Jay Chou - ο Kato του 21ου αιώνα

by 18:07 1 Φώναξαν



Χρειάζονται χιλιάδες λέξεις για να περιγράψει κανείς τον Jay Chou ωστόσο θα πρέπει να περιοριστώ. Γεννημένος στις 18 Ιανουαρίου το 1978 ο Jay Chou είναι ένας απο τούς πιο διάσημους τραγουδιστές και ηθοποιούς της Taiwan. Ξεκίνησε την καριέρα του συμμετέχοντας σε ένα διαγωνισμό όπου ανάδειξε το ταλέντο του στο πιάνο και στη συγγραφή τραγουδιών. Το 2000 έκδοσε το πρώτο του άλμπου και απο τότε έβγαζε κάθε χρόνο και απο ένα με εξαίρεση το 2009. Κέρδισε γρήγορα το κοινό της Ασίας με χιλιάδες πωλήσεις σε χώρες όπως Taiwan, China, Hong Kong, Japan, Malaysia, Indonesia, India, Singapore, Thailand, Vietnam κ.α.



Δεν περιορίστηκε μόνο στη μουσική, όπως κάθε ασιάτης σταρ που σέβεται τον εαυτό του έκανε πέρασμα κσι στην ηθοποιία με αρκετή επιτυχία μάλιστα. Στην Ελλάδα τον έχουμε δει στην ταινία Initial D, Kung Fu Dunk και στη Κατάρα του Χρυσού Λουλουδιού.




Φυσικά το ταλέντο του στην ηθοποία, στις πολεμικές τέχνες και στη μουσική δεν θα μπορούσε να αφήσει αδιάφορους τους Αμερικάνους παραγωγούς οι οποίοι τον επέλεξαν για τον ρόλο του Kato στην κινηματογραφική μεταφορά της Ιστορικής Σειράς The Green Hornet. Ο ρόλος αυτός είναι υψήστης σημασίας για εμάς που μεγαλώσαμε με τις ταινίες και τον μύθο του Bruce Lee καθώς ο ρόλος του Kato ήταν η πρώτη εμφάνιση του στην μικρή οθόνη. Η επιτυχία του Bruce Lee ήταν τόσο μεγάλη που η σειρά σε πολλές χώρες ονομάστικε Kato και όχι Green Hornet. Με την επιλογή του σε αυτόν τον ρόλο πολύ πίστεψαν οτι θεωρείται διάδοχος του Bruce Lee όχι τόσο με την έννοια των πολεμικών τεχνών όσο με την έννοια της φήμης (popularity).

Η μουσική του είναι επηρεασμένη απο την παραδοσιακή μουσική της Κίνας αλλά και την RnB προσπαθεί να συνδυάζει τα δύο αυτά ήδη επιτυχημένη και τολμώ να ομολογήσω ότι κάνει πολύ καλή δουλειά. Άλλες φορές ακούγεται σαν άγγελος με τρυφερά τραγούδια και άλλοτε σαν δαίμονας της Hip Hop θυμίζοντας τις παλιές καλές ημέρες της (hip hop).


Jay Chou as a Ninja : Ninja


Jay Chou as an angel: Listen to your Mama


Jay Chou as an Old School: Checkmate


η ταινία Green Hornet θα προβληθεί στην Ελλάδα στις 27 Ιανουαρίου.

Erisadesu

Developer

Ιερή Δούλη της Θεάς Καφροδίτης, το όνειρό της εινα να γίνει blogger, να ζήσει στην Ιαπωνία και να μάθει ορθογραφία

1 Φώναξαν:

Σιροπιαστό Μπρόκολο είπε...

πάντως δεν του φαίνεται του αγοριού ότι είναι γεννημένος το 78!!!