Johatsu οικειοθελείς εξάτμιση

by 22:34 0 Φώναξαν
Η φίλη μου έχει να λέει πως ξέρω τα πάντα για την Ιαπωνία, οπότε φανταστείτε την έκπληξη της όταν άρχισε να μου μιλάει για το φαινόμενο Johatsu και εγώ δεν ήξερα τίποτα.

Το φαινόμενο αυτό που μεταφράζεται στα Ελληνικά ως εξάτμιση ανθρώπων, συμβαίνει όταν άτομα εξαφανίζονται από προσώπου γης και κανένας δεν τα βρίσκει. Η πίεση της καθημερινότητας, η γενική κατάσταση της ζωής, οδηγεί άτομα στην Ιαπωνία να εξαφανίζονται.  Η Αυτοκτονία είναι συνήθης φαινόμενο στην Ιαπωνία, ωστόσο υπάρχει και ένας άλλος δρόμος. Η οικειοθελής εξάτμιση.

Έτσι κάποιο Ιάπωνες καταφεύγουν σε ειδικές "οργανώσεις" όπου καταθέτουν τις ταυτότητες τους και διαγράφουν την ύπαρξη τους από την χώρα. Έτσι ξαφνικά χάνεις κάθε επαφή με το δικό σου άνθρωπο και δεν έχεις ιδέα που είναι. Διαγράφεται από κάθε σύστημα. Μια ουσιαστικά διοικητική εξαφάνιση όπως μάθαμε στο πολύ ωραίο άρθρο που έγραψαν στο TVXS.Gr Ακριβώς αυτό δεν ήθελε στο τραγούδι "Ανθρωπάκος" η Τάνια Τσανακλίδου;


Οι Ιάπωνες χάρη στην αυστηρότητα περί ιδιωτικού απορρήτου, μπορούν να αλλάζουν ταυτότητα και να φεύγουνε σε ένα νέο μέρος και να συνεχίζουν τη ζωή τους, αφήνοντας πίσω τα πάντα. Νέα ταυτότητα νέα ζωή, χωρίς να χρειάζεται να καταφεύγουν στην έσχατη λύση της Αυτοκτονίας.

Πόσες φορές δεν σκέφτηκες να κάνεις το ίδιο, να αφήσεις πίσω σου τα πάντα και να φύγεις ελεύθερος σ' ένα δρόμο που θα διαλέξεις εσύ, είτε σωστός, είτε λάθος, ένας δρόμο που έφτιαξες μόνος σου, με τα δικά σου χέρια.

Αυτές η μέρες είναι δύσκολες...κάποτε ο Danniel είπε πως δεν θα καταλάβω ποτέ αυτό το τραγούδι, κοίτα όμως που η μοίρα το έφερε έτσι και καταλαβαίνω τι νιώθουν όλοι αυτοί που επιλέγουν το δρόμο της εξάτμισης και όλα αυτά που λέει το τραγούδι. Δυστυχώς η ευτυχώς η ζωή είναι σαν το πλέξιμο μπορείς να τη ξηλώσεις και να συνεχίσεις να πλέκεις. Όμως αυτό δε σημαίνει Reset το νήμα που θα χρησιμοποιήσεις για να συνεχίσεις το νέο πλέξιμο θα έχει φθαρεί, κάθε φορά που θα ξηλώνεις και θα ξεκινάς από την αρχή, το νήμα θα χάνει τη δύναμη και την ομορφιά του. Όμως με το Johatsu σου δίνεται η επιλογή του Format και του Reset. Εξαφανίζεσαι διοικητικά, αποκτάς μια νέα ταυτότητα και συνεχίζεις από το μηδέν στην κυριολεξία.

Νέο όνομα, νέα ταυτότητα, νέα ζωή, αν είσαι έξυπνος θα φτιάξεις κάτι καινούργιο, αν δεν τα καταφέρεις, απλά θα επαναλάβεις τα ίδια λάθη.  Είναι κακό που καταλαβαίνω τι ωθεί αυτούς τους ανθρώπους να εξατμίζονται; Είναι κακό που στο πίσω μέρος τους μυαλού μου βλέπω μια ευκαιρία, μια ελπίδα;

Αυτές είναι οι σκέψεις που περνάν αυτές τις ημέρες. Όπως και λίγο καιρό πιο πριν, οι αρνητικές σκέψεις έχουν κερδίσει τη μάχη με την καρδιά μου. Αρχίζω και λυγίζω και χάνω το χαμόγελο μου. Το blog αυτό έγινε για να βγάζω τα εσώψυχα μου, αλλά αν συνεχίσω έτσι θα γίνει ένα ένας χώρος αρνητικών σκέψεων. Πριν σας κουράσω λοιπόν ας το γυρίσω στη θετική σκέψη...

Πόσα λεφτά άραγε θα μπορούσαμε να βγάλουμε στήνοντας τη δική μας επιχείρηση που θα "εξατμίζει ανθρώπους" τι τεράστιο δίκιο χρειάζεται για να διαγράψεις ανθρώπους από το δίκτυο και να δημιουργήσεις νέες ταυτότητες γι' αυτούς. Τελικά μήπως να το γυρίσω στην παρανομία και να φτιάξω τη δική μου μαφία; Ο Νονός μου θα ήταν πολύ περήφανος για εμένα αν το έκανα πάντως.

Πόσο συχνά σας περνάει από το μυαλό να κάνετε το ίδιο; Όχι να φτιάξετε μαφία, αλλά να εξαφανιστείτε και να φτιάξετε μια νέα ταυτότητα και μια νέα ζωή όπως ακριβώς την ονειρεύεστε;

Πηγές : http://tvxs.gr/news/kosmos/fainomeno-johatsu-anthropoi-stin-iaponia-eksafanizontai

Erisadesu

Developer

Ιερή Δούλη της Θεάς Καφροδίτης, το όνειρό της εινα να γίνει blogger, να ζήσει στην Ιαπωνία και να μάθει ορθογραφία