Οκτώβριος όπως Βαρκελώνη

by 13:33 3 Φώναξαν

Ο Οκτώβριος έχει άρωμα Βαρκελώνης...

Οκτώβριος είναι το πρώτο βήμα του χειμώνα. Η ατμόσφαιρα δεν είναι αρκετά κρύα για μπουφάν αλλά ούτε αρκετά ζεστή για να κυκλοφορείς χωρίς ζακέτα. Είναι η εποχή που το δέρμα μου είναι πάντα κρύο χωρίς εγώ η ίδια να κρυώνω (φίδι).

Το 2009 ήταν Οκτώβριος όταν μια υπάλληλος του Duty Free  σε μια συνάντηση μας στην Άρτα μου έδωσε δείγμα του αρώματος Custo Barcelona. Το κρύο στην Άρτα ήταν αρκετά δυνατό και το θερμό  άρωμα έκανε αντίθεση με τη ψυχολογική μου κατάσταση. Το άρωμα του αυτόματα συνδέθηκε με τον ερχομό του χειμώνα και μιας επικείμενης αλλαγής. Αυτό τον Οκτώβρη ένιωσα πως κάτι θα αλλάξει έτσι άπλωσα το χέρι μου στο καλά φυλαγμένο δειγματάκι και φόρεσα λίγο (πες δεν φοράω πολύ συχνά αρώματα). Αμέσως με τύλιξαν τα αισθήματα εκείνης της εποχής και μακρινές μνήμες εμφανίστηκαν μπροστά μου. Ο Οκτώβρης είναι Βαρκελώνη.

Ο Οκτώβρης είναι Βαρκελώνη και για ακόμη ένα λόγο. Στη Θεσσαλονίκη η αργία της 26ης και της 28ης Οκτωβρίου είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για το πρώτο ταξίδι του χειμώνα, βοηθάει το ότι υπάρχουν ένα σωρό προσφορές εκείνη την εποχή. Σημαίνει την πρώτη αργία μετά το κουραστικό καλοκαίρι (ειδικά για εμάς που ζούμε στον τουρισμό). Η Βαρκελώνη ήταν (και θέλω να πιστεύω πως ακόμη είναι) ένας εύκολα προσβάσιμος προορισμός για σύντομες διακοπές στην Ευρώπη. Τι πιο ωραίο να περάσεις ένα Σαββατοκύριακο στην μαγική πρωτεύουσα της Καταλανίας  Ας το παραδεχτούμε οι Έλληνες αγαπάνε την Ισπανία και θέλω να πιστεύω πως αγαπάμε την Βαρκελώνη λίγο περισσότερο. 

Η Βαρκελώνη φέρει το όνομα της απο την Βάρκα του Ηρακλή η οποία ξεβράστηκε στις ακτές της πόλης και εκεί ο Ημίθεος ίδρυσε την πόλη του ονομάζοντας απο την βάρκα του. Ο μύθος αναφέρει πως, κατερχόμενος ο Ηρακλής απο τα Πυρηναία, κατάκοπος και καταϊδρωμένος όπως ήταν, έφτασε στην παραλία. Του άρεσε πολύ το τοπίο και άφησε πολλούς απο τους δικούς του στρατιώτες εκεί να ξεκουραστούν. Ο ίδιος μπήκε μαζί με άλλους μέσα σε εννέα πλοία και ξεκίνησε την πορεία τους προς το βορρά. Τους πιάνει όμως μεγάλη θαλασσοταραχή και καταστρέφονται οκτώ πλοία.. Επιστρέφοντας εκεί όπου ξεκίνησε  είδε πως οι άνδρες του είχαν αρχίσει να χτίζουν μια νέα πόλη την Βαρκελώνη (πηγή : Ηλία Μαριολάκος http://www.metafysiko.gr/?p=5922)





Ένα από τα πρώτα πράγματα που έμαθα όταν έκαναν πρακτική ήταν πως το τουριστικό γραφείο Κύκλος είναι το ιδανικότερο γραφείο για να εμπιστευτείς τους πελάτες που θέλουν να ταξιδέψουν στην Ισπανία.  Ωστόσο για τους κατοίκους της Θεσσαλονίκης μπορώ με το χέρι στην καρδιά και γνωρίζοντας από την προσωπική προϋπηρεσία πως και στη Θεσσαλονίκη υπάρχει ένα τουριστικό γραφείο που μπορείς να εμπιστευτείς για την Βαρκελώνη και αυτό είναι το τουριστικό γραφείο Grefis στη Μητροπόλεως. Έχοντας δουλέψει για τον διευθυντή του γραφείου της Θεσσαλονίκης παλαιότερα  εμπιστεύομαι τυφλά τις επιλογές του καθώς έχω μία μικρή ιδέα (γιατί μόνο μικρή μπορεί να θεωρηθεί μπροστά στο πολυδιάστατο τρόπο σκέψης που έχει)  για το πως λειτουργεί και σκέφτεται σε ότι αφορά τα τουριστικά πακέτα. Έτσι αν κάποιος με ρωτούσε, όπως και με ρώτησε ο ξάδερφός μου, θα τον έστελνα κατευθείαν στο ισόγειο της Μητροπόλεως να απευθυνθεί στον υπάλληλο του πρώτου γραφείου.

Τώρα θα μου πείτε γιατί να επιλέξετε ένα  τουριστικό γραφείο όταν μπορείτε να πάτε μόνοι σας; 
Η απάντηση μου είναι επειδή ο Οκτώβρης είναι Βαρκελώνη και μια οργανωμένη εκδρομή λειτουργεί σαν steping stone σε αυτό που θα ακολουθήσει. Δεν είναι απαραίτητο να ακολουθήσετε την εκδρομή και χάρη στον συνοδό θα έχετε πάντα κάποιον να σας βοηθάει.

Oh well ξέρω ότι αν είστε σαν εμένα δεν έχετε λεφτά για ταξίδια. Αλλά bitch please κανείς δεν μας απαγόρευσε να ονειρευόμαστε. Μπορούμε πάντα να πάρουμε το φυλλάδιο της εκδρομής να ανοίξουμε το google earth και να προσποιηθούμε πως πήγαμε το ταξίδι αυτό. .

Erisadesu

Developer

Ιερή Δούλη της Θεάς Καφροδίτης, το όνειρό της εινα να γίνει blogger, να ζήσει στην Ιαπωνία και να μάθει ορθογραφία

3 Φώναξαν:

Jade είπε...

Είναι αυτό που λές,
απίστευτος ο πούστης!
Και το εννοείς κυριολεκτικά. ο.ο

Όσο για τις εκδρομές και τα ταξίδια.. Μάλλον θ' ακολουθήσω (κ' εγώ) την τελευταία σου παράγραφο..

Καλό βράδυ.

Erisadesu είπε...

Ας προσποιηθούμε πως έχουμε λεφτά να πάμε στα μπόρα μπόρα.

Liani είπε...

εξωτερικο ε?
χμ... σε ολοκλιρη την ζωη μου εχω παει μονο στην Μοσχα μερικες φορες :Ρ δυστηχως δεν ξερω πως ειναι η ευρωπη
Οκτωμβριος χα!
εαν επρεπε να δωσω σε καποιον μηνα καποια πολη θα ηταν για τον Ιανουαριο η Μοσχα (και για τον λογο του οτι εχω παει μονο εκει :Ρ αλλα και γιατι εκεινη την εποχη ο χειμωνας ειναι απιστευτος. Εαν χιονισι και βγεις πριν απο τις ορδες απο "σαρδελες" που πανε για τις δουλειες τους βλεπεις ενα κατασπρο τοπιο μεσα στην πολη που απλως δεν περιγραφεται. Ακομη καλυτερα εαν εισαι καπου στα προαστια της Μοσχας, λιγοτερος κοσμος, λιγοτερα σημαδια απο παπουτσια :) )

Καλα ταξιδια :)
και στειλε καμια postcard :P

Lianiς