Antique Bakery

by 02:43 3 Φώναξαν
Όχι δεν εννοώ το ζαχαροπλαστείο της Παπαρίζου και εκείνου του τύπου που όποτε περνούσε μπροστά απο το σπίτι μας κοίτουσε αδιάκριτα, δύο φορές την ημέρα τουλάχιστον καθώ το σπίτι μας είναι στον δρόμο του για την παραλία...

Εννοώ την υπερτέλεια ταινία που είδα σήμερα... Ίσως φταίει το ότι δεν βλέπω ποιοτικές ταινίες τον τελευταίο καιρό, ίσως φταίνε τα ψυχολογικά μου, αλλά αυτή η ταινία ήταν μακρά ότι καλύτερο εχω δει μετά το Gran Torino.

Antique Bakery




Πρώτη φορά είδα μια τόσο gay ταινία ασιατικής παραγωγής. Οι Κορεάτες έπλασαν μια πανέμορφη ιστορία με το προσωπικό ενός μικρού cake shop. Αυτό που κάνει gay την ταινία είναι ο gay συμπρωταγωνιστής, τα χρώματα, ο χώρος και ο χορός, η φωτογραφία, η σκηνοθεσία και το μοντάζ της ταινίας. Ο πρωταγωνιστής αποφασίζει να ανοίξει ένα μικρό cake shop και προσλαμβάνει για ζαχαροπλάστη εκείνον τον όμορφο συμμαθητή του που του είχε εξομολογηθεί τον έρωτά του πριν την αποφοίτηση.

Ποιος θα το έλεγε ότι μετά από τόσα χρόνια θα έπρεπε αυτά τα δύο άτομα να δουλέψουν μαζί. Ένας σωστός άνδρας και ένας χαρούμενος άνδρας, παρέα με έναν boxer και έναν σωματοφύλακα. Όμως μέσα σε αυτό το χρωματιστό μαγαζί και σε αυτόν τον καλόκαρδο άνθρωπο κρύβεται ένα σκοτεινό μυστικό που επανεμφανίζεται που και που και τον τρομοκρατεί.



Ο Γάλλος σύντροφος του ζαχαροπλάστη λέει ότι οι άνθρωποι τρώνε γλυκό όταν είναι ευτυχισμένοι (κάτι που δεν ισχύει με εμένα). Όμως ποιο είναι εκείνο το σκοτεινό μυστικό που δεν επιτρέπει στον πρωταγωνιστή να χαρεί την γεύση ενός Κέηκ;

Η ταινία βασίζεται σε Manga ενώ στην Ιαπωνία έχει γίνει τηλεοπτικό σήριαλ και σειρά κινουμένον σχεδίων. Οι Kορεάτες ωστόσο απέδωσαν καλύτερα το manga καθώς οι πουριτανοί Ιάπωνες εξάλειψαν το ομοφυλοφιλικό περιεχόμενο του manga. (Αυτό το έμαθα τώρα, δηλαδή μετά που είδα την ταινία).




Παιδιά δεν ξέρω ποιος πρωταγωνιστής. For all I know μπορεί να είναι και οι πιο διάσημοι κορεάτες που υπάρχουν στον κόσμο... εγώ όμως δεν τους ξέρω.. για τα τυπικά θα πούμε ότι πρωταγωνιστούν : Ji-hun Ju, Jae-wook Kim, Ah-in Yu, Ji-ho Choi. Σκηνοθέτης είναι ο Kyu-dong Min. More info: Asia Media Wiki, Wiki.

Αυτή η ταινία εξαφάνισε την ταινία Chocolat απο τον εγκέφαλο μου... Γιατί κακά τα ψέματα εδώ τα γκομενάκια είνα πιο ωραία, το μυστήριο μεγαλύτερο και τα χρώματα περισσότερα.

Θα την λατρέψετε.... όποιος θέλει μου λέει να στείλω Link.

Erisadesu

Developer

Ιερή Δούλη της Θεάς Καφροδίτης, το όνειρό της εινα να γίνει blogger, να ζήσει στην Ιαπωνία και να μάθει ορθογραφία

3 Φώναξαν:

Stratos Bacalis είπε...

σέλω κι εγώ

a2a είπε...

Ο Kim Jae Wook και ο Joo Ji Hoon δεν υπάρχουν σε αυτή την ταινία! Κρίμα όμως που η καριέρα του 2ου καταστράφηκε μετά το σκάνδαλο με τα ναρκωτικά! Συμφωνώ ότι είναι καλύτερη της ιαπωνικής σειράς (την είχα δει πριν καιρό!). Σου προτείνω να ρίξεις μια ματιά στο Coffee Prince που είναι εξαιρετική σειρά και παίζει και ο Jae Wook! Θα γίνει ταινία σύντομα αλλά θα διαφέρει και από τη σειρά και από το βιβλίο (το οποίο έχω διαβάσει κιόλας).

Erisadesu είπε...

το σκεφτομουν να το αρχίσω...
τώρα μου έδωσες μια καλή δικαιολογία για να το κάνω... οι προτάσεις σου είναι πάντα win