

BushidoCougar είπε...

Hahahaha!! Το έτερον ήμιση του Onizuka!!! Θα το δω οπως και δήποτε!

Thnx Eri, ωραία παρουσίαση!!