Μαθήματα Ιστορίας με τους Beastie Boys

by 23:35 0 Φώναξαν
Αν λοιπόν ο Bruno Mars βάλθηκε να μας διδάξει ιστορία της μουσικής και του χορού λίγα χρόνια πριν οι Beastie Boys είχαν βαλθεί να μας διδάξουν ιστορία του κινηματογράφου.

Μαθήματα Κινηματογραφικής Ιστορίας με τους Beastie Boys 



Αυτή τη φορά όμως πάμε ανάποδα ξεκινάμε από τα πιο πρόσφατα μαθήματα.



Το 2011 οι Beastie Boys κάνουν homage στους εαυτούς τους και σε όλες τις ταινίες με τις οποίες μεγάλωσαν αλλά και μεγαλώσαμε. Τους βλέπουμε στο σήμερα να συνεχίζουν το πάρτι από εκεί που σταμάτησαν στην αρχή της καριέρας τους, μπουκάρουν σε μία κάβα και χορεύουν Breakdance με τους εαυτούς τους που ταξίδεψαν στον χρόνο. Σ' ένα βίντεο που παρελαύνουν προς τιμή των Beast Boys όλοι οι κωμικοί ηθοποιοί της Αμερική μ'ένα βίντεο που μοιάζει περισσότερο με σκετς από το Saturday night live παρά με μουσικό βιντεο κλιπ. Beastie Boys - Make some Noise.


Πάμε λίγο πιο πίσω το 1998 και μετά από καιρό εμφανίζονται οι Beastie Boys με το CD/Album Hello Nasty. Αυτή τη φορά οι ίδιοι κάνουν Homage στις βιντεοκασέτες της Ιαπωνίας που λατρέψαμε μεγαλώνοντας. Τεράστια ρομπότ μάχονται μεταξύ τους στους δρόμους του Τόκυο με τα μέλη του συγκροτήματος να προσπαθούν να σώσουν την κατάσταση. Beastie Boys - Intergalactic. Για την ιστορία το τραγούδι παιζόταν παντού...και για πρώτη φορά κάποιος να αντιγράφει ένα Ελληνικό Εξώφυλλο δίσκου.
Beastie Boys - Hello Nasty (1998) & Τα Ημισκούπρια - 30 Χρόνια Επιτυχίες (1996)


Το Intergalactic ακουγόταν παντού σε αντίθεση με το Three MC's and One DJ από το ίδιο άλμπουμ, που ουσιαστικά όλο το τραγούδι είναι homage στην Old school σκηνή της Rap, που εκείνη την εποχή ξεκίνησε να δίνει τη θέση της στην R n B και το Hip Hop. Δηλαδή τι άλλο θες για να κάνεις ένα rap τραγούδι; Μία καλή λούπα ή έναν καλό Dj και φυσικά 3 Master of Ceremonies. Guest star o Dj που η πρωινό του δουλεία είναι να κυνηγάει φαντάσματα με τους Ghostbusters.


Το Body Movin ήταν το μόνο που δεν άκουσα αρκετά από το ίδιο album. Λάτρευα αυτό τον τρελό ήχο. Ο Fatboy slim (σπουδαίος Dj στα 90s) μιξάρει το γνήσιο τραγούδι και οι Beastie Boys διαλέγουν τη δική του εκδοχή για το βίντεο κλιπ που εδώ και πάλι έχουμε homage στις κατασκοπείες ταινίες και συγκεκριμένα στη ταινία Danger Diabolik που βασίζεται στο γνωστό comics Diabolik.


Φθάσαμε στο 1994 και στο Album "Ill Communication" με το τραγούδι που κάθε 5 λεπτά έπαιζε στο MTV όταν ακόμη το MTV έπαιζε μουσική. Το πρώτο μάθημα ιστορίας σκηνοθετημένο από τον σκηνοθέτη Spike Jonze να κάνει homage...σ'όλες τις αστυνομικές ταινίες και τηλεοπτικές σειρές της δεκαετίας του 70. Οργή και δέος αυτό το τραγούδι και στα 13 μου ήταν ό,τι πιο γαμάτο είχα ακούσει στη μέχρι τότε ζωή μου. Beastie Boys - Sabotage.



Φθάσαμε στο 1986 τη εποχή που άλλαξε η μουσική ιστορία. Με το "Lisence to Ill" οι Beastie Boys αλλάζουν όλη τη μουσική σκηνή της Αμερικής και με αυτό τραγούδι και τη συνεργασία των RUN DMC με τους Aerosmith στο "Walk this Way"  βλέπουμε και ακούμε για πρώτη φορά RAP στο MTV και την εισαγωτή της εκπομπής Yo MTV Raps!.  Οι Beastie Boys ήταν λευκοί rapper και έτσι το MTV δεν μπορούσε πλέον να κάνει τη στραβή και να σνομπάρει το είδος. Βοήθησε και η τεράστια επιτυχία του τραγουδιού. Ένα video που θυμίζει όλες εκείνες τις εφηβικές ταινίες της δεκαετίας (άλλωστε εκείνη την εποχή ξεκίνησαν οι εφηβικές ταινίες) και με cameo εμφανίσεις που μπορεί τώρα να μη της αναγνωρίζουμε αλλά με ονόματα που υπήρξαν ή είναι ακόμη γνωστά. (αλήθεια εντοπίσατε τον LL Cool J;) Από εδώ φυσικά συνεχίζεται και η ιστορία στο πρώτο βίντεο που ανάρτησα. Beastie Boys - Fight for your right.

Ολοκληρώθηκε ακόμη ένα μάθημα ιστορίας. Ένας μικρός φόρος τιμής στη μουσική των Beastie Boys και στη μουσική που με συντρόφευε μεγαλώνοντας. Οι Beastie Boys έμειναν στη μνήμη μας για πάντα παιδιά... Το 2012 το εν τρίτο των Beastie Boys ο Adam Yauch  μας αποχαιρετά με χαμόγελο και έχοντας παλέψει πολλά χρόνια με την επάρατο νόσο και μπαίνει στο πάνθεον των μουσικών που άλλαξαν την ιστορία. 

Η ιστορία δεν σταματάει, εκατομμύρια άτομα εμπνεύστηκαν από τα τερατώδες αγόρια και τη μουσική τους και κάπου εκεί έξω υπάρχει κάποια τριάδα που γράφει τη δική της ιστορία, είτε είναι υπερ συγκρότημα της Ασίας με το όνομα Epik High και κάνουν τα δικά τους τηλεοπτικά homage  είτε βρίσκετε σε κάποιο υπόγειο ή γκαράζ της Αμερικής και κάνουν όνειρα για καριέρα. 

Erisadesu

Developer

Ιερή Δούλη της Θεάς Καφροδίτης, το όνειρό της εινα να γίνει blogger, να ζήσει στην Ιαπωνία και να μάθει ορθογραφία