Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων

by 12:19 1 Φώναξαν
Επειδή πάνω απο όλα είμαι Πόντια και πολύ περήφανη όταν βραβεύονται παιδιά του συλλόγου μου σας παραθέτω την φωτογραφία απο την βράβευση της κολλητής μου και μέλος του Συλλόγου μας, Σύλλογος Ποντίων Γυναικών Θεσσαλονίκης. Το ωραίο είναι οτι της έδωσα εγώ το βραβείο ως Ταμείας του συλλόγου μας αλλα δυστυχώς δεν μας έβγαλε κανείς φωτογραφία...
Με τα πολλά η βράβευση έγινε απο την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων και ακολουθεί το δελτίο τύπου τους.

Το πρόγραμμά σας περιήγησης μπορεί να μην υποστηρίζει την προβολή αυτής της εικόνας.ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

ΠΟΝΤΙΑΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

Αντιγονιδών 19 – τ.κ. 546 30 Θεσσαλονίκη, τηλ. (2310) 548526, 543611, fax 548922

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

«ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ»

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ «ΑΝΕΤΟΝ»

Θεσσαλονίκη 4-3-2009


Image Hosted by ImageShack.us


Τεράστια επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση βράβευσης 145 φοιτητών & σπουδαστών που πραγματοποίησε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων, παιδιά μελών συλλόγων που ανήκουν στη δύναμη της Ομοσπονδίας απ΄ όλη την Ελλάδα- που εισήχθησαν στα Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα κατά το Ακαδημαϊκό έτος 2008-2009, στο κατάμεστο από κόσμο Δημοτικό Θέατρο Θεσσαλονίκης «ΑΝΕΤΟΝ», το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2009 και ώρα 18.30΄.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους: ο Υπουργός Μακεδονίας-Θράκης κ. Σταύρος Καλαφάτης, ο Βουλευτής κ. Ιωάννης Μαγκριώτης, ο Πρόεδρος της «Δημοκρατικής Αναγέννησης» κ. Στέλιος Παπαθεμελής, ο Δήμαρχος Εχεδώρου κ. Γεώργιος Αρβανιτίδης, η κα Ελένη Φύκα ως εκπρόσωπος του Νομάρχη Θεσσαλονίκης, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθηγητές Πανεπιστημίων, εκπρόσωποι των προσφυγικών Ομοσπονδιών, εκπρόσωποι των ποντιακών σωματείων και πλήθος κόσμου.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν με μηνύματά τους: ο Υπουργός Εθνικής Παιδείας & Θρησκευμάτων κ. ΄Αρης Σπηλιωτόπουλος, οι Βουλευτές: Χρύσα Αράπογλου, Χάρης Καστανίδης, Γεώργιος Ορφανός, ΄Ελενα Ράπτη, Αδάμ Ρεγκούζας, Απόστολος Τζιτζικώστας, Χάρης Τσιόκας και ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης.

Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων κ. Χαράλαμπος Αποστολίδης μεταξύ άλλων τόνισε: «Αγαπητά μας παιδιά, σας καλωσορίζουμε στην σημερινή εκδήλωση της Π.Ο.Π.Σ. στην οποία επιβραβεύουμε τις προσπάθειες και τους κόπους σας. Δεν θα πρέπει ποτέ να ξεχνάτε την Ποντιακή σας καταγωγή για την οποία θα πρέπει να είστε υπερήφανοι. Ο αγώνας για την μόρφωση είναι συνεχής και ο δρόμος μεγάλος δίχως να είναι στρωμένος με ροδοπέταλα. Θερμά συγχαρητήρια και στους γονείς σας οι οποίοι εν μέσω της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης που έφτασε και στη χώρα μας, με κόπους και προσπάθειες στηρίζουν την μόρφωσή σας, προσφέροντας στην κοινωνία μελλοντικούς ακαδημαϊκούς πολίτες».

Κεντρικοί ομιλητές στην εκδήλωση ήταν: ο κ. Βασίλης Γάκης, Αντιδήμαρχος Πολιτισμού & Νεολαίας του Δήμου Θεσσαλονίκης, με θέμα «Οικονομία και Πολτισμός» και η κα Θάλεια Ιωαννίδου, Δημοσιογράφος, Γενική Διευθύντρια της ΕΡΤ 3, με θέμα «Τα Μ.Μ.Ε. και η διαμόρφωση της κοινής γνώμης», οι οποίοι εντυπωσίασαν την νεολαία με τις εισηγήσεις τους και καταχειροκροτήθηκαν.

Ο κ. Ηλίας Γιαρένης, Λέκτορας Ιστορίας της Βυζαντινής Παιδείας Ιονίου Πανεπιστημίου παρουσίασε την έκδοση του ελληνικού κόμικ με τίτλο «Αστραπίκας & Βροντίκας» στο οποίο γίνεται αναφορά στην Βυζαντινή Αυτοκρατορία.

Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης φέτος 100 χρόνων από τη γέννηση της συγγραφέως Διδώς Σωτηρίου, δόθηκαν σε όλους τους φοιτητές μεταξύ άλλων, από ένα αντίτυπο του βιβλίου «ΜΑΤΩΜΕΝΑ ΧΩΜΑΤΑ», προσφορά του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας & Θρησκευμάτων.

Για τους σπουδαστές πραγματοποιήθηκαν επίσης κληρώσεις που περιλάμβαναν: ταξίδια από τα τουριστικά πρακτορεία «ALEXANDER TRAVEL» και «KANIDIS TRAVEL», ηλεκτρονική εγκυκλοπαίδεια από τον εκδοτικό οίκο «ΜΑΛΛΙΑΡΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑ», πέντε υποτροφίες χορού από την σχολή χορού «GOLDEN STEPS» και μία υποτροφία χορού από την Σχολή χορού Ανδρομάχης Καφαντάρη.

Απονεμήθηκαν τιμητικές πλακέτες:

Α) στον κ. Βασίλη Γάκη Αντιδήμαρχο Πολιτισμού & Νεολαίας, για την προσφορά του στον πολιτισμό και την συμπαράστασή του στο έργο της Π.Ο.Π.Σ.,

Β) στα τηλεοπτικά κανάλια ΕΡΤ 3 και 4Ε, για την προσφορά τους στην προβολή της πολιτισμικής κληρονομιάς του Πόντου και

Γ) στην κα Παρθένα Παπαδοπούλου, πολύτεκνη μητέρα (7) παιδιών, Δημοτική Σύμβουλο του Δήμου Θερμαϊκού & μέλος ΔΣ της Π.Ο.Π.Σ., με την ευκαιρία του εορτασμού της ημέρας της γυναίκας στις 8 Μαρτίου, για την προσφορά της στην οικογένεια και το κοινωνικό σύνολο.

Επίσης λόγω της ανάληψης από τη χώρα μας το 2009 της Προεδρίας, για την πραγματοποίηση του Παγκοσμίου Φόρουμ για την Μετανάστευση & την Ανάπτυξη, δόθηκαν τιμητικοί έπαινοι σε μετανάστριες φοιτήτριες.

Ενθουσίασαν το κοινό, τα χορευτικά συγκροτήματα του Συλλόγου Ποντίων Ευόσμου «Παναγία Κρεμαστή» και του Πολιτιστικού Συλλόγου Γεωργιανών από την π. ΕΣΣΔ «Οι Ρίζες», τα οποία παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς του Πόντου και της Γεωργίας.

Η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης, Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Νεολαίας.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Erisadesu

Developer

Ιερή Δούλη της Θεάς Καφροδίτης, το όνειρό της εινα να γίνει blogger, να ζήσει στην Ιαπωνία και να μάθει ορθογραφία

1 Φώναξαν:

Leviathan είπε...

bravo sti kolliti sou kai bravo kai se sena!!kali evdomada na exeis!!!kai tou xronou euxomai perissoteres vraveuseis!!filia!